Режисьорският дебют на Джоли с премиера на Берлинале

Директорът на фестивала обяви някои от акцентите в програмата
Обновена: 31 яну 2012 16:48 | 31 яну 2012 16:48, Петя Славова
0
Режисьорският дебют на Джоли с премиера на Берлинале
Снимка: БТА

Един от най-големите кинофестивали в Европа Берлинале вече обяви някои от филмите, които ще влязат в тазгодишната програма. Сред любопитните предложения са режисьорският дебют на Анджелина Джоли, новият филм на Били Боб Торнтън и няколко документалисти от "арабската пролет",съобщи Асошиейтед прес.

Общо 18 заглавия ще се състезават за голямата награда. Форумът, който ще се проведе от 9 до 19 февруари ще премине под знака на бурните промени, които настъпват в съвременния свят, обяви директорът на форума Дитер Кослик.

Надпреварата за наградата "Златната мечка" ще бъде открита с историческата драма на френския режисьор Беноа Жако "Сбогом на кралицата" посветена на последните дни на Мария Антоанета.

Сред другите продукции, които ще се състезават,, са "Пленник" - първият филм на френски език на филипинеца Брилянте Мендоса, "Картички от зоопарка" на индонезиеца Едуин и"Детски игри" на испанеца Антонио Чавариас. На Берлинале ще се състоят световните премиери и на трите ленти.

В конкурсната програма е включен също филмът "Метеора" на гръцкия режисьор Спирос Статулопулос. На Берлинале зрителите ще видят новия полудокументален филм на братята Тавиани "Цезар трябва да умре", заснет в римски затвор.

Филмът на китайския класик Чжан Имоу "Цветята на войната" ще бъде представен в извънконкурсната програма. Също там е попаднал и новия филм на Стивън Долдри "Ужасно силно и адски близко" със Салма Хайек и Том Ханкс в главните роли.

Почетната "Златна мечка" - най-голямата награда на Берлинале, ще бъде връчена на 62-годишната звезда Мерил Стрийп на 14-и февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари