Еманюел Макрон добре обмислил коментарите си за войските в Украйна

Изявлението му е очевиден отговор на Путин
29 фев 2024 22:09, Нели Христова
85
Еманюел Макрон добре обмислил коментарите си за войските в Украйна
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че всички негови коментари относно войната между Украйна и Русия са били внимателно обмислени.

Държавният глава предизвика вълна от реакции сред западните лидери, като не изключи възможността за изпращане на западни войски в разкъсваната от войната страна.

На 26 февруари Макрон каза, че трябва да се направи "всичко необходимо", за да се гарантира поражението на Русия след нахлуването ѝ в Украйна, като разтревожи няколко европейски съюзници, включително Германия.

"Това са достатъчно сериозни въпроси; всяка една от думите, които казвам по този въпрос, е претеглена, обмислена и премерена", заяви Макрон, като отказа да коментира повече.

Френският президент заяви след конференцията на европейските лидери, че макар да няма "консенсус" относно изпращането на западни сухопътни войски в Украйна, "нищо не трябва да се изключва".

Повечето от европейските съюзници на Франция подчертаха, че няма да изпращат войски в Украйна, а френските представители също така настояха, че евентуални такива сили биха могли да бъдат изпратени за подкрепа на операции като обезвреждане на мини, а не за борба с руските сили.

В очевиден отговор на Макрон руският президент Владимир Путин заяви в днешното си обръщение за състоянието на Русия, че "ние също разполагаме с оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия", и предупреди за "реален" риск от ядрена война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
Тоя егоист няма деца живее с дърта вещица и му е все едно дали ще предизвика трета световна война.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макрончо е , каквото каже баба му.
71
1
 
1
 
! Отговори
selanin преди 1 месец
trigvay makron napoleon- 2 kim moskva ste te posledvat milioni milioneri.....pobedata ti sigurno.rusnatsite sa po negramotni,bedni ot afrikantside i arabite.....
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе този *** защо го държат още, то не бяха протести, не бяха сблъсъци и продължава да климбари начело на държавата.
69
0
 
9
 
! Отговори
Те това е преди 1 месец
Друго лудо джудже. Светът се напэлни със самозабравили ке лидери, на които им е чужда дипломацията, исщат само оръжия да дрънкат.
68
0
 
11
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 месец
Този дребният комплексар много си е повярвал, време е да го сменят! Явно е литнал в облаците от голямото си Его и не знае на кой свят се намира, същият като Патин!
67
1
 
11
 
! Отговори
Хайде де, преди 1 месец
Макрон се опитва да се прави на лидер на Европа и от време на време изпъква като ***** на метено. Мерят си и нещата с Мелони. Няма послание навън от ЕС. По едно време щеше да е и "ядрен щит". Жалка работа. Както и всички продажници от ръководството на ЕС.
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сата НАТОРуската федерация спаси етническите руснаци от лудия тогавашен президент на Грузия. След 2008 Грузия да е имала проблеми с Русия? При инспирирания от полските служби метеж в Казахста, какво тръбяха натовски анализатори? Че ограничения контингент руснаци няма да си тръгне от Казахстан. Е, търгнаха си веднага. Не така стоят нещата с американските. Още стоят в Сирия около два петролни кладенеца. Кой ги канил в Сирия? Та Путин бил нашестеник и окупатор????
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като си избираме индивиди, дето за оставяне на поколение не стават и се женят за баба си, ще е така. Кримитата на Пригожин изхвърлиха легионерите му от Африка. Тоя ще се зъби на Русия. Та, Русия още не е вкарала редовната си армия в Украйна и чисти старите си оръжия там. А направиха за смях повечето образци западна военна техника. Де не говорим, че целия алианс бе впрегнат да подготвя укрите за тази война. И сега оказва пълен съпорт с разузнавателна информация и даже офицери, и екипажи.
64
19
 
5
 
! Отговори
Браво Макрон преди 1 месец
Все пак се появи един европейски лидер, който ясно заяви,че не може с постоянни отстъпки да се спре лудото джудже.....Рашисти и терористи само бой ги спира......Потвърждение: Израел отстъпи на палестинците земя, а те правят тунели и ракети с паричните помощти на целия свят, за да убиват. Когато Украйна започна да бомбардира Черноморския флот на русанците, те спряха да нападат корабите....
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Y 71 - Дано не вземат нещата в свои ръце френските генерали. В предната голяма война вдигнаха белия флаг само след няколко седмици битки. А сега това значи да подарят победата на Русия.
62
7
 
2
 
! Отговори
Y преди 1 месец
Крайно време е френските генерали да вземат нещата в свои ръце
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този заприличал на близнак на Навални. А олимпиадата подготвихте ли, че Париж е развъдник на зарази.
60
1
 
10
 
! Отговори
Пнтелей преди 1 месец
3) Всички професионални войници са много добре подготвени срещу автомати и танкове. Цялата експертиза на легионерите и тюлените се изпарява ако ги посети ракета или бомба. Легионерите са идеални за колонизация на Африка, но срещу Русия не вършат много работа. Това френските генерали го знаят отлично и вероятно са потънали в земята от срам при премереното изказване на Макрон, то е премерено като за кръчмата, но ако отиде в генералщабната академия ще изглежда смешен.
59
2
 
15
 
! Отговори
Червения пират преди 1 месец
Плюя аз на Макарон!
58
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те пък френските войски ще се спавят там на Изток :))) Те дори с африканците и арабите си не могат да се опраят :)))
57
2
 
11
 
! Отговори
Пантелей преди 1 месец
Значи не може да мисли.1) Френския легион наброява 7000 човека, няма как да прати 30 000.2) Макрон не може да изпрати никой, защото всички мисии във френската армия са по желание, не може да прати някой който не иска да ходи. В цяла Франция едва ли ще се намерят повече от 5-6000 обесника, които да искат да се жертват за забогатяването на Ротшийлд.
56
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали знаете: "Той започна!" Ами, Путин започна. Негова е вината.
55
12
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 1 месец
Браво на Макрон,
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По френската телевизия казаха,че Макарона бил отложил посещението си при укрите заради заплахи.После Зелето като отиде при него каза това.Ами ако са го заплашвали,за да каже това?Иначе официалното въвеждане на френски войски си е официално обявяване на война и на всеки е ясно това.Само онези където са в мозъчна мъгла не го разбират.Продължават да вървят към ТСВ.Дано се спрат.