Трета доза при отслабена имунна система във Великобритания

Става дума за половин милион души или 1% от населението
2 сеп 2021 08:24, Елка Василева
18
Трета доза при отслабена имунна система във Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания всички над 12 години, които имат сериозно отслабена имунна система, трябва да получат трета доза ваксина, за да бъдат защитени от COVID-19, препоръчаха здравни експерти.

Става дума за около половин милион души, сред които попадат такива със специфични заболявания като рак на кръвта и напреднал стадий на СПИН, както и хора с присадени наскоро органи или стволови клетки, предаде БНР.

Още по темата

Обявявайки препоръката, Съвместната комисия за ваксинация и имунизация допълни, че продължава обсъждането на отделна бустер програма за всички останали.

Още не е решено дали на всички между 12 и 15 години ще бъде предложена ваксина, както бе планирано по-рано.

Съветът на експертите за трета ваксина на най-уязвимите, които съставляват около 1% от британското население, идва, след като проучване показа, че 40% от хората със слаба имунна система имат нисък брой антитела и потенциално по-слаба защита и след две дози ваксина.

Професор Вей Шен Лим, който е начело на комисията, заяви, че учените искат хората с най-слаба имунна система да получат най-добрия шанс за защита от COVID-19 чрез ваксиниране.

Решението бе оповестено на фона на данните за последното денонощие, според които във Великобритания са починали 207 души, а това е най-високият брой от 9 март насам.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ПОСЛЕ ЩЕ ИМА ЧЕТВЪРТА, ПЕТА И Т.Н. ДОКАТО ГИ УМЪРТВЯТ НАКРАЯ. ТО НАЛИ ТОВА Е ЗАМИСЪЛА НА БИЛ ГЕЙТС И РОКФЕЛЕРОВИ. УНИЩОЖЕНИЕ НА ЧОВЕШКАТА РАСА.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Става дума за половин милион души или 1% от населението"...............Това е реалния процент, който трябваше да се ваксинира не само там, ами във всички държави. Вместо това те превърнаха ваксинацията в цирк и ос ра ха целия свят с напъните си да ваксинират всички.
13
0
 
4
 
! Отговори
хеха преди 2 години
Трета, четвърта, пета доза. Бии. Прави пари. Експериментирай. Зомбитата ще го осмислят някак, правителствата ще го искат, за да грабят още власт. Бий бий ваксини в несвяст, докато още е далавера ! Накарай ги да забравят за реалната финансова криза и ги занимавай със сезонния вирус !
12
0
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Защо си играят с трета доза,направо удърно да им слагат 3та и четвърта доза,така ще им пестят време на пациентите да се разхождат.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли статистика колко от хората с трансплантирани органи са ваксинирани и дали и колко от тях са починали? Малко странно ми се вижда супер слаб организъм да бъде ваксиниран с ваксина, която понякога има странични ефекти при напълно здрави хора.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода или ковид изберете сами
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Във Великобритания всички над 12 години, които имат сериозно отслабена имунна система, трябва да получат трета доза ваксина, за да им бъде още-повече отслабена имунната система"
8
1
 
1
 
! Отговори
do 9 преди 2 години
Еми то и в България няма мерки тампоне имаелементарни на закрито.А и смъртността чакай да видим сега в студеното като се започнат пъбове и барове,също и не забравяйте че първите вълну умряха много болни хора,не знаеха как какво и т,н сега и без ваксина щеше да е спаднала смъртност.Сравни същото с Израел от януари и февруари да видиш че няма разлика
7
2
 
2
 
! Отговори
До До 5 преди 2 години
"0.3% - колкото си беше и без ваксината....." Хубаво е преди да се говорят простотии да се проверят официалните данни, лесно е. януари-февруари има средно седмично по 57 хиляди случая и над 1100 смърни. Процентът смъртни случаи е над 2. Сам/сама сметни колко ПЪТИ е намаляла смъртността сега, при все че няма и такива мерки там, каквито имаше началото на годината.
6
1
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
0.3% - колкото си беше и без ваксината.....
5
0
 
8
 
! Отговори
Изплашен преди 2 години
Искаме след третата ваксина направо абокат за вливания! Стига сте ни дупчили вече! А концлагери за останалите кога?
4
9
 
1
 
! Отговори
До Пандемик преди 2 години
Ако погледнеш в Англия какво става по стадионите и как тече живота като цяло сравнено с предните вълни, ще се убедиш в точно обратното. Ваксините си работят, колеги от Англия с които работя казват че за момента на практика няма мерки там. Броя новооткрити заразени на седмична база там е над 200 000, с починали средно 600-700, което е около 0.3 % смъртност.
3
0
 
17
 
! Отговори
Проф. Костов преди 2 години
Оксиморон. Ваксината всъщност отслабва имунната система.
2
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Само дето точнотози гигант дето масово ваксинира Кралството продаваше ваксината на себестойност без печалба. За това и го съсипаха по тоя долен начин.
1
1
 
25
 
! Отговори
Пандемик преди 2 години
Първите две не вършат работа, но продължаваме да опитваме. Може и да проработят. Най-важното е, че зомбитата нямат нищо против.