Шести ден мъж държи дете за заложник в бункер в САЩ

65-годишният ветеран от Виетнам застреля шофьор преди дни
Обновена: 4 фев 2013 14:57 | 4 фев 2013 08:16,
21
Шести ден мъж държи дете за заложник в бункер в САЩ
Мястото е обградено от полиция. Снимка: Reuters

В американския щат Алабама шести ден мъж държи в подземен бункер 5-годишно момче като заложник. Полицията поддържа пряка връзка с похитителя и води преговори, използвайки тръба, служеща за отдушник, предаде ДПА.

Не се съобщава какви са исканията на 65-годишния Джими Ли Дайкс, ветеран от Виетнам, пенсиониран шофьор на камион. Според полицията между мъжа и отвлеченото от него дете няма роднинска или друга връзка.

Вчера в градчето Мидланд Сити, където се разиграва драмата, бе погребан шофьорът на училищния автобус, убит от Дайкс. Преди пет дни той се качил въоръжен в автобуса и поискал да вземе две деца за заложници. Водачът се противопоставил и бил застрелян от похитителя.

В суматохата двайсетина деца избягали, но едно от тях било заловено от нападетеля. Местните хора казват, че бил настроен срещу правителството, държал се като човек, който се готви да оцелее при катаклизми - природни или социални. По няколко пъти на ден се затварял в бункера си, който се намира на един метър под земята. В него имало електрическо отопление и одеяла.

Похитителят е позволил на властите да спуснат в убежището книги и лекарства за отвлеченото момче, което се казва Етън и което тази седмица има рожден ден.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
В САЩ в момента се води ЦЕЛЕНАСОЧЕНА кампания за разоражаване на населението.. После чипиране, после в устето на целия Свят - Демокрацията в действие!!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е Фараж го е страх от нашите гангстери да не стъпят във Великобритания, но явно не го е шубе от средностатистическия американец, който има свободен достъп да всякакъв вид полуавтоматично оръжие, та дори и автоматика. Смях.
10
0
 
2
 
! Отговори
. преди 11 години
Гледам че куките там не мръзнат :)
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
10 като афганците нали те са основното ударно ядро на руската мафия , ветераните от Афганистан , сега ги попълниха тези от Чеченя от Грузия .
8
0
 
3
 
! Отговори
.. преди 11 години
Post traumatic stress , едно че са сбъркани , друго че държавата ги съсипва , какво да очакваме, но това получаваш когато ходиш на другия край на света да убиваш и унищожаваш.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
7 защо си мислиш че ти точно не си *** , прекалено високо мнение имаш за себе си , като се съди по успехите на американците в срванение с твоите , май и за *** не се класираш.
6
5
 
19
 
! Отговори
Пъзел преди 11 години
Какво искате от една държава с 200+ години история.Съставена от цялата *** на Европа???
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе този е от ония параноици,дето се готвеха за края на света на 21.12.12 с бункери,запаси от храна и прочие-сигурно е налял стотици хиляди долари и години наред се е готвел да оцелява след тази дата-много такива сбъркани мозъци има в щатите,имаше даже предаване за такива.Явно след като нищо не се случи и е трябвало да се върне към нормалния живот промития му мозък е искал някакъв екшън и е решил да си го осигури и да използва бункера си все пак за нещо.Промити мозъци....
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предишните са виновни.
3
6
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Опитват се да демонизират ветераните им. И това не е от вчера. Миналата седмица излезе изследване, в което се казва, че ежедневно 22-*** (ветерани правят опит за самоубийство). Смятайте как глупавата им идея за световно надмощие смачква психиката на собствената им армия!
2
4
 
10
 
! Отговори
sssssss...... преди 11 години
Tozi nenormalnik da go rejat par4e po par4e bavno i da ne my davat da ymira!
1
8
 
32
 
! Отговори
Болярина преди 11 години
Демокрация по американски

Спонсорирани публикации