Публикуваха неизвестен досега разказ на Хемингуей

"Pursuit As Happiness" преплита събития от "Старецът и морето"
5 юни 2020 13:05, Петя Славова
2
Публикуваха неизвестен досега разказ на Хемингуей
Снимка: БГНЕС

Списание "Ню Йоркър" публикува неизвестен досега разказ на американския писател Ърнест Хемингуей, съобщава РИА Новости.

Разказът се нарича "Pursuit As Happiness", предава БГНЕС. В историята главният герой на историята на име Ърнест Хемингуей заедно с приятели се опитва да хване огромен марлин (вид голяма океанска риба – бел. прев.).

Сюжетът на творбата се преплита със събитията от разказа "Старецът и морето", публикуван за първи път през 1952 г. Внукът на писателя, Шон Хемингуей, е намерил ръкописа в библиотеката и музея "Джон Ф. Кенеди" в Бостън.

Ърнест Милър Хемингуей е известен американски писател, носител на Нобелова награда за литература от 1954 г. Много от неговите произведения като "За кого бие камбаната", "Сбогом на оръжието!", "Старецът и морето", са преведени на много езици и признати от световната литература.

Хемингуей участва във Втората световна война. Като военен кореспондент той се включва в полетите на британските военновъздушни сили, описвайки десанта на съюзниците в Нормандия, а през август 1944 г. влиза в Париж с американските войски. За храбростта си той е удостоен с Бронзова звезда.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
и комунист.
1
2
 
6
 
! Отговори
bg преди 1 месец
Велик писател, интересен живот с всички човешки слабости ! Хора, не гледайте тъпо 7/8, а четете разказите и романите му ! Предлагам,де.