МОН: До края на деня ще се реши как ще учат учениците в София

Чакат се данни от РЗИ-София, за да се реши дали ще се учи онлайн
20 окт 2021 11:03, Елка Василева
90
МОН: До края на деня ще се реши как ще учат учениците в София
Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на образованието и науката /МОН/ очаква данните от Столичната РЗИ за 14-дневната заболеваемост в София-град, на база на която да реши дали ще се учи на ротационен принцип или учениците ще преминат онлайн, предаде БНР.

Още по темата

По-рано днес министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви в интервю за bTV, че от утре, когато влиза в сила заповедта за допълнителните противоепидемични мерки, учениците в София, както и във всички общини в тъмночервената COVID зона със заболеваемост над 750 души на 100 000 души население ще преминат към дистанционно обучение.

Според новата заповед на здравното министерство онлайн ще преминат всички ученици при заболеваемост от 750 на 100 000 души. Данните ще се гледат на 14-дневна база.

От четвъртък има вероятност учениците в София-град да преминат на ротация при стойности от над 500 до 750 заразени на 100 000 души. Ако данните за последните 14 дни покажат тенденция за над 750 заболели, то столичните училища ще преминат на обучение онлайн, поясниха от МОН.

Заповедта ще излезе до края на деня. Извън София формата на обучение ще се решава от всяка община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
КАЛЕКО АЛЕКО преди 2 години
Радев е виновен
81
1
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Щом баровете, моловете и фитнесите са по-важно от образованието и бъдещето на нашите деца едно голямо БРАВО!!! Ако ще затварят училищата да затварят абсолютно всичко-училища, детски градини, стадиони, хотели, дискотеки, молове, кръчми, барове, школи....ВСИЧКО!...
80
0
 
3
 
! Отговори
ПМ преди 2 години
Най-добре е да дойдат танковете...
79
0
 
0
 
! Отговори
Nobody преди 2 години
Какви резултати чакате бе?По всяко време може да се надникне в сайта за коронавируса. Само за сведение, за днес статистиката показва за София заболели 812 на 100 000 на 14 дневна база.Странно защо в момента тази страница е недостъпна.
78
0
 
5
 
! Отговори
питанката преди 2 години
Министърът май няма с какво да мисли? Може ли да се вземат управленски решения от днес за утре? Родителите са на работа или си мислите, че заплатите падат от небето и има нормален работодател, който ще разреши от днес за утре да отсъстваш от работа, без да се знае до кога? По-тъпо правителство не сме имали и дано да нямаме!!
77
0
 
12
 
! Отговори
Живял-видял преди 2 години
Преди началото на учебната година писах тук, че между 3 и 5 седмици след началото на присъственото обучение ще се наложи преминаване към дистанционно заради ново разгръщане на епидемията. Удържаха 5 седмици, но всичко това е за сметка на здравната ситтема, която е задъхана и нищо чудно да се окаже в блокаж до 10 дена.
76
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учениците-онлайн, баровете- там се ходи по желание.
75
7
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Оставете децата да учат и отворете баровете!
74
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#48 "Решението е много просто - от 1 ви до 4ти клас са в училище. От 5ти до 12 в онлайн . Без ротация за 1 месец. Ще спре разпространението на ковид и сезонния грип. Здравната система ще се стабилизира и после ще преценим как да връщаме поетапно децата в клас. Мислете бе хора. Това е комплексен проблем и е като накачени съдове. Мислете!" Браво, това е най-разумното предложение!!
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А МОН какво ще реши за учениците от Варна има болни по училищата, какво чакат още, какво е това отлагане-утре, след 2 дни, от понеделник?? Пускайте ги, не си играйте със здравето на децата!!!!!!!
72
6
 
8
 
! Отговори
Викайте НАТО! преди 2 години
пълен локдаун веднага! българия гори! радев и хунтата му унищожиха българия! ако трябва и нато да идва и да почва бомбардировки на хунтата!!!
71
1
 
2
 
! Отговори
Оздравял преди 2 години
Защо хора от българската държавна сигурност искат да няма живот за Живко от Варна ?
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова мутация на коронавируса, обозначена като AY.4.2 е открита при дете, което се е върнало в Израел от чужбина. Инфекционисти твърдят, че този вариант може да е по-заразен от щама Делта. Това съобщава израелският телевизионен Канал 12, позовавайки се на министерството на здравеопазването.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То останаха ли ученици вече?
68
4
 
10
 
! Отговори
Бунта започна преди 2 години
Интересно,как ни една медия не отразява протестите,които започнаха пред министерски съвет и започват да стават груби,как вътре в министерството замириса на лай.а,Кацаров се скри в бърлогата си,Радев изнича през прозореца на президентството,но не смее да излезе пред хората,започват бунтове и политици ще хвърчат...
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко са чудете ве, спирай ги да не учат вече
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази статийка означава ли, че София не е Република България? Или пак започваме да се делим на патриции и плебеи?
65
0
 
18
 
! Отговори
Толкова сте преди 2 години
несериозни, че не можете да вземете решение за 2 дена напред. Вчера едно, днес друго. Некомпетентни професорчета с купени дипломи.
64
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да решавате, децата д аси останат да учат, където им е мястото в училището, болните да се лекуват, останалите в клас.
63
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да те светна, че 1/3 от родителите дори и в София не работят и се водят какви ли не - разведени, самотни родители и т.н. и са все на издръжка от другия родител или на социални. Познават се по това, че първи си изпращат децата на градина/училище, а после висят да пушат и пият кафе по 2 часа на групички."--------------А аз да те светна, че останалите не са така и нямат полезен ход при въвеждането на онлайн обучение, защото вече си изгориха отпуските с предните такива.