Родители в подкрепа на учителка от с. Яна, ще се види ли "гредата" сред учениците?

Според близките на Фани Стоянова бабата на ученичка е нападнала учителката
Обновена: 15 окт 2019 09:47 | 15 окт 2019 09:47,
43

Родители излязоха в защита на обвинената в насилие учителка от 116-о училище в село Яна.

Миналата седмица шестокласничка от училище "Паисий Хилендарски" обяви, че е ударено от своя преподавателка с чин.

"Тук единствено физически контакт и насилие е имало само срещу нея от бабата на пострадалото момиче, която е нахлула в училище по време на час, пред учениците, обърнала е чин върху нея", обясни дъщерята на Фани Стоянова - Ралица.

Още по темата
Семейството на учителката има снимки на синините върху Фани Стоянова, както и медