Алибегов: Заведенията не са по-опасни от ресторантите в хотелите

Има дискриминация, твърди той
27 яну 2021 12:49, Анисия Иванова
45
Алибегов: Заведенията не са по-опасни от ресторантите в хотелите
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Искаме да разберем каква е разликата между ресторантите в хотелите и ресторантите пред хотелите, защото се получава така, че едните са безопасни, а другите – много опасни. Това е дискриминация. Този коментар направи Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията (БАЗ), в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Наблюдаваме един спад на заболелите. Обяснява ни се, че въпреки това при редица други браншове мерките ще бъдат разхлабени, но нашите ресторанти и клубове ще останат затворени и занапред. В същото време хотелиерската индустрия работи през цялото време“, каза Алибегов пред Bloomberg TV Bulgaria.

Той допълни, че протестът, който ще се проведе днес е с искане да се отворят ресторантите на 1 февруари и да бъдат изплатени обещаните обезщетения до 31 януари.

Още по темата

„В периода, когато сме работили сме се възползвали от мярката 80 на 20, която запази много работни места. Но от както ни затвориха отново до миналата седмица, към служителите нямаше изплатени почти никакви пари“, поясни гостът.

Председателят на Българската асоциация на заведенията обяви още, че не се притеснява, че заведенията могат да останат празни, ако бъдат отворени.

„Вече има голям брой хора, които са преминали вируса и такива, които вече имат антитела. Нашите заведения не са по-опасни от ресторантите в хотелите. Освен това, посещаването на заведение е доброволен акт. Ако потребителите искат да дойдат – ще го направят. Ние трябва да започнем отнякъде, служителите трябва да се върнат на работните си места и да започнат отново да получават заплати“, допълни още Алибегов.

Целият разговор може да видите във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
Л. Караджова преди 3 години
Реснорантите в хотелите също трябва да затворят и да предлагат рум сервиз.Б
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не осигурявате служителите си, не си плащате реалните данаци и осигуровки, чиста печалба и далавера, но като ви затвориха и държавата трябваше да поеме разходите ви. Голям шум вдигнахте, а с години не плащахте нищо на държавата, това нормално ли е г-н Алигеров или както там се казвате?😃
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами всички искаме да работим ...но е нужно да,спазваме мерки ,пример е днешния протест ,90 %,нямаха маски ,а желаят да отварят ,и ще спазват мерки в ресторанти и кафенета
36
1
 
2
 
! Отговори
Мая преди 3 години
Говори само за теб и твоя проблем! Само жените говорят, че другата е по-к... ва от нея! Не падаи толко много!
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя човек за още не е арестуван
34
4
 
3
 
! Отговори
Аззз преди 3 години
Алибегов, гръмни се, моето момче
33
0
 
6
 
! Отговори
Unknown преди 3 години
Аве смешници не гледайте как изглеждат хората, а каква работа вършат...
32
0
 
5
 
! Отговори
Unknown преди 3 години
Не съди хората по външния вид .
31
6
 
8
 
! Отговори
zer преди 3 години
а бе я верно вземете отворете заведенията, сложете си работниците там и вижте как хората НЕ ви посещават. В същото време да ви спрат 60/40 и 24лв "запази ме" програми и да си плащате на служителите сами. Не съм сигурен, че този вариант ще ви инася, ама вий си знайте.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До читателЯ па ти! Те тия хора в хотелите да не живеят там постоянно? Все има нови, едни си тръгват, други идват. Ти го гледаш като некъв момент, разтеглен безкрайно и викаш "едни и същи хора са бе! И ше ги намерят ако се разболят, честна пионерска!" Ама като някой мине за 2 дни през хотела, зарази няколко човека и при тях вирусчето цъфне след седмица-две, когато отдавна не са в хотела? Познай някой ще си счупи ли краката да търси и изолиза контактни! То това и иначе не се прави у нас!
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз що не с подстриже и избръсне, да се приведе малко във вид.
28
8
 
19
 
! Отговори
Кирил преди 3 години
Никога вече няма да ви влезем в заведенията.Не даваме повече пари да пълните гуши.Фалирайте колкото можете по бързо.
27
2
 
12
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Бегай ве
26
7
 
13
 
! Отговори
читател преди 3 години
До АнонименМалко мозък трябва да имаш, за да разбереш, в хотелите са едни и същи хора всеки ден, регистрирани са, и ако някой се разболее, ще издирят и другите в контакт, а в кварталния змиярник, ще си ходи който иска , и ще ръси зараза, но стоп. Може би това иска онзи хан.
25
7
 
5
 
! Отговори
До Бойчу преди 3 години
Бойко,навждай се пак на тоз талибан Али Бейов)))Да тедупи яката))
24
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в момента училищата за най опасни, там си 5)6 часа с огромен брой хора. В ресторанта имаш избор ноже и да не ходиш
23
5
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Китайските Комунисти напръскаха САЩ и Европа с Уханска Чума както се пръскат хле бар ки с Райд. Идва момента да дойдат и да изметат труповете (буквално и образно - икономическите трупове ще станат Китайски бизнеси) и заселят САЩ и Европа с чистокръвни Китайци-Арийци. САЩ и Европа принадлежат на Китай от Древни Времена! България е Васална на К0мундетата от Пекин!
22
2
 
14
 
! Отговори
Приятеля на Конан преди 3 години
Хан Ювиги, Конан великий, Голямата коса и най-умни от умните ...що не си ....
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е. Но ресторантите в хотелите са на по-специални хора. Това е положението.
20
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов ще ни вкара във втори мор от по 200 на ден, но това ще мор вече и за него. Този ще е първия пидсъдим при новата власт.