СЗО се надява да достави до 2 млрд. дози от COVID ваксини през 2021 г.

184 са се включили към програмата на СЗО COVAX
4 ное 2020 04:15, Ния Христова
9
СЗО се надява да достави до 2 млрд. дози от COVID ваксини през 2021 г.
Снимка: БГНЕС
Мелита Вуйнович, която е представител на Световната здравна организация, заяви пред руската агенция ТАСС, че СЗО се надява да успее да разпространи до 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 до края на 2021 година.
 
"СЗО проявява предпазлив оптимизъм по отношение на факта, че скоро в световен мащаб ще се появят безопасни и ефективни ваксини, както и фармацевтични продукти, които ще помогнат в борбата с тази пандемия. Така например, с помощта на механизма COVAX, СЗО се надява да разпределят равномерно до 2 милиарда дози от една или няколко ваксини до края на 2021 година", обясни г-жа Вуйнович.
Още по темата
 
За момента 184 държави по света са взели участие в програмата на СЗО COVAX, която цели да ускори изследванията и разработването на ваксина срещу коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ваксини може да си ги наврете дето слънце не огрява. Ако така се действа при всяко инфекциозно заболяване - по-добре да освободим планетата от човешко присътвие.
8
0
 
3
 
! Отговори
Who is WHO преди 3 години
СЗО може само да се надява да няма официално разследване по отношение на действията на чиновниците от организацията, довели до обявяване на световна пандемия, и всичко да си остане само в светата на конспирациите и журналистически разследвания без последствия, защото очевидно вируса е изкуствен и евентуална ваксина е съществувала още преди неволното му или преднамерено изпускане.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря, но няма нужда от ваксина. Каква ти ваксина за вирус който мутира.По добро лечение е необходимо да се открие.
6
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Не искам ваксини, а ефективно лечение с лекарства.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Упорито се обясняваше, че трябвало и ще мине поне година, докато се създаде ваксина, защото трябвали различни и много тестове... 8 месеца по-късно вече подготвят бройки. Мирише , мирише.... Зомбита такива
4
0
 
5
 
! Отговори
------- преди 3 години
Ковид истерията е създадена за да се ваксинират хората с отровната "ваксина" и да се намали населението на Земята.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не ви щем ваксините бе!Кой ви е молил за ваксини та ги предлагате?За грипа колко ваксини има, та не се намират никъде в България?И откога СЗО започна активно да налага мерки?СЗО досега имаше роля само да съветва правителства, нещо като консултант, а не роля на репресивен медицински институт!Колкото да съм против малoyмника Тръмп, в случая ще излезе прав: СЗО трябва да се закрие!!!
2
0
 
13
 
! Отговори
ЛУД преди 3 години
ДО КРАЯ НА 2021 НЯМА ДА ИМА НУЖДА ОТ ВАКСИНИ ***
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските власти завериха СЗО, че изследванията и разработването на руски ваксини срещу коронавируса е на нужното високо ниво и се провеждат по разпореждане на президента на РФ още от април 2020 г. Русия първа в света регистрира не една, а две ваксини, разработени от институтите "Гамалея" и "Вектор". Руските власти до края на 2020 година ще пристъпят към доброволна и безплатна ваксинация на руските граждани. При изявено желание, Русия ще достави руските ваксини на нуждаещите се държави.