Читателите на Dnes.bg: 5 партии в парламента. Кой сега е №1

ГЕРБ събира 31% от подкрепата на читателите, БСП – 24%
13 мар 2017 18:00, Красимир Ангелов
151
Читателите на Dnes.bg: 5 партии в парламента. Кой сега е №1
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

По-малко от 2 седмици остават до предсрочните парламентарни избори на 26 март, които трябва да определят броя и имената на депутатите в 44-то Обикновено народно събрание.

А то пък ще има трудната задача да определи работещо правителство, което да посрещне елита на ЕС в началото на 2018 година.

Темата за дебата между лидерите на двете най-големи партии – Бойко Борисов и Корнелия Нинова, като че ли продължава да поставя дневния ред на предизборната кампания. На този етап обаче дебат не се очертава да има.

В началото на предизборната кампания екипът на Dnes.bg реши да попита открито своите читатели коя партия (коалиция) ще подкрепят на вота на 26 март.

В традиционната ни анкета участие взеха рекордните 13662 души, които отговориха на въпроса: Кого ще подкрепите на предстоящите избори?

Фаворит на читателите в анкетата е ГЕРБ – партия, която събира 31% от гласовете на анкетираните. За основния политически противник на формацията на Бойко Борисов - БСП, готовност да гласуват са изразили 24% от нашите читатели.

Като трета политическа сила се очертават Обединените патриоти (НФСБ, ВМРО и Атака), които получават подкрепата на 7% от анкетираните.

Според анкетата още 3 формации минават 4%-ната бариера за народното събрание. Това са "Да, България", "Нова република" и "Воля" на Веселин Марешки, които събират съответно около 6%, 5% и 4%.

С малко над 2% декларирана подкрепа на сайта остават ДПС, Реформаторския блок и Глас Народен, както и ДОСТ. АБВ и Движение 21 събират около 1% подкрепа.

2% от нашите читатели са изразили своята воля да гласуват за друга партия или коалиция, а също толкова ще предпочетат независим кандидат, който е в техния МИР.

Цели 12% пък са твърдо решили, че или няма да гласуват на 26 март, или ако отидат до урните ще изберат опцията: "Не подкрепям никого".

********************************
Резултатите са от анкета на Dnes.bg сред читателите на изданието, проведена в периода 24 февруари - 13 март на главната страница на изданието. Те се базират единствено на гласувалите в допитването и нямат претенциите за представителност, нито за социологическо проучване. 

********************************


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
13
 
! Отговори
123 преди 4 години
Кой нормален човек би гласувал за партия, чиято абревиатура означава:ГастроЕнтестиналнаРефлуксна Болест... драйфане.Гласуването за герб е престъпление.
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ не са комунисти, а седесари от ЕНП и ще теглят още 500 милиона лева външен дълг за учителски заплати всяка година.
61
6
 
3
 
! Отговори
ДО 84-БАБА КУНА преди 4 години
Ей бабо КУНО ,ти си комунист с хитър,фин маниер.Но лексиката ти е точно като на Нинова. Хитрушан-агитатор. Но много лесно разпознаваем.Десен бил !?!? И БСП!! Смешничко.
60
2
 
8
 
! Отговори
смЕх преди 4 години
До 82 Комунистите ограбихаСъгласен съм с теб червената номенклатура от другари станаха господари ,но и гербавите *** са същите просто преди това ги обслужваха .
59
6
 
