Един художник в настоящето

На 23 януари Володя Кенарев ще открие в Галерия Арте своята изложба за 2008 година.
23 яну 2008 09:27,
Един художник в настоящето
Снимка: Галерия Арте

На 23 януари Володя Кенарев ще открие в Галерия Арте своята  изложба за 2008 година. Традиционно художникът  представя една изложба годишно и в установените правила на тази традиция, експозицията ще бъде адресирана към ценителите на живописта и колекционерите с предпочитания към съвременни автори, работещи в класически форми.

Авторът е познат и предпочитан от ценителите на изобразителното изкуство, които откриват в неговите работи прецизна живопис, изработена в оптичното въздействие от намаляването на мащаба и увеличаването на образа.

За случването на изобразителното изкуство Володя Кенарев споделя: “Днес художниците се плахи смелчаци … Понякога автентичността може да се загуби по пътя към „по-добър живот”. В толкова сложно за ценностите време, във вътрешния конфликт „уникални способности – натиск на ежедневието” може да се случи така, че по-често да печели „търсенето”, а не „предлагането”.

Мисля, че преди всичко, художникът се стреми към хармония,  рядко могат да се срещнат „революционери” готови да се впуснат в хаоса на битката, дори за идеи. Средствата  за доказване на художника са безшумни, безмълвни. “

Володя Кенарев е роден през 1951 година в Русе. Завършва Националната художествена академия при проф. Светлин Русев. Многобройни са участията му в изложби у нас и в чужбина, както и самостоятелните му изяви. Петнадесетина български колекционери се интересуват от изкуството му. Всеки от тях притежава по около 20 негови картини и продължава да попълва колекцията си.


Спонсорирано съдържание