Евродепутат увери: В Европа не се говори за задължителна ваксинация

Адрей Ковачев: Няма как сертификатът за ваксинация да бъде безсрочен
92
Евродепутат увери: В Европа не се говори за задължителна ваксинация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Никъде не се говори за задължителна ваксинация на европейско ниво, заяви пред БНР евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

"На европейско ниво няма да се вземе решение за задължителна ваксинация. Това са желания на някои страни като Австрия и донякъде Германия, но това ще бъде на национално ниво, не на европейско ниво. Задължителна ваксинация не се приема от мнозинството страни членки на европейско ниво", коментира той.

Още по темата
Зеленият сертификат беше въведен през май с основна задача да се улесни пътуването в рамките на ЕС и извън него, припомни евродепутатът.

"Европейският сертификат не беше въведен за това да се ползва за други цели. Страните членки решават за какво да използват сертификата. Уеднаквяването на европейско ниво е свързано с улесняване на пътуванията и недискриминацията на хора, които са преболедували или пък неваксинирани", каза той.  

Относно изразените от здравния министър Стойчо Кацаров в телевизионно интервю опасения, че страната ни може да претърпи санкции заради ниския дял ваксинирано срещу коронавируса население, Андрей Ковачев отбеляза, че не е чул за санкции.

"Това, което се наблюдава и се казва сега от специалистите е, че ваксинацията не предпазва от това да може да предадеш и да може да се разболееш от Covid, но ще протече много по-леко. Научните доказателства относно намаляващия имунитет от ваксините също ще бъдат взети предвид. Изследванията показват, че има значителен спад в защитата след около 6 месеца“, посочи още евродепутатът.

С оглед на научните данни няма как сертификатът за ваксинация да бъде безсрочен, поясни Ковачев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Чичо Скрудж преди 2 години
Платен евролъжец!!!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха Евродепутат и то български и то Ковачев. Освен ятото *** не знам кой ще му повЕрва
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАТЯ БЪЛГАРИ /ТУРЦИ, ***, АРМЕНЦИ И ДР. ЖИВУЩИ В БГ./ НЕ СЕ БОДЕТЕ С ОТРОВИТЕ НАР. ФАКСИНИ ЩОТО НИ ПРАВИТЕ МЕЧЕШКА УСЛУГА НА ОСТАНАЛИТЕ ДЕТО НЕ ИСКАМЕ ДА СЕ ХВАНЕМ НА САТАНИНСКОТО ХОРО. ЩОТО ВЛАСТТА ЧАКА ДА МИНЕМ 50% ВАКСИНИРАНИ ЗА ДА ИМ ДОЙДЕ СМЕЛОСТТА И ДА ЗАПОЧНАТ РЕПРЕСИИТЕ С/У НАС НЕВАКСИНИРАНИТЕ И СРЕЩУ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, ЗАЩОТО НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ КАТО СЕ НАБОДЕТЕ ВЕДНЪЖ И ХОП КРАЙ - ВЕЧЕ СТЕ СВОБОДНИ.НЯМА ТАКОВА НЕЩО - ТОЯ МАЧ ВЕЧЕ СЕ ИГРА В АВСТРАЛИЯ, ФРАНЦИЯ И МН. ДР. "НАПРЕД С М/ЛА"
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковачев що лъжеш,тогава защо протестират европейците )
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А този човек,кой го избра да бъде депутат.Много прилича на Джамбаски.Не трябва да кавам нищо ,те самите говорят за себе си.Ако някой има партия,не трябва да издига подобни кандидати,понеже те по този начин унищожават партията.
67
0
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
По същия начин са говорели и на евреите през 1939. Всичко се прави за тяхно добро. Няма да има задължителна депортация, концлагери и т. н. Историята се повтаря. Хора, свободата и демокрацията не са даденост, те се отстояват! Нима ще позволим нов фашизъм през 21 век?
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не се премахне този сертификат? Сарс Ков 1 е минал за една година, що така се лъже за Сарс Ков 2. Видя се по тестовете на учениците, че няма никва зараза и сега чакаме новите заразени тестове да се дадат на училищата, за да направим цирк с болни деца и да настояват да ги ваксинират!
65
0
 
6
 
! Отговори
не се говори преди 2 години
щото е въведена
64
0
 
14
 
! Отговори
Зелева ваксина преди 2 години
Според новата дефиниция на СЗО какво е ваксина, киселото зеле вече се води ваксина защото помага за имунитета.
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Англия ваксинираните на възраст между 10 и 60 години умират двойно повече от неваксинираните! И това са официални данни, които всеки може да свали от ons.gov.uk
62
0
 
8
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
"Зеленият сертификат беше въведен през май с основна задача да се улесни пътуването в рамките на ЕС и извън него, припомни евродепутатът."----- Навремето при стария Комунизъм, същата работа ми вършеше партийната книжка, и верността към партията и повелите и. И тогава не им вярвах както и сега при новия комунизъм и интернационал, но се набоцках двойно щото съм тарикат. И преди и сега.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смачкахме ГЕРБ, но не наясякъде. Още трябва да се мачка и вироса.
60
0
 
29
 
! Отговори
Анти-ковидфашизъм преди 2 години
Няма и докато няма и хоп ще почнете да гоните хора от работното им място щото нямат зелен *** за да докаже,че няма да зарази ваксинирана овца.ИЗВРАТЕНА МЕДИЦИНА ПЛЮЯ НА ВАЩЕ ДИПЛОМИ АЛЧНИ ПУМИИ
59
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейския съюз все повече прилича на фашистки съюз. Ако продължават така симпатиите към съюза ще се изпарят. ЕК за това което направиха със сертификатите трябва да си подадат оставката.
58
1
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Обедненият уран е полезен за здравето на балканските субекти,другари евротолерасти.Затова си набийте ваксините в някоя от дупките си.
57
0
 
25
 
! Отговори
1 преди 2 години
Мълчанието за начина по който го налагат като задължително, незаклеймяването и неспускането на спешни депеши отгоре надолу Ви прави дори не съучастници, а главни изпълнители в убийството на човечество, род и деца. Няма ваксинирани, няма неваксинирани. Хора има. Хората са сила, когато застанат рамо до рамо и не отстъпват.
56
0
 
29
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Само спират достъпа до всичко за неваксинирани !!! ,, ПЛАН КАЛЕРГИ,, !!! Прочетете го,бе ХОРА!!!
55
0
 
36
 
! Отговори
ами то преди 2 години
Вече се видя, че това е планувано да бъде завинаги. Няма да пътуваме, ще живеем на село. А може и това да бе ни дадат.
54
2
 
18
 
! Отговори
ЮдеюСемитМасон преди 2 години
всеки от Вас и Вашите деца, ще бъде *** силен и Пенетриран с Иглата на Нашият Бог Сатаната и РНК Мутагенното му Смъртоносно Семе ще потече по вените Ви! Да живее Молох, да живее Бафомет, до скори срещи в Синагогата на Сатаната!! Всички като Кунчев ще се преселите в МетаПространството и МетаВселената на ЮдеюСемит Зукербергер!!!
53
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е то няма да е задължителна ама (примерно) няма да можем да ходим на работа или за храна или на училище..