Манолова брои: Разликата с Фандъкова – под 3%

Бившият омбудсман се закани, че ще събере гражданската енергия
247

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова обяви, че ще изчака преди да коментира резултатите в столицата, защото по данни от паралелното преброяване на нейния щаб разликата между нея и Йорданка Фандъкова е под 3%.

"Благодаря на хората, които гласуваха за мен – те са около 170 00 души. Благодаря за тези, които са гласували по съвест. Останалите знаят, колко струва съвестта им", заяви Манолова.

Още по темата
Тя отчете, че е дала всичко от себе си в тази кампания, а тя е била "трудна, жестока и нечестна". "В нито един момент не отговорих на вандалските актове с вандализъм, на агресията с агресия, на купуването на гласове. Защото подкрепата и вдъхновението на хората за мен бяха по-важни от манипулациите и от черната кампания", заяви Манолова.

"От какво ме е страх? Не ме е страх от загубата, от принудата, от директните заплахи, от силовото постигане на резултат. Не съм страхлив човек и вие го знаете. Страхът ми се изразява в думите на един от кандидатите за районни кметове, който днес ми каза: Нищо не мога да направя, купуват пред очите ми гласове. И полицаите го виждат и казват – нищо не можем да направим".

По думите на бившия омбудсман именно това е реалната ситуация в страната – безобразно и безнаказано купуване на гласове. Според Манолова хората се склоняват да гласуват, а правоохранителните органи не са реагирали на подадени сигнали за конкретни секции.

"Властта няма срам от хората. И гражданите гласуваха протестно именно срещу това. Протестен вот от близо 170 000 души на втори тур“, допълни още Манолова.

По думите й от целия вот са спечелили гражданите, тъй като за първи път от 14 години в София имаше балотаж и гражданите са поискали истински дебат за столицата и развитието й. "Говореше се открито за проблемите и се видя дъното, до което може да стигне властта. Хората повярваха, че промяната е възможна", посочи кандидатът за кмет на столицата.

Според Манолова София е показала, че може да се обедини. Демократичната десница, демократичната левица, демократите от неправителствения сектор – всички си подадоха ръка и показаха, че могат да преодолеят партийните различия, заяви Манолова.

"Обединението  е много повече от партийните различия. Тази нощ видяхме как може да бъде преодолян моделът на партийната, на едноличната власт. Видяхме пътят, по който този модел може да бъде демонтиран и смятам, че гражданите имат смелост да извървим заедно този път докрай“, продължи Манолова и обясни, че ще намери формата „тази гражданска енергия да не бъде пропиляна, а да бъде фокусирана за постигането на една основна цел – промяната на модела в София и България".

"Как ще стане това ще обява, след като чуя окончателните резултати от днешното гласуване", завърши загадъчно бившия омбудсман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
3
 
! Отговори
paren vlak преди 4 години
Да не се надъхва, защото обра протестния вот.Да си представим, че и магаре да имаше на нейно място и то щеше да събере под 5% разлика, защото хората са недоволни.
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 170А за к..радливата самоковска комп..ирпвица какво ще кажеш герб..ерастко см..отана
154
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова връщай субсидията и оставка
153
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая държава отива на зле щом стигаме до там Мая Манолова да е на крачка за избиране за кмет.
152
2
 
10
 
! Отговори
! преди 4 години
До ТинаКакво да прави в Кюстендил, тя и там няма да спечели, хората си избраха кмета от раз отново.
151
2
 
10
 
! Отговори
От това ме е страх преди 4 години
Представете си Майчето ако вземе властта и мутрите се развихрят. Пак ще трябва да се движим с бронирани жилетки из София.
150
1
 
12
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Колко злобно същество, това сега се видя като каза, че останалите знаем колко струва съвестта ни. А твоята съвест бе, сестро Галева- Пеевска, или ти отдавна нямаш такава??? Намерил кой да говори за съвест. Най-ми беше смешна като отиде в "Св. София" да се "моли" пред фотографите...
149
1
 
