Рецептата Dnes: Паста с патладжан и доматен сос

Италианска кухня
21 сеп 2021 08:13, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Паста с патладжан и доматен сос
Снимка: istock

Продукти:

3 супени лъжици зехтин
1 голяма глава лук, нарязана
1 чушка, нарязана
3 скилидки чесън, фино нарязани
1 щипка лют червен пипер
1/8 чаена лъжица сушен риган
1 дафинов лист
330 г патладжан, обелен и нарязан
450 г доматена пасата
4 супени лъжици доматено пюре
200 г пресни гъби, нарязани
Каперси на вкус (по желание)
Сол и черен пипер на вкус
450 г паста
50 г настърган пармезан за поръсване
 
Приготвяне:
 
Загрейте зехтина в касерола на средна температура. В него запържете лука, чесъна, чушката, пипера, ригана и дафиновия лист. Разбърквайте, докато лукът стане мек и прозрачен. Добавете патладжана, пасатата, пюрето, гъбите. Разбъркайте. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да се задуши за 30 минути или докато патладжанът омекне добре. От време на време разбърквайте. След като патладжанът омекне свалете от котлона и оставете да се готви още малко, докато сосът от доматите се сгъсти. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
 
Докато сосът се сгъстява, кипнете подсолена вода и сварете в нея пастата за 8-9 минути. Отцедете я и сервирайте заедно с доматения сос с патладжан. Поръсете с пармезан.
 

4
Още от Здраве
Храни, които засилват организма
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
До1 преди 3 седмици
Като порастнеш ще разбереш!
3
2
 
2
 
! Отговори
ХФ преди 3 седмици
Благодаря, записвам.
2
3
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 седмици
БЛАГОДАРЯ
1
2
 
4
 
! Отговори
дърт преди 3 седмици
Пастата каква трябва да бъде - за зъби или може и добуш?