Проф. Александрова: Не е необходима реваксинация

Наличието на антитела не значи, че сме защитени, обясни вирусологът
Обновена: 27 сеп 2021 10:44 | 27 сеп 2021 10:43, Ния Христова
25
Проф. Александрова: Не е необходима реваксинация
Снимка: БГНЕС
"Идеята за трета доза дойде в началото на този месец. Според препоръките на САЩ тя е за хора с проблем с имунната система, който им е попречил да изградят добър имунен отговор след първите две дози. Тези хора са някъде 3-4%". 
 
Това заяви пред Нова тв вирусологът проф. Радостина Александрова.
 
Тя обясни още, че не е необходима реваксинация.
 
"Доживотен имунитет няма как да знаем дали има за коронавируса. Все още е рано да се каже", каза проф. Александрова.
Още по темата
 
"Бустерната доза е за хора с нормална имунна система, но със съпътстващи заболявания, които имат нужда от още подсилване на имунитета. Смята се, че тази доза не е належаща, защото хората са достатъчно добре защитени", заяви специалистът.
 
Тя посъветва хората да не изпадат в паника с измерването на антитела.
 
"Наличието им не означава, че сме защитени, а липсата им - че не сме. Възможно е имунитетът да отслабне с времето, но това е нормално", подчерта вирусологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 В повечето от тези държави можеха да махнат мерките и без ваксинация. И някакси си пропуснал много други държави, които са много ваксинирани и "нормалното" не се е върнало. Недей приписвай вината за мерките на ниската ваксинация! За ежегодното ваксиниране, по същата логика можеш да кажеш "и всеки месец ще се реваксинираме, какво от това?"
19
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 17 преди 2 години
Няма ги, защото няма смисъл от тях. Все едно да се ваксинирате срещу варицела, за да не хванете морбили. Няма никакъв смисъл. Уханският вирус от 1995 е грипен вирус А, а не коронавирус.
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж какво се случва във ваксинираните Португалия, Испания Дания Норвегия, Швеция, Исландия, Малта, ОАЕ.....Няма мерки, икономиката се възражда в болниците единици ковид болни, смъртност минимална. Колко ще трае имунитета , не знаем. Може би ежегодно или през година ще се реваксинираме. И какво от това?
17
2
 
9
 
! Отговори
Ами преди 2 години
А сте си огънали,а са ви подпукали като в Австралия! Не им вярвайте ,вярвайте на Бог! Те не са богове!
16
3
 
15
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Вижте какво се случва с единствената над 50% набодена държава Австралия ...опс, как да видите, там им спряха интернета :]] Разбиват ги от бой и терор, защото мислят за тяхното здраве. Не искам точно технократите да мислят за моето здраве.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак лъжи и измами. Значи преболедувалите имали само 6 месеца имунитет,а вакснатите нямали нужда от трета доза,след 6 и повече месеца. Я,пак професоре?!
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде са ваксините Ваксигрип и Инфлувак,които са били препоръчвани и предлагани за употреба за ваксинация срещу коронавирусната заразна инфекция Ухан95,която преминала на вълни през 1995-96г. с повече заразени,преболедували,излекувани без такива запомнящи се последствия що от карантини,мерки,пострадали от смъртни случаи и осакатени с отклонения от нормалното им здраве преди поставените им диагнози от сегашния Ковид19 също от Ухан или Ухан19 как по-мрачен от Ухан 95 и за туй отпред или Ухан1995.
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планпандемията върви успешно. Милиардите текат като река към правилните фармации. Много ми е интересно къде отидоха гриповете. В момента по децата върлува някакъв вирус със запушен нос и 37.2 гр. темп. който ще го пишат за ковит.
12
2
 
