СЗО: COVID-19 е убил поне 7 милиона души

Пандемията е отнела 337 млн. години човешки живот
20 май 2023 08:48, Стела Стоянова
47
СЗО: COVID-19 е убил поне 7 милиона души
Снимка БГНЕС

Пандемията COVID-19 е причинила загуба на близо 337 млн. години човешки живот през първите две години, тъй като милиони хора са починали преждевременно, съобщи Световната здравна организация.

"Това е като загуба на 22 години живот за всеки преждевременен смъртен случай", каза пред репортери Самира Асма, помощник-ръководител на СЗО по въпросите на данните и анализите.
Пандемията официално е убила близо 7 милиона души, като се смята, че истинската цифра е по-близо до 20 милиона.

В доклада на СЗО се разкрива как самият вирус и по-широкото въздействие на кризата, предизвикна от пандемията,  рязко са прекъснали живота на милиони хора.

Годишният доклад на здравната агенция на ООН за световната статистика показва също така набъбваща заплаха от незаразни болести (НЗБ) като сърдечни заболявания, рак и диабет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: смъртностКовид-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
до 44 преди 10 месеца
Аз съм лекар.Имам учебник по детски болести издаден 2006-та от Франк Оски и колектив.В него на 1206 стр. има описани пневмонии причинени от коронавируси.Прочетете и ще останете учудени.Но фактите са си факти-учебника е от 2006 година.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой го създаде и защо го пусна?
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отивай си в стадото едро двукопит но Всеки има глава на раменете и може да прецени дали да участва в експерименти или да запази достойнство и телесна неприкосновеност. Вчера искаха да подложиш рамо 1. След това рамо 2, след това пак рамо 1. Скоро дупе1. Каквото ти кажат, ще предложиш. Сега нас обвиняваш за овчедостойнството си. Белопрестилковците бяха съучастници добре платени и ликвидираха повече хора с "лечението" отколкото помогнаха. Никога преди естествения имунитет не е бил отричан така
39
8
 
8
 
! Отговори
Divide et impera преди 10 месеца
Всички вие, които отказахте да се ваксинирате и критикувате безопасността и ефективността на ваксините, без да имате адекватни доказателства, не бива да забравяте, че отказвайки доказани и клинично одобрени ваксини, вие застрашихте не само своя живот и живота на свои близки, но и живота на много хора, като подкопахте стадния имунитет и позволихте на заразата да се разпространи. Тези 7-20 млн хора загинаха заради вас. Нека сега лежат на съвестта ви. Купихте си билет за Ада.
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ваксърите не вярват. Искат да са поне 5 милиарда за да са доволни. Отричат до последно, взели асансьора за оня свят.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
коррекция с помощта и съгласието на сзо, ковид 19 уби 70000000 души..
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А инсулта ако е дошъл точно заради/ от ковид? Хем си некомпетентен, хем глупости пишеш!
35
4
 
12
 
! Отговори
11 преди 10 месеца
Бялата мафия уби 7 млн. души. Влизаш с инсулт в болницата, правят ти тест - положителен и хооп се гъташ от ковид. И не те лекуват за инсулт.
34
3
 
19
 
! Отговори
художника преди 10 месеца
Спорно е, колко души са загинали от Ковид, но за всички е ясно че СЗО ги уби със забрани, насилствено ваксиниране, изолация на хората и спирането на плановите операции. За тях е важно колко милиарда си поделиха, а не колко души убиха.
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А експерименталките колко?
32
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Антиваксърите не вярват. Искат да са поне 5 милиарда за да са доволни. Отричат до последно, взели асансьора за оня свят.
31
8
 
22
 
! Отговори
SS преди 10 месеца
Който през 2020 се е подал на пропагандата ( тоест не е имал акъл ) и се е ваксинирал ще получи или увреждания или ако е имал такива ще се влошат или ще пукне! Тук не пишат за протестите на Запад от починалите от ваксините .Защо мислите ?
30
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия мрьсници затвориха милиони хора и убиха бизнесите и милиони работни места! Да горят в ада дано!
29
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Съд за ковид фашистите!
28
7
 
23
 
! Отговори
SS преди 10 месеца
Ваксините и те толкова ! А и от ваксинираните още продължават да мрът ! Само ние разумните дето ни наричаха антиваксъри оцеляхме !!!
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама как ви излекува Путин а ? Няколко часа след като го набута на едногласовите отзaд и забравиха за Ковид 19.
26
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А СЗО колко уби?
25
6
 
13
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 10 месеца
"Това е като загуба на 22 години живот за всеки преждевременен смъртен случай" - на кого това, на 80-90 годишните старци, които основно биваха довършвани "с ковид" в болниците? Това е като измислица с произволно число, всъщност. Фирмата с търговска дейност СЗО се опитва да си оправдае безумните, погрешни, античовешки, унищоителни действия относно пандемията от нормална, лека настинка КОВИД, като си СЪЧИНЯВА някакви измишльотини.
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аууу а представете си УМОРАТА колко е "убила" ... "Учените" от СЗО доказаха, че ковит е по-безопасен от умора хеехехе. А иначе - ако си говорим за сериозни неща, а не за долнопробни манипулативни заглавия - само тази година близо два милиона са смъртите, причинени от тютюнопушене, около милион от алкохол, и 400 хиляди самоубийства.И да, СЕДЕМНАДЕСЕТ МИЛИОНА аборта. Ама ако си говорим още по-сериозно - милиард знаете ли колко е? Хиляда милиона.
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 6 - хората вярващи на СЗО и всички корпоративни медии, са обикновено ***, без капацитет за логическо и собствено мислене, надупчени като игленици с експериментален препарат, който прави в тялото им неизвестно какво но не на повърхностно, а на генетично ниво. Въощбе като оставим настрана всички "научни" аргументи и контрааргументи, не знам какъв *** трябва да си да мислиш, че някой е готов НАСИЛА и с ПРИНУДА да ти вкара нещо в тялото, но пък го прави за "мое добро"