Избирателната активност на балотажа би тази от първи тур

724 059 гласоподаватели отидоха до урните до 10 часа
34
Избирателната активност на балотажа би тази от първи тур
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Избирателната активност на балотажа между кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева и на БСП Румен Радев се оказа по-висока от тази на първия тур миналата неделя.

10.59% е общата избирателна активност към 10 часа днес, а на 6 ноември е била 10.23%.

724 059 избиратели са отишли до урните до 10 часа, съобщиха  говорителите на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова и Александър Андреев.

Най-ниската е била избирателната активност в Пловдив - 6.24%, най-висока – в  Хасково – 14.12%.

На трето място по избирателна активност се нарежда София-област с РИК 26-ти, където са отчетени 13,81%. В Плевен активността на втори тур е 11.55%.

Според социолозите активността на балотажа към 11 часа е 16,8%.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
червени ***
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добро утро !Едно и също ли е да бягаш на 100м и 200 м ?
21
4
 
6
 
! Отговори
гласувал преди 4 години
Най -после по голямата част от народа се осъзна.Виждате ли какво става.За власт са готови на всичко.Задминаха и бай Тошо.Искат цялата власт и това е.Залъгваха ни толкова време с тези магистрали.Толкова неграмотни хора не са ни управлявали до сега.Вземете само здравната "реформа" и ще се убедите.Всички бивши социалистически страни тръгнаха напред само ние теглим и теглим кредити.При Орешарски 1 милиард ,а сега 16 милиарда и всеки си трае.
20
3
 
7
 
! Отговори
КК преди 4 години
Размисли на един антикомунист.1. ГРОБ говори за партията, както говореше бай Тошо едно време. Та дори той беше по - добре защото половината от решенията идваха от Русия. ББ няма оправдания за безскрупулното и нагло крадене, което защитава.2. И в 2та случач давам вот за комунист, но ако гласувам за Радев глупавия, нагъл крадец ще има конкуренция.3. Ако пук подаде оставка, ще има служебно правителство, което не е никак зле, защото има голяма вероятност да не е в услуга на ГРОБ.
19
3
 
12
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До сега гласувах за ГЕРБ.Но вече-никога!Защото могат да ме лъжат,но така да ме смятатза толкова глупав,не мога да понеса.ИМАМ ПРЕД ВИД ИНТЕРМЕДИЯТА,ИЗИГРАНА ОТ Г-ЖАЦАЧЕВА ПО ВРЕМЕ НА ДЕБАТА ПО БТВ!След като всички знаем,че за да те приемат за членна БКП,искаха по три препоръки и те проучваха до девето коляно,ТО,ако бащата на г-жаЦачева е крил от нея съдбата на дядо й,как това е останало скрито от ПАРТИЯТА?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ъхъ"Ха-ха" до "ъхъ" Преди 25 години "изкуфели бабичка" са били на 40. Да и гласуват може би затова, ""щото едно време хляба беше двайсе стотинки".Не знам на колко си години и колко са възрастни родителите ти, но ти пожелавам след време да не кажат и за теб, че си изкуфел старец.
17
3
 
18
 
! Отговори
гласуващ преди 4 години
до коментатора за "червените бабички"-това са нашите майки и баби и би трябвало да ги уважаваме поне малко! а за вота - нали искаме мажоритарен вот,нали искаме да избираме ЛИЧНОСТИ а не партии? аз днес гласувах против простащината, наглостта, самозабравата,лъжите,нахалството и преяждането с власт!
16
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
псевдонима Българин се използва от хората против ГЕРБ и комунизма - така че нека се отличаваме умните от ГЕРБ и БСП !
15
5
 
23
 
! Отговори
Некомунист преди 4 години
До ъхъГласувах за генерала не защото съм комунист а срещу комуниста пожарникар. В Полша приятелю,имаше здрава лустрация и затова комунистите са смачкани а тук всички управляващи са от едно котило и само си изменят имената на партийките.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе как е възможно да е по висока избирателната активност като няма кой да наплюеш по избирателните секции. Миналата седмица по същото време се виеха опашки навсякъде????
13
1
 
8
 
! Отговори
Фен преди 4 години
В Люксембург активността е висока. Много бързо се обработва всичко. За минута и половина гласувах. Браво на служителите.
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Боце даде оставка кой ше финансира умните и красивите ?.
11
22
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Явно злобата и омразата са основна движеща сила на българския избирател. Най-смешното и тъжното е, че всъщност днес българите наказват единствено себе си.
10
2
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Щом тролчетата вече ви агитират да не гласувате значи дебелия *** вече пише оставката!
9
6
 
31
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Гласува се против простотията и наглярщината на самозабравилите се БКП членове бивши портиери,пожарникари,милиционери и други мафиотски слугинажи подкрепени от роми и турци!
8
5
 
37
 
! Отговори
Гласувал преди 4 години
Хората не гласуват днес за партия, гласуват за промяна. Само Г*Рбаджиите гласуват под стрий - част от тях поради заплаха от уволнение, другите, защото знаят, че ако не гласуват с далаверите им е свършено. И за сведение Г*РБ е равносилно на Б*П. Мисленето и похватите са им същите само дето не мислят за народа и държавата щото за тая работа трябва да знаеш и можеш, а те могат само да крадат.
7
3
 
14
 
! Отговори
коментар втори тур преди 4 години
Тр 0 ловете този път и да си счупят пръстите, пак ще спечелим. Довиждане!
6
1
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Някой синя тиква виждал ли е?
5
43
 
18
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
За първи път гласувах за Герб, кълна се в това! И то само защото от БСП и ДПС е доказано, че няма по крадливи. Но както и да е
4
9
 
42
 
! Отговори
Дино преди 4 години
Всички искат да натрият носа на Тиквата. Гласувайте, да размажем с много гробаджиите.