17
 
! Отговори
ново 20 :) преди 2 години
"Наличието на антитела не значи, че сме защитени, обясни вирусологът"Ако е вярно, в което съм склонен да се съмнявам, тогава ваксиниран, неваксиниран - значи се същия хoй.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Доктор Хаус - Прав си само донекъде ))) Никой повече НЕ умира, само всичко е пише на Ковид, иначе пак са си старите "познати" сърцетуп, диабет, инсулти.... Ковид ги активизира бурно и НЕ може да се удържи положението с познатата ни швейцарска фармацефтика. Затова е по-добре да НЕ СЕ допуска Ковид в организма посредстом здрав имунитет от плодове и зеленчуци (а не от ваксини)..... Тъй че не Ковид е страшен, а дезинформацията около него )))
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно, че днес всички като че ли са се наговорили да твърдят, че няма нужда от трета доза. Ще рече човек, че пробват дали пък ако не забранят на българина нещо няма да се втурне да го иска...? Ама не, твърде глyпaвo е дори за тях...
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са интересни ваксинираните за да бъдат реваксиниране. Интересни са им тези които още не са се боднали. Стадото трябва да се вкара в кошарата .ваксинираните вече са зарибени и принудени да го правят на шест месеца. Но другите
8
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АБСОЛЮТЕН ПРЕСТЪПНИК Е ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ПРОФЕСОР АЛЕКСАНДРОВА! ЕДНИТЕ ЛЕКАРИ КАЗВАТ, ЧЕ ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ ХОРА ИМАТ НУЖДА ОТ 3-ТА ДОЗА ТАЯ КАЗВА, ЧЕ НЯМАТ НУЖДА ! ПОСЛЕ КАЗВА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ!!!
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксина на всеки 6 месеца ваксина. Това е планът. Сега постепенно ще ни го сервират с много увъртания на малки порции до края на годината. После почва първата световна гражданска война.
6
4
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЕЧЕ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО, ЧЕ СА СЕ НАГОВОРИЛИ! В ЕДИН ДЕН ПЕТРУНОВ, КУНЧЕВ И АЛЕКСАНДРОВА ЕДНО И СЪЩО ПЛЕЩЯТ! НЯМАМЕ ДОСТАТЪЧНО ВАКСИНИ ЗА 3-ТАТА ДОЗА ! ЕЙ ТОЛКОВА ГИ Е ГРИЖА ЗА ЗДРАВЕТО ВИ! ГРИЖА ГИ Е ЗА ПОСТОВЕТЕ ИМ И ЗАПЛАТКАТА!
5
3
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Официално обявяваме пропагандаторите на ваксините, журналистите и т.н. за най-нагли изверги. От Пфайзер твърдят, че ежегодно ще се бият ваксини, а тези обезумели доктори като Кунчев, тая, Петрунов и т.н. казват, че няма да има реимунизация. Очевидно е, че са се наговорили да тръбят по медиите точно днес тази т.ъпа лъжа и не осъзнават, че всички им се присмиват.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дрън дрън та пляс...
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще побъркате хората ве! *** ми, дойди ми...
2
7
 
11
 
! Отговори
Доживотен имунитет преди 2 години
Доживотен имунитет има, ама НЕ с тия ваксини! А съответния човек да яде повечко плодове и зеленчуци и да си поддържа имунитета на достатъчно добро ниво! Аз това и правя със себе си! Бе доказано не веднъж и дваж, че човек със силен естествен имунитет НЕ ГО пробива ни Ковид ни Грип.... А като легнеш на ваксини - си мреш малко по малко! Кой няма НЯКАКВИ заболявания? А кои имат опасни заболявания? - Които допускат това и разчитат на швейцарска фармацефтика, вместо на храстите наоколо им. Дерзайте!
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Идеята за трета доза дойде в началото на този месец" Ама разбира се! Преди това никой не е мислил по въпроса! Да не си помислите нещо, че е план? Няма такова нещо! Ей сега, тоя месец се пръкна идеята за трета доза, честно бе! Пък антиваксърите от къде ги познават тия работи, налучкват ли, виждат в бъдещето ли, не знам...