Училището за изкуства в Котел ще приема деца от Балканите

Премиерът обещал пълна подкрепа за проекта
2 юни 2019 17:53, Анисия Иванова
5
Училището за изкуства в Котел ще приема деца от Балканите
Снимка: Facebook

Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в Котел отваря врати за даровити деца от съседни страни и става балканско училище за музикални инструменти. Министър-председателят Бойко Борисов е обещал пълна подкрепа за реализирането на този проект, съобщи правителственият пресцентър.

Бойко Борисов заедно с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, финансовия министър Владислав Горанов и кмета на града Коста Каранашев провериха ремонта на Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев".

Кметът Коста Каранашев е заявил, че има намерение след ремонта училището да приема даровити деца от съседни страни като по този начин учебното заведение ще се превърне в балканско училище за музикални инструменти. Пред премиера Борисов той е изтъкнал професионализма на преподавателския състав в училището.

Ремонтните дейности в училището са по проект, финансиран от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., на обща стойност 3.8 млн. лв. Със средствата ще бъде подменена дограмата, ще бъде изградена нова осветителна инсталация. Предвидени са пари и за подобряване на енергийната ефективност на вече съществуващите учебни корпуси и общежития, както и за осигуряването на достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Предвижда се изграждане на нова многофункционална зала. Символичната първа копка на ремонта е направена на 24 май тази година, като срокът за изпълнение е до 15 януари 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
След това приемът ще се разшири и ще се приемат деца от Близкия Изток и Африка. Умишлено не споменавам Индия, тъй като местните
4
2
 
5
 
! Отговори
В ЕЛИТНИ УЧИЛИЩА преди 4 години
До Тольо"Точно за етнически български деца които живеят извън българия се прави,за да се преобщят"КАКВО ПРИОБЩАВАНЕ-НИКОЙ ОТ ЧУЖБИНА НЯМА ДА ИЗПРАТИ ДЕЦАТА СИ ДА "ДЗУПАТ НАРОДНИ ХОРА"ТОЛЬО В ЧУЖБИНА ДЕЦАТА ЗАПОЧВАТ УЧЕНИЕ ОТ 3 (ТРИ) ГОДИШНА ВЪЗРАСТ И ЗАВЪРШВАЙКИ СРЕДНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ ЗНАЯТ ВИСША МАТЕМАТИКА НА НИВО СТУДЕНТИ 3 КУРС НА "ТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ЛУДИ БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА НЯМА КОЙТО.ДА ЖЕРТВАТ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ ИЗПРАЩАЙКИ ГИ "ДА СЕ ПРИОБЩАВАТ С ХОРА "ПРИОБЩАВАНЕ: "СМГ" СОФИЯ
3
3
 
3
 
! Отговори
Тольо преди 4 години
БКП троловите сте доста ощитени интелектуално.Точно за етнически български деца които живеят извън българия се прави,за да се преобщят.А за плащането най-вероятно те ще си плащат а ако не,няма проблем всички страни с претенции за развитие с радост плащат стипендии на талантливите.Но от каде толкова акъл в *** комунист(псевдо).
2
6
 
15
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Айдеее, още Мултикултурализъм! Аман! Бойко, кога ще направиш нещо за етническите, православни Българи? Никога
1
5
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
А кой ще плаща образованието им !!! Пак ли Гольовците ?