ИАЛ насърчава: Съобщете за нежелани реакции от ваксините!

Седмица на лекарствената безопасност ще се проведе в 64 държави
78
ИАЛ насърчава: Съобщете за нежелани реакции от ваксините!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шестата ежегодна кампания "Седмица на лекарствената безопасност" ще се проведе в периода 1-7 ноември 2021 г., като се фокусира върху ваксините.

Агенциите по лекарствата от 64 държави ще поощряват медицинските специалисти, екипите на националните ваксинационни програми, както и хората, които са ваксинирани, тези, които се грижат за тях, и семействата им да съобщават за проблеми, възникнали във връзка с ваксини, включително ваксините срещу COVID-19.

Ваксините са на-добрият начин за защита от инфекциозни болести и вече са спасили живота на милиони хора. Както при всички лекарства, и при ваксините може да настъпят нежелани реакции. Като съобщавате подозирани нежелани реакции на Изпълнителна агенция по лекарствата, спомагате за установяване на нови нежелани реакции и събирането на повече информация за известните нежелани реакции, посочват от ИАЛ.

От там посочват, че всяко съобщение е от значение и съветват всички хора да не отлагат и да не чакат някой друг да съобщи за техните съмнения. Медицинските специалисти, особено тези, които прилагат ваксини, се насърчават да обсъждат нежеланите реакции с пациентите и да следят за нови или редки подозирани нежелани реакции на ваксините.

Може са съобщите за подозирани нежелани реакции на ИАЛ на тел.: +359 2 8903417; e-mail: bda@bda.bg, онлайн: www.bda.bg/

 


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз искам да съобщя за една нежелана реакция от ваксините: който се набоде рязко почва да *** като разпран и да настоява и другите да се набодат, да не се мине само той.
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опитните мишки,докато усетят страничния ефект,вече са във вечността и не им остава време да съобщят.Хората само си мислят и се надяват,но Господ разполага.Това и лекарите го знаят,защото и те са безсилни срещу Неговата воля.Затова и болниците ги кръстят на светии и изграждат параклиси в дворовете на видно място.
69
0
 
5
 
! Отговори
И къде баш преди 1 месец
да съобщят? Система нещо, линк към нея, упътване какво и къде се пише?Чак сега се сетиха, ама ей тъй пак да се отбие номера.
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е официалн признание от ИАЛ, че кеспериментите все още продължават
67
3
 
8
 
! Отговори
Гласувайте за преди 1 месец
Възраждане !Те ще спрат зелените сертификати и всякакви локдауни !
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2луп 60 Защо решихте, че сме пушачи? Даже и от мръсния въздух се трогваме, ама не спират да горят б.о.клуците на Европа, нали, загрижените за нас ваксинатори.
65
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има един опасен страничен ефект. Всеки ваксиниран РЯЗКО изпитва чувство за превъзходство и започва да се държи като веган. Необходимо му е моментално да усведоми света, че е ваксиниран, и че всички неваксинирани не са като него просветени и трябва моментално да се ваксинират. Ако не отидат това ги прави морално еквивалентни на Хитлер и е сигурен, че неваксинираните искат да изядат бебето му. Все още учените търсят лек за този страничен ефект ама без успех. Ще ви държа в течение ако се намери.
64
2
 
16
 
! Отговори
До 2улуп преди 1 месец
Нямаш странични реакции? 10 месеца не са нищо. Нормално 10 години продължават тестванияъа на ваксина, за да бъде одобрена. Само с животни експериментите са 2-4 години. Ако проблемите са в слвдващото поколение? Това, че ти нямаш, не означава, че други няма да имат.
63
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кво значение кви са страничните, не можеш да ги съдиш, факта си е факт, подписваш и на своя глава, квото стане стане
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2луп - Хубаво е, че повдигаш въпроса. Знаеш ли, че от цигари умират доста повече хора годишно отколкото от Ковид? Защо не блокираха целия свят, не забраниха цигарите, не направиха ваксина, която помага на пушачите да спрат да пушат, не направиха сертификати само за НЕпушачи и т.н.? Ами много просто, не им пука за живота на хората, а ти реши, че някой е тръгнал да те спасява хаха Спасяват планетата от пренаселеност, СО2, замърсяване и т.н., а вие като съвестни граждани съдействате. Браво! :)
61
0
 
17
 
! Отговори
Darth shadow преди 1 месец
Факти Западна медицина е военна медцина създадена за полеви условия залага на хапчета и скалпел и реално не познава възможностите на човешкото тяло.Аюроведа на север в Индия, а Медицината на Натхите на юг, само по пулса лечител може да каже диагнозата.. Арабска медицина от времето на Авицена за жалост изгубена.Китайска медицина е оцеляла, въпреки репресии. Тяло, Душа, Дух това го няма в западна медцина..
60
17
 
1
 
! Отговори
2луп преди 1 месец
От 7 месеца съм ваксинира и нямам странични реакции. Какво да съобщавам.те като ви показват, какво става с тялото ви като пушете трогвате ли се?
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въй, въй, въй! А де е заплащането за участието в опитите?
58
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не искат да ги информираме за страничните реакции на аспирина или аналгина примерно? Ами защото отдавна са известни, понеже отдавна са минали експериментите. Има ли още ваксинирани, които да спорят, че ваксините не били експериментални? Нали и това беше конспирация? Сега поне официално всички боцнати ще знаят, че са опитни зайчета. Ако се погледнат статиите от миналата година и ако се видят коментарите относно това какво било конспирация, ще се окаже, че 80% от нещата вече са реалност! хаха
57
0
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 1 месец
Съобщавайте най-старателно, за да могат предварително да са подготвени с опровержението и подходяща за случая теория на конспирацията.
56
0
 
10
 
! Отговори
Делфийският оракул преди 1 месец
"Как ще ти затворят ковчera с изправения инструмент, като получиш исхемичен инсулт?"Какъв ковчег, той след третия бустер ще развие доживотно безсмъртие за известно време.
55
0
 
8
 
! Отговори
до ваксан 54 преди 1 месец
Как ще ти затворят ковчera с изправения инструмент, като получиш исхемичен инсулт?
54
16
 
2
 
! Отговори
ваксиниран преди 1 месец
След втората доза ми се увеличи значително инструмента и желанието да чукaм антиваксъри.
53
1
 
5
 
! Отговори
До Бау Ганьо преди 1 месец
"До УМЕН умния. Виж какво работиш и какво образование имаш и пак си помисли дали си толкова умен. :D"Ръководител полети съм. Работя в ДП РВД. Според теб какво образование имам. И дали разчитам на НПО центове, как мислиш?
52
9
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 1 месец
Какви странични ефекти? Изтръпна ми ръката докато седях на нея за да си прасна... Аре стига измишльотини и превземки.