Да изиграеш политиците с "Изповедите"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
4 окт 2020 08:50, Петя Славова
0
Да изиграеш политиците с "Изповедите"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Колко ужасни са тайните на политиците разследва режисьорът Роберто Андо във филма "Изповедите". Елегантният трилър отваря врати към всекидневието на висшата политическа класа, която движи световната политика и икономика.

Действието се развива в обширна бяла къща-хотел на брега на балтийско море в Германия, където се е събрал каймакът от министри и финанстисти - част от страните членки на Г-8. И всичко изглежда да мине спокойно, докато един от тях не е намерен мъртъв.

Подобно развитие поваля в смут колегите му, не толкова, заради кончината на някой от тях, а заради подозрението им, че той е издал тайните си пред изповедник, който също изненадващо е сред присъстващите.

Вместо да коват икономическите стратегии, които ще засегнат най-вече слабо развитите страни, персонажите търсят изход, в който да излязат "чисти" от така развилите се събития.

Режисьорът стреля право в слабите места на силните на деня - греховете им, които не ги притесняват, до момента, в който не осъзнаят, че могат да бъдат разкрити пред широката общественост.

Динамиката е напрегната, драматична, съчетана с криминални нюанси, а персонажите са наясно, че може не те да са убийците, но със сигурност не са и сред невинните.

Главните роли са поверени на Тони Сервило, Даниел Отьой, Пиерфраческо Фавино, Анди дьо ла Тур, Стефан Фрайс, Джон Киоу, Мориц Блайбтрьой, Кони Нилсен, Мари-Жозе Крос, Ламберт Уилсън, Того Игава, Алексей Гусков, Ричард Самел и др.

Гледайте "Изповедите" на 4 октомври от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 


0
Още от Кино
За дните, които ни остават: "Труман"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари