Рецептата Dnes: Маслено ризото с праз

Италианска кухня с фантастичен вкус
17 сеп 2020 08:37, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Маслено ризото с праз
Снимка: istock

Продукти:

10 г масло
2 супени лъжици олио
3-4 стръка праз, нарязан
1 глава лук, нарязан
250 г ориз „Арборио“
800 мл зеленчуков бульон
100 г крема сирене
Черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган. Внимателно задушете праза в него с разбъркване, докато стане полупрозрачен. Ще отнеме около 10 минути. Не трябва да покафенява. Добавете ориза и разбъркайте. След като оризът полепне добре с мазнина навсякъде или след около 2-3 минути, добавете 2-3 супени лъжици бульон. След като течността се абсорбира, добавете още малко. Повтаряйте това, докато целият бульон бъде абсорбиран напълно за около 20-30 минути. Свалете от котлона. Прибавете крема сиренето и черния пипер. Разбъркайте и сервирайте.

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен1Това е основната рецепта, а ти можеш да добавиш месо, зеленчуци и каквото решиш.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо 3-4 стръка, не може ли само един стрък Голям Праз?
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С малко кайма и става чудно! Стига вегански рецепти