По 1 млн. евро на час губи "Луфтханза" заради COVID-19

Авиокомпанията ще има нужда от държавна помощ
9 апр 2020 17:00, Нели Христова
12
По 1 млн. евро на час губи "Луфтханза" заради COVID-19
Снимка: БГНЕС

COVID-19 приземи почти всички самолети на авиокомпаниите. Дори и най-големите превозвачи бяха засегнати тежко от ситуацията. Сред тях е и германската авиокомпания "Луфтханза", най-голямата авиационна група в Европа.

Тя губи около 1 милион евро на час заради коронавируса и ще има нужда от държавна помощ. Тежката новина бе обявена във видеосъобщение до служителите от нейният ръководител Карстен Шпор, цитиран от Франс прес.

"Няма да можем да преодолем тази все по-продължителна и по-продължителна криза без подкрепа от държавата", изтъкна той.

Групата "Луфтханза", която обединява едноименната германска компания, "Остриън еърланс" (Austrian Airlines), "Суис" (Swiss), "Брасълс еърлайнс" (Brussels Airlines) и нискотарифния авиопревозвач "Юроуингс" (Eurowings), отчете оборот от 36 милиарда евро праз 2019 година.

Заради пандемията от коронавирус сега тя превозва дневно по-малко от 3000 пътници спрямо 350 000 в обикновено време, което е намаление с 99 на сто, обясни Шпор.

Броят на предлаганите места е намален до 5 процента и 700 от самолетите на групата от общо 763 не летят, като повечето от тях са в хангари на летищата и на една от пистите за приземяване във Франкфурт.

Групата обаче отчита увеличено търсене на транспортни самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Значи превозени 3000 (три хиляди) пътници дневно, спрямо 350 000 (триста ипетдесет хиляди) е намаление 99 на сто според ръководителя на Луфтханза Карстен Шпор!?!?!При такова бакалско смятане, никак не ечудно че авиокомпанията губи кинти на поразия!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато са лъгали инвеститорите, че ще имат доходност ХХХ процента, не са се замисляли, че тази доходност трябва да бъде платена от някого.Истерици!Не са нужни на обществото....
4
3
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
И какво ни интересуват нас, нормалните хора, неволите на Луфтвафе?
3
2
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
И какво ни интересуват над, нормалните хора, неволите на Луфтвафе?
2
0
 
26
 
! Отговори
да бе,милион преди 4 години
Света е полудял от алчност!Директора на "Нестле" се изцепи,че никой нямал право на вода,и тя трябвало да се плаща!Като нямаш пари,мри от жажда!Утре сигурно някой ще иска да плащаме въздуха!Или греенето на слънцето!Пълно е с алчни ненормалници!
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да са питали Бай *** навреме. Щеше веднага да им каже, че Бойко Борисов е виновен.Той е подвел целия Свят, че съществува вирус covid-19.