Американска трагедия

“Звездно небе” проследява съдбата на четири поколения от едно забележително семейство, преживяло любов, загуба, саможертва и невъобразимо предателство на фона на повратните моменти в Америка от ХХ в.
24 авг 2007 18:44,
Американска трагедия
Корица: Хермес

Новият роман на Белва Плейн “Звездно небе” проследява съдбата на четири поколения от едно забележително семейство, преживяло години на любов, загуба, саможертва и невъобразимо предателство на фона на повратните моменти в Америка от ХХ в.

1907 година…Облечен в чисто нов костюм, със сто и петдесет долара в джоба си, Адам Арнинг се сбогува със семейството си и се качва на влака за богатия и бляскав Запад. Той е едва на 19 г. и мечтае да изгради своето бъдеще сред огромните пространства на Америка.

Сега, далеч от родния си дом в Ню Джърси, Адам предприема първата стъпка към реализирането на мечтата си, като започва работа в малък универсален магазин в преуспяващ южен град. Тук среща и жената, която грабва сърцето му. Изключителната, недостижима Ема Ротхирш живее в свят, чиито врати са здраво залостени за него. Но Адам е мъж, който е готов на всичко, за да получи мечтаното.

Другото негово желание е да създаде бизнес, който да бъде предаван от поколение на поколение. Но точно когато мечтите на Адам започват да се превръщат в реалност, се намесва съдбата. Трагедията започва от окопите на Първата световна война и задейства поредица от събития, оказали влияние през годините.

Адам успява да стане съсобственик на проспериращ универсален магазин и глава на нарастващо семейство. В този миг на успех той се поддава на моментна слабост и извършва непростимо предателство. И сега, когато следващото поколение се готви да заеме полагащото му се място в легендарната семейна империя, тънките нишки от миналото на Арнинг започват да се разплитат и разкриват стъписваща тайна, която отвежда почти век назад.

През пъстрото платно на историята, през двете световни войни, обхващаща почти цял век, Звездно небе разгръща много въздействаща история за семейството и прошката, за вината и изкуплението. Наситена с емоционална дълбочина, книгата разказва за това какво се случва, когато посмеем да мечтаем, и за моментите, които могат да променят едно семейство завинаги.

Издава: Хермес

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание