Защо е добре да съхраняваме водата в медни съдове?

Ускорява отслабването
18
Защо е добре да съхраняваме водата в медни съдове?
Снимка: freeimages

Съхраняването на водата в медни съдове има огромни ползи за здравето и не само това – този метод на съхранение предпазва и от някои много опасни заболявания.

До този извод стигат група учени, които публикуват резултатите от изследването си в Националната медицинска библиотека към Американския национален здравен институт.

Проучванията показват, че съхранението на водата в медни съдове убива бактериите. Освен това изследователите наблягат на факта, че бутилирането на водата в пластмасови бутилки и съдове я насища с бисфенол А, свързан с развитието на рак и хормонални смущения, пише Natural News.

Като констатация учените извели някои много важни ползи за здравето от съхранението на водата в медни съдове. Ето 10 от тях:

Бори стареещите процеси

Медта има изключително мощни антиоксидантни свойства, което я прави пръв приятел в борбата със стареещите процеси в тялото. Свободните радикали, причиняващи стареене, бръчки, фини линии и не само това – преждевременно стареене на важни органи и системи, биват неутрализирани от тези антиоксиданти.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
bulgarin patriot преди 7 години
Abe tia britanski pseudoucheni da ne bi da sa spali na mokri vestnitzi ta takiva gluposti I lazi da pishat? Na vsichki e izvestno che medenite sadove a sashto I kalaidisanite takiva otdeliat saedinenia koito sa otrovni za chernia drob I babretzite. Kak ne gi e sram da lazat chorata da se izpotroviat!
14
0
 
3
 
! Отговори
ракиджия преди 7 години
като си помисля само ,че всички казани за варене на ракия са медни,сърцето ми се къса,некой може ли да обясни каква ракия пием?
13
1
 
4
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
В медни и оловни най-добре.Естествен подбор.
12
1
 
15
 
! Отговори
SS преди 7 години
ПО ПРИНЦИП ТРЯБВА В СРЕБЪРНИ НО НАЙ ДОБРЕ В ЗЛАТНИ РИТОНИ КАТО ТРАКИЙЦИТЕ
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА ДА СЕ ИЗТРОВИМ ПО-БЪРЗО С МЕДНИ СЪЕДИНЕНИЯ.
10
0
 
19
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До @Чистият калай при контакт с въздуха образува тънък слой калаен диоксид, който е практически неразтворим във вода и слаби органични киселини съответно е безвреден. Опасно е ако има оловни примеси - оловото и оловния оксид се разтварят сравнително добре и са отровни.
9
1
 
14
 
! Отговори
11 преди 7 години
Идиoтска работа.
8
0
 
25
 
! Отговори
Бай Рангел преди 7 години
Няма да се учудя,ако утре пак тук прочета,че "британски учени" препоръчват да пием вода престояла поне три дни в ръждясали тенекии./ със сигурност много по-безвредна е от медни съдове!/
7
0
 
23
 
! Отговори
_ преди 7 години
Абе, смешници, да бяхте си направили труда поне да проверите сайта, който цитирате. Той е нарицателен за псевдонаука и конспирации с аудитория от ***. "Журналист" да се наричам, първа радост е за мене...
6
0
 
35
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
От както свят светува, по-добро от стъкло и керамика до сега няма.. А, медта е токсична. Уврежда бъбреците и черния дроб. Виж в сребърни съдове - там нещата са различни..
5
0
 
20
 
! Отговори
@ преди 7 години
Медните съединения са отровни! Калайдисаните съдове също са опасни, особено, ако са калайдисани с клаено-оловна композиция.
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия са имали в предвид да пием вода с пчелен мед, просто грешка от превода :D
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това само британските учени могат да го измислят!
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, точно така! Образува се окис известен като Син камък с който се пръскаха лозята за мана. Отровен е!
1
1
 
51
 
! Отговори
pepe преди 7 години
Водата, съхранявана в медни съдове е ОТРОВНА!!!!Неслучайно медните съдове се КАЛАЙДИСВАТ!!Това е известно на човечеството от най дълбока древност!Сега остава БГ мамите да започнат да тровят отрочестата си по този *** начин!!!Как може да пишете такива глупости, как???

Спонсорирани публикации