Позор: И Сирия е под руините, но Европа помага само на Турция

Оля Ал-Ахмед: Не трябва да се делим на народи
9 фев 2023 10:18, Анисия Иванова
134

Журналистът Оля Ал-Ахмед заяви в ефира на "България сутрин", че ситуацията в Сирия е доста тревожна, почти катастрофална.

"В Сирия няма щети, а Сирия е под руините. Положението е изключително критично. Страната имаше нужда от хуманитарна помощ още преди тази катастрофа. Много е труден достъпът до населените места, защото една част от тях се контролират от бунтовниците, а друга - от правителството", подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

Оля Ал-Ахмед отбеляза, че много малко страни помагат на Сирия. 70 страни помагат на Турция, 23 екипа са пратени там. В Сирия хората имат нужда от медикаменти и техника, изтъкна тя.

Още по темата

Журналистът е на категоричното мнение, че не би трябвало хуманитарната помощ да бъде възпирана от наложените санкции.

"Народът страда от тези санкции. Браво за даренията, но не трябва да се делим на народи и нации", настоя събеседникът и допълни, че стотици хора в ЕС са искали да дарят средства за Сирия чрез системата Paypal, но тя е била блокирана.

"Говорих лично с генералния директор на БЧК проф. Гигов, който ме увери, че по сметката, която е дадена на страницата на БЧК, парите се събират общо, отиват в Женева и се разпределят от Червения кръст и Червения полумесец за Турция и Сирия. Кой може да даде гаранция дали тези пари наистина ще стигнат до Сирия?", каза още Оля Ал-Ахмед.

Тя отправи апел към дарителите да изпращат повече одеяла, детски дрешки и лекарства.

"Летищата в Сирия работят. Защо в други медии чух, че летищата не работят? ОАЕ помогнаха с хуманитарна помощ и строят военнополева болница. Дори правителството на афганистанските талибани помогна. Исторически пробив - Израел помогна чрез трети лица. Защо Европа да не помогне на Сирия?", посочи журналистът

"Българин тръгна от Варна към Сирия с частна линейка с парамедици. Едни смели българи се качиха в линейката и тръгнаха към Сирия", съобщи Оля Ал-Ахмед.


134
Още по темата: ТурцияСирияbulgaria on air
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да внимаваме там са разположени военните на Русия,нали са в Сирия защо не помагат.
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия помага на Сирия, а САЩ крадат петрола.
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 109. Така е, защото крадат от нас.
106
0
 
3
 
! Отговори
Баба Ванга.. 1972... преди 1 месец
Още навремето им каза, че няма да остане камък върху камък в Сирия.
105
7
 
6
 
! Отговори
преди 1 месец
Не знам за теб, но Аз си живея тук в Сидни добре. И съм много щастлив от живота ми. И здравето ми е добре. И всички около мен са щастливи и здрави. Абе колкото по далеч от Панелистаан толкова по хубав става живота, не знам що ама факт. Не събирам капачки. Няма война по пътищата. Не чистя БГ за 1 ден и др. мал0умщини да ме облъчват. Не дишам гуми и дрехи. Не си прекарвам живота в задръствания. Никога не съм виждал винетка наживо, само по телевизията. Не ми крадът данъците, пенсията, бъдещето
104
8
 
8
 
! Отговори
Диоген преди 1 месец
Позор е за Азия! Сирия е в азиатския континент! Къде са великите икономики на Китай и Индия? Саудитска Арабия и Емирствата са една религия със Сирия, нали са от най-богатите? Ами Иран? Ами Русия? Иначе Европа била загнивала, а когато има зор - Позор!
103
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 104 Да бе, почти няма петрол, само 80 000 барела дневно! Ако нямаше, американците нямаше да я съдипят! Дето стъпят, все е заради ресурсите! 66000 барела дневно са за тях, затова финансират брадатите главорези.
102
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ужас в Сирия, камък върху камък не остана. Война, земетресение...кошмар.
101
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Деди- много си ***.т бе Деди. В Сирия петрол почти няма. Бъркаш с Ирак. Вземи се образовай малко. А иначе Асад държи по-голямата част от Сирия,а него го подкрепят руснаците
100
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
аве не разбрахте ли още че западните страни са двуличници във всичко
99
6
 
13
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
До АнонименМного просто бе Аноним, нали там (зоната на бедствие) помагат ФАЩ и Евролелката. Толкова петрол черпят от тия места, но за помощ не се сещат; А за Укрите дават дупе и *** за да помагат. Евоатлантически ценности! Аман ...
98
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОЛКО МУСУЛМАНИ ПОМАГАТ НА УКРАИНСКИТЕ ГРАДОВЕ,ПРЕВЪРНАТИ В РУИНИ ОТ ПУТИН?
97
6
 
20
 
! Отговори
Ми,права е! преди 1 месец
ЕС лицемерието и безочието са безгранични, видяхме го многократно!
96
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали си имат червен полумесец подобна организация на червения кръст. Да им помагат. Не може европееца да огрява навсякъде. А арабите с бентлитата дето се правят на гоемите мюсюлмани и са бъкани с пари да не помагат на тези с тяхната вяра. Това е срамота. Иначе са много набожни. По 30 пъти могат да се молят на ден,но като трябва да дават пари на нуждаещи се са по-големи скъперници от евреите.
95
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Човещината" ни стига само докъдето позволят от Козяк. Срам.
94
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** да им помагат, нали се правеха на интересни там.
93
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да искат помощ от кремълските фашисти.Нали се подкрепят взаимно диктаторите.
92
9
 
22
 
! Отговори
до Не е вярно преди 1 месец
Този район се контролира от САЩ. Да направят организация и да карат помощи. Да *** те не са там да помагат а да рушат. Рушат повече от земетръс.
91
12
 
7
 
! Отговори
Не е вярно преди 1 месец
Просто в Сирия в момента няма единно управление, и не може да има координация в разпределянето на помощите, а точно обратното - страната е разделена на три воюващи помежду си региони, пратките се спират по границите, в очакване официалното правителство да решава накъде да отиват, а то тия дни дори използва трагедията, за да нападне територии, владени от бунтовниците, и също засегнати от земетресението ! Някак си това ми напомня на България през 14-ти век, преди превземането й от отоманците !
90
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забравихте да споменета, че една трета от Сирия е окупирана от сащ... оон и разните лицрмерни нarлеци мълчат като мyтkи.