България вече е в оранжевата зона

14-дневната заболеваемост достина 113 на 100 000 души.
16 авг 2021 17:00, Ерол Емилов
93
България вече е в оранжевата зона
Снимка: Pixabay

България вече е в оранжевата зона по разпространение на коронавируса. В половината области заболеваемостта е над 100 на 100 000 души.

На този фон от здравното министерство ще поискат удължаване на извънредната епидемична обстановка и след 30 август, съобщи заместник-министър Александър Златанов пред БНТ.

Той допълни, че до дни се очаква да започне дискусия за евентуални по-строги мерки срещу COVID-19. Д-р Златанов припомни, че всяка област може да реши дали са затегне противоепидемичните мерки.

Още по темата
Под 30% са заетите легла за лечение на неусложнени пациенти и настанените в интензивни отделения.

Обсъждат се няколко варианта за началото на учебната година в условията на епидемия.

Прогнозата на зам.-министър Златанов е, че учениците ще тръгнат на училище по график и ще редуват присъствени и онлайн часове.

Най-висока е заболеваемостта в Бургас – 183 на 100 000 души, в София тя е 148 на 100 000. А средно за страната 14-дневната заболеваемост достигна 113 на 100 000 души.


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересна дискусия, само дето всички, които познавам, които минаха този вирус даже не са разбрали, че са го минали. Това си е обикновен грип. И както и при обикновения грип някои хора го карат по-тежко поради други заболявания или генетика. Също - хванал съм няколко пъти властите в лъжа, когато пишеха, че определени отделения са пълни с болни хора, а аз с очите си видях в отделението двама човека и няколко медицински лица. Допълнително диктаторско налагане на ваксина, става доста подозрително.
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тромби от ваксината стават 1-2 на милион и то от векторните. Затова пък от болните от ковид, всеки втори получава тромб.
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 78 Ами ако си изкарал вече вируса леко? Пак ли да се страхуваш повече от вируса, отколкото от тромби от ваксината? Освен това, ако го караш леко, това значи, че си в добро здравословно състояние и не се очакват изненади при повторна инфекция. Обаче от ваксините не се знае какво може да се очаква и там може да закъсаш при всякакво здравословно състояние. Така че рискът става неоправдан.
78
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксината е само лек полъх, погъделичкване, в сравнение с това, което прави ковид заболяването. Ако ги е страх от странични действия на ваксина, то от болестта трябва да напълнят гащ....те от страх.
77
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 75 Ама продължи си мисълта де, не се спирай на средата! В този ред на мисли трябва да продължиш с "ако ваксината предизвика тромб, кой е виновника, ако запуши съд в мозъка на 30 годишен и предизвика инсулт, кой е виновника?! Ако запуши съд в бъбрека и човекът умре от бъбречна недостатъчност , кой е виновника? Бъбрека или ваксината?" Така де! Не става уж да гледаме, ама и да мижим за това, дето не ни харесва!
76
8
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 1 месец
Искам да кажа, че ако можеха да контролират чрез ваксини, можеха да използват морбили например , или друго, и без това възникват огнища всяка година/ от ромските махали/. Няма нужда да се измислят "несъществуващи" вируси и "фалшиви" ваксини.
75
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е проблемът, че ковид предизвиква увреди в органите поради васкулита, който се развива. Ако белият дроб стане на каша от ковид, кой е виновника? Ако запуши съд в мозъка на 30 годишен и предизвика инсулт, кой е виновника?! Ако запуши съд в бъбрека и човекът умре от бъбречна недостатъчност , кой е виновника? Бъбрека или вируса? Никак не са ви ясни нещата, ама никак!
74
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чувал ли си , че ковид предизвиква инфаркт, инсулт и тромбози на кръвоносните съдове? Ако ковидът е причинил инсулт, естествено, че ковид е причина за смъртта.
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога великите бг математици направиха прогнози за цялата 2021г., че сме договорили по 3 игли на калпак? За 210 мил.евро? Колко още ще ни подценяват?
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
68 - а ти да си чувал някъде някой да налага насила ваксината против морбили? Аз нямам такава поради ред причини. Но никой не ми е искал морбилиев паспорт, за да вляза в ресторант. А морбилите са много по-сериозно заболяване от настинка с кашлица. Още ли смяташ, че някой наистина се е загрижил за твоето здраве?
71
4
 
12
 
! Отговори
до 61 от славянин преди 1 месец
4 милиарда набодени от настоящите около 7,9 милиарда са над 50 % от населението на планетата! Не от пълнолетното население, а от ЦЯЛОТО население и ако при 4 милиарда ваксинирани ''пандемията'' не отстъпва, а настъпва, значи ваксините наистина работят за разпространението и! Което означава, че всички които я произвеждат, налагат и си я поставят са престъпници срещу човечеството! А престъпниците трябва да бъдат съдени! Просто е като лучена чорба!
70
2
 
14
 
! Отговори
Циркаджий преди 1 месец
Оранжево небеето, оранжево мореето, оранжеви китаари, оранжево звънят.
69
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виждам, че има един куп безсимптомно "болни". Освен това видях близък да бъде записан починал от ковид, а той почина от инсулт. Бягай нанякъде ...
68
7
 
2
 
! Отговори
До 63 преди 1 месец
И как точно ще ти контролират? А досега що не ви контролираха чрез ваксината против морбили например?
67
3
 
3
 
! Отговори
До 64 преди 1 месец
А ти видя ли, че не са ваксинирани?
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 61 "Колко ли трябва да си наивен, да проповядваш, че ще оцелеят само африканци..." --- Слънчице, ти ако си работодател и решиш да съкращаваш персонал, от кого ще се отървеш първо: от окъсаното африканче, което ти копае диаманти за без пари или от чиновника от богатата държава, който само пие кафе по цял ден и има претенции до небесата?
65
3
 
12
 
! Отговори
до 61 от славянин преди 1 месец
При 4 милиарда ваксинирани не е ли редно ''пандемията'' да отстъпва по всички фронтове, господин зомбиваксър!? А тя настъпва по всички! Значи ваксините ви работят...................................................за разпространението и!
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 61: Ти видя ли като ги ваксинираха тези всичките?
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
61 - няма да измрат, защото никой не иска да си загуби робите. Въпросът е всички да са под 100 % контрол. Не знам защо не можете да го разберете. Ако ваксините бяха добри, никой нямаше толкова да се напъва да ги пробута и да измислят не знам си какви ограничения само и само да те принудят. Както и в рекламата - най-големи усилия се хвърлят за калпавите продукти, защото хубавите се купуват без усилия.
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е истина , че още има секта, която проповядва и отрича вируса. Друга секта пък проповядва "естествен имунитет" . Друга пък отрича ваксините и подозира грандиозен заговор ! Нещастници!