Рецептата Dnes: Панирано пиле "Киев"

Хрупкаво пилешко от украинската кухня
20 сеп 2021 08:58, Илияна Николова
7
Рецептата Dnes: Панирано пиле "Киев"
Снимка: istock

 Продукти:

125 г масло
½ супена лъжица пресен магданоз, ситно нарязан
½ чаена лъжица пресен див лук, нарязан
1 супена лъжица лимонов сок
6 бр. пилешки гърди без кост
Сол и черен пипер на вкус
200 г галета
3 яйца, разбити
3 супени лъжици вода
2 литра олио за пържене
 
Приготвяне:
 
В малка купа смесете разтопеното масло, магданоза, дивия лук и лимоновия сок. Разбъркайте добре или пасирайте в блендер. След това охладете в хладилник да се стегне.
 
Поставете пилешките гърди между два листа найлоново фолио. Начукайте ги с кухненско чукче, за да ги направите по-тънки. Овкусете ги със сол и пипер. Намажете всяка от шестте пилешки гърди със сместа с маслото и магданоза. Навийте пилешките гърди на руло. Забучете по една клечка за зъби или шишче в рулцата така, че да не се развият.
 
Добавете водата към разбитите яйца и разбийте отново. Оваляйте пилешките рула в галетата, потопете ги в сместа с яйцата, след това отново в галета, докато се покрият напълно. Охладете в хладилник за един час.
 
Загрейте мазнината в дълбок съд. Изпържете пилешките рула до златисто. Отцедете върху хартия преди сервиране.

7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Панирано филе "Москва"- радиация втъкната между мракобесна диктатура и терор.
4
2
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 седмици
По -добре не побликувайте разни рецепти при тази инфлация Има много гладни хора!
3
1
 
1
 
! Отговори
заместител преди 4 седмици
В един казан сипвате 2 литра олио и варите един пилешки кренвирш.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Намалете с една трета магданоза и лука и добавете толкова спанак.
1
0
 
6
 
! Отговори
Тая рецепта преди 4 седмици
Ще мине в историята при цена на олиото 3 лева кой ще ти пържи!?

Спонсорирани публикации