7
 
! Отговори
Чоко преди 4 години
Представяте ли си ако Вайчето беше спечелила какъв торлю гювеч щеше да е управлението. Ат крайно ляво да крайно дясно. Поддръжниците й щяха да се изпокарат още на първата сесия на Общинския Съвет.
148
3
 
22
 
! Отговори
Тина преди 4 години
Хайде хващай пътА за Кюстендил, ceлянко пpоcта
147
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лява под прикритие, която се обединява впоследствие със т.нар. психо десни - безпринципна и нагла - няма бъдеще в политиката.
146
2
 
25
 
! Отговори
Unufri преди 4 години
Г-жа Манолова няма качества да бъде кмет на град като София. Никога нищо не е управлявала в живота си освен едно хартиено ведомство, което заряза заради болни властови амбиции.Изборите в София бяха на инат - моята партия срещу твоята - пълна детска градина
145
2
 
19
 
! Отговори
Unufri преди 4 години
Всякакви глупости ще измислите, за да си оправдаете пълния провал! Това със симпатичното мастило на бюлетините върха просто :) Нали има представители на всички партии в СИК бе аланкоолу. Или представителите на БСП също нямат нищо против химикали с вълшебно мастило :)
144
1
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Манолова не е толкова глупава и се познава добре. Знае,че има невисоки възможности. Досегашният и трудов път и скромните и постижения би трябвало да и го подскаже. Така че сега да се сърди на този, който я нави да се кандидатира за кмет. Няма да остане без препитание, Пеевски сигурно ще и намири подходяща работа. Дори Борисов може отново да и помогне.
143
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масово е имало секции където химикалките са били със със симпатично мастило, и като напишете х-то, то изчезва и могат после да ви преправят гласа.
142
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера медиите и социологическите агенции направиха огромна манихпулация, непрестанно внушаваха черазликата е над 11-13 процента в полза на Фандъкова и искаха да откжат хората в полза на Манолова да гласуват. Днес се видя че разликите са под 3 процента, т.е. 10 процента просто се СТОПИХА. Това е невъзможно, повече от 3 процента не могат да изчезнат, което значи МАНИПУЛАЦИЯ.
141
1
 
25
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Много манолвчета тука, отново за бюлетини се разприказвахте. Никой от вас не е обяснил, как повечето бюлетини влизат в урните, до които има наблюдатели от всички партии, както в ЦИК и РИК?! Вкарваш бюлетини и как оправяш всички протоколи, бройки, подписи... бе вие сте много маалоумни, ако се връзвате на подобни схеми!
140
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КостинбродНе господинчо. Кънев от БСП печати бюлетините предишните избори. Та леко с далаверите на ГЕРБ и кой ги е знаел. Защото 2013-та бяха първите избори на които близък до ГЕРБ печати бюлетините. 93 работещи камери в печатницата! Нито бусове с двойни дъна, нито зелени човечета!
139
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купуването на гласове и масовите фалшификации и машинации на ГЕРБ са факт, който се вижда без нужда от използване на СРС.Хората го виждат, ако не го виждат, то се усеща.ГЕРБ вече толкова открито и нагло се домогват до властта че не се крият вече.Касиране на изборите за кмет на София е съвсем реален сценарий.Не знам точно какво пише в Конституцията и законите за изборите, но за да се признае балотажа за действителен, Фандъкова трябва да е спечелила минимум 50%, а като гледам ги няма май.
138
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 224Ами не, не е точно така. Точно обратното е - крайнодесни, антикомунисти, гласуващи по принцип против БСП, сега гласуват за БСП, защото това е глас срещу ГЕРБ - по-червените комунисти!Тоест, по-малкото зло е БСП. В ГЕРБ има най-много бивши агенти от КДС, в ГЕРБ са най-червените бивши комунисти (То има ли бивш комунист?)В БСП има много млади хора. Червените бaбички измряха вече. Много от младите никога не са били дори чавдарчета. Макар че традиционно има и деца на комунисти разбира се.
137
3
 
22
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Всяко нещо има начало и край. ГЕРБ с влошени резултати, но победител.Ще дойде време да падне от власт , но лошото е че на хоризонта няма партия, която да ги смени. Болшинството от хората виждат че държавата се развива и обръщат гръб на БСП.