?40 000 са отмъкнати при наглия обир в Айтос

Хампарцумян: Гледаш два филма и си обучен да обереш банка
Обновена: 20 май 2015 14:03 | 20 май 2015 09:57, Анисия Иванова
58
?40 000 са отмъкнати при наглия обир в Айтос
Снимка: Reuters, архив

Между 30 000 и 40 000 евро са откраднати при наглия банков обир посред бял ден в Айтос, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на свои изтоници.

Вчера двама мотористи нахлуха в банков клон "Уникредит Булбанк" около 12.20 по обед в града. Буквално минута - две е продължил обирът. Официално от трезора все още не посочват конкретна сума. Банката днес работи.

Още по темата

Шефът на банката Левон Хампарцумян заяви, че служителите и охранителната фирма са реагирали както трябва.

"В един модерен клон не се държат много пари и това е тенденцията в света. Най-високо стои сигурността на служителите и клиентите", коментира той.

Според него обаче основният проблем са онези 1/5 от младите хора, които нито учат, нито работят.

"Гледаш два филма и си обучен. Иначе всички системи за сигурност са сработили както трябва. Полиция работи професионално и се надявам скоро да има добри резултати. От клона са взети няколко десетки хиляди лева, но ще знаем точната сума, след като направим пълна ревизия", допълни Хампарцумян.

Експертът по сигурност и антитероризъм Славчо Велков коментира, че цел на крадците не е била тази сума и нещо ги е възпрепятствало да откраднат повече пари.

"Залогът трябва да е много по-висок, за да използваш такива средства, включително и да си позволиш да стреляш. Това е престъпление с изключително висока степен на обществена опасност. При определени условия това може да се превърне в заложническа криза и недай си Боже - в трагедия със загуба на човешки живот", смята Велков.

"Явно тези хора са имали достатъчно информация за наличието на сумата в брой, която не е толкова обичайна за малки банкови клонове в такива градове. Тяхната цел е била много по-голяма, но нещо не е сработило", поясни още експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
4
 
! Отговори
Баба Вуна преди 8 години
"Гледаш два филма и си обучен. Иначе всички системи за сигурност са сработили както трябва."Системите сработили, полицията ...и тя сработила, пък парите ги няма....:)))))))
41
0
 
1
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
До МаяФакта го знаем ! Няма нужда от коментар.Колкото до притесненията на банковите служители и клиентите- това си е техен личен проблем.Н е проблем на крадците.Или искаш да им раздадат по една носна кърпичка да си бършат сълзите и сополите ?:)))
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ohrana Bulbank-380 leva bruto...Хампарцумян: Гледаш два филма и си обучен да обереш банка......ne boite se bratia, az im prevedoh subtitrite...:))..
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арменеца го назначили за говорител на собствениците от италианската централа и вие го мислите за финансов корифей.Той единствено повтаря със сериозен вид едни и същи мантри и следва парадигми.ДАНО само не го направят финансов министър следващия път.,че тогава Чобанов и оня кльощавия касиер ще ни се видят като ХАРИ ПОТЪР.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...vse si misli, ce Ran i drugia ednook pirat ot bratska Amerika sa im musnali v rucete niakolko piratski VHS kaseti s Arzentinska mecta -amerikanski blok-bustur or 1991 godina na izprovodiak...
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чуждите банки имат 80% пазарен дял.Съответно голяма част от печалбата им отива в банката майка в чужбина.Това важи за всички чужди фирми у нас.ДОКАТО СМЕ извън еврозоната лихвите по кредитите ще са 11-12% и при кредитните карти ще е същото 20%.Нямат сметка от това да сме в ЕЗ.Защото това ще им смъкне далаверата 4 пъти.Не казвам печалба а ДАЛАВЕРА.
36
0
 
5
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
Хампарцумян: Гледаш два филма и си обучен да обереш банка..tozi prestupnik po-dobre da kaze kakvi filmi sa gledali s Dragalevskia kradec pri kriminalnata razprodazba na durzavata...
35
0
 
13
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Голям праз.Взели са аванса на Левон Хихипотам.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко семейства обаче имат такъв доход месечно?Сигурно съм пропуснал нещо,много ми останаха.Да не говорим ,ако си под наем.ЩЕ ти останат колкото да си купиш въже и да се обесиш.
33
1
 
4
 
! Отговори
до 36 b преди 8 години
Да кажем, че едно средно българско 3 членно семейство има ок.1600 лв. след данъците -какво следва: 120 лева за транспорт ,300 за консумативи по жилището,50лв.за телефони.30 за кабелна,джобни на тримата по 5лева на работен ден =330,за храна 400,Остават 370лв месечно за дрехи на тримата,културни развлечения,лекарства,почивка на море.данъци на жилище и кола евентуално.спестяване!!!!!!!!!
32
0
 
14
 
! Отговори
Ахмет Доган преди 8 години
На вниманието на обирджиите - Посетете и Пощенска банка. Пълни са с пари , които хората внасят по кредитете си и които банката е увеличила както с едностранно увеличение на лихви, така и с подлъгване да си вземат евров кредит но да е вписан като кредит във шв. франкове. Та, не ги жалете, посетете.
31
0
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 8 години
До НЯКОЙ 19Естествено, че нищо не е направил. Нали не мислиш, че онази жена сама е решила да казва на клиента с кои фирми да работи? Това е политика на банката и отговорност носи този, който я ръководи. По интересно е обаче какво прави прокуратурата по този въпрос. Дали прокурора на когото е възложен случая не мисли, че това е съвет а не изнудване? Хаващам бас, че той е склонен да приеме, че е съвет. Има безлихвени заеми, нисколихвени заеми, безлихвени кредитни карти.
30
0
 
4
 
! Отговори
muhauaha преди 8 години
Банките имат да ни съ праят ми да даат
29
0
 
11
 
! Отговори
ха..ха преди 8 години
Левон Хампарцумян остана без аванс
28
11
 
2
 
! Отговори
b преди 8 години
Като чета коментарите разбирам за пореден път каква нация от *** сме...Едните *** инсценировка викат... Банката да не е умряла за 40 хиляди евро бе мишки и то на цената на негативен имидж...Другия *** щял да затвори всички банки... Все едно някой до врата ви е опрял нож да теглите кредити... Запомнете бе, балъци, кредита е услуга за хора, които могат да си я позволят, не е ваше изконно право. Ходете си взимайте кредити на 30% от фирмите за бързи кредити и бъдете доволни.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак бива на тоз късия ден.
26
1
 
6
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Забележете-Банката днес работи.Как ще изтърват някоя и друга продажба-я кредитна карта,я кредитче.А как работят тези служители-направо не ми се мисли.След този стрес много лесно могат да направят грешка и най-вече касиерката.Ако обърка,не вярвам Господина директор да и възстанови загубата,а тя ще си плати като поп.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може само някои хора да ядат,всички хора сме равни на тази земя!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПО ЕЛЕМЕНТАРНА И *** ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА ОТ ТОЗИ "ОБИР" НАСКОРО МАЙ НЕ Е ИМАЛО!ТАЗИ БАНКА КАМЕРИ НЯМА ЛИ БЕ??ТО И ВЪВ ВСЕКИ *** ВЕЧЕ ИМА КАМЕРИ!ЕГА СИ ТЕАТЪРА..
23
0
 
2
 
! Отговори
Мая преди 8 години
От коментарите не пролича някой от пишещите да е запознат с факта, че парите в Банката са застраховани. Притеснението е за служителите и клиентите, освен преживения шок, мисля, че са били в опасност. Добре е, че са извадили късмет!

Спонсорирани публикации