5
 
! Отговори
пффф преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !аз всеки път гледам пручвания дето показват как БСП е почти колкото ГЕРБ, а последния път без малко ДПС да мине БСП-то дори. Така че на фона на всички манипулирани статистики от червените агенции, тази изглежда далеч по-реалистично, със забележката че % на ДПС е занижен, поради простия факт че електората на партията не може да чете, да не говорим да ползва компютър за да влиза в новинарски сайт
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хм, странно...В коментарите няма да чуеш повече от 2-3 добри думи за Борисов, ако изобщо чуеш, и лайковете и те са против него, а в анкетата "ГЕРБ" водят с 30%. *** от "БСП" има няколко верно, ама и те не са на голяма почит. Кои ли са тези загадъчни гласоподаватели в анкетата тогава?
57
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е в герберастки сайта, спонсориран от Прасилян да води ГЕРБ.Само че това не е представително за България. Българите мразят ГЕРБ.
56
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали се сещате, как се гласува в такива анкети ? Млади ГЕРБави и червени комсомолчета,,бухат"вота си откъдето набарат телефон, лаптоп, стационарен, хвърчащ и всякакъв IP адрес, нали трябва да се докарат пред големите шефове, малките кариеристчета.
55
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам Митьо Пищова за депутат.
54
4
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 4 години
До Анонимен 51: "Е и каква полза като валутният борд гарантира само влоговете на богатите, но не и заплатите на бедните."Ти наясно ли си какво означава валутен бод?Ако се махне борда ще започнат да печатат пари ще изхарчат резерва и ще предизвикат огромна инфлация. И тогава не знам богатите но бедните най много ще го отнесат. Но това сме го играли вече под свирката на БСП/БКП 96-97-а. Няма ли да изритаме най накрая тези руски мекерета.
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормалните зрели хора са видели и преживели достатъчно за да гласу ват със собственна позиция. Презрелите и недозрелите/интернет поколението/ нямат реална представа за настоящето,и изкривени спомени от миналото. А слободията на тинейджърите и фейса са отнели част от мозъка им.
52
8
 
9
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
До до 70ПО-ДОБРЕ СИ ИЗПИЙ ХАПЧЕТАТА! АЗ ПОДКРЕПЯМ ДЕСНИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ПАРТИИ, НО ГЕРБ СА ДАЛЕЧ ОТ ТЯХ. ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРБ Е С КОМУНИСТИЧЕСКА ИДЕОЛОГИЯ И ДОРИ БСП СА ПО-ДЕМОКРАТИЧНИ.
51
2
 
5
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 4 години
Сус бе , заптие :-)
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В традиционната ни анкета участие взеха рекордните 13662 души" айде намалете малко рибата де
49
3
 
6
 
! Отговори
Jej Jej Oko4a преди 4 години
Vizte rezultatite v sega.bg . Tam BSP vodi totalno.
48
7
 
5
 
! Отговори
християнин преди 4 години
Мъчно ми е за децата подведени в разни социални мрежи от т нар патриотари ,всъщност фашаги и езичници искащи война.Деца с тоя гол военен патриотизъм отиваме към ТСВ. Християнството е комунизъм ,другото е езичество и капитализъм -империализъм и война.
47
8
 
8
 
! Отговори
КурнелияСланинова преди 4 години
Аз съм горда от постигнатите резултати. Важното е под всяка статия Кутевчетата да пишаат и пиииишаат коментари за да вдигат шум. Няма значение, че на изборите ще го ядем големия, сега пак ни дойде времето да се правим на мъже. Тоя път всичко ще оправим, обещавам! Миналите 120 години не ни стигнаха, щото все някой друг ни пречеше, обаче тоя път всичко ще оправим! ФАКТ!
46
5
 
5
 
! Отговори
До 62-Анонимен преди 4 години
То не е по-малкото а по голямото зло. А ти явно си малък/малолетен/ трол.Не се меси на хората които имат право да гласуват.Като порастнеш,дано ти дойде акъла.Аман от продажни дечурлига.Достатъчно живяхме с БСП.
45
4
 
8
 
! Отговори
защо са тези вопли! преди 4 години
До Защо? - Защо просто не се махнете. Никой не ви иска...Ти може да не ги искаш, но 31 от всеки 100 души искат ГЕРБ и т.н.т.! Следователно, на всички гласуващи, това проучване дава около 1 200 000 души искат ГЕРБ. Убеди ги, ако можеш, че не са прави!
44
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е истина тази анкета. Всички ще гласуват за патриотите! Или за неподкрепям никого! Всичко друго е стъкмистика ! И е ясно че БСП ,ГЕРБ ,ДПС, РБ и всички други са се пръкнали от БКП. Вълкът козината си мени нрава не! 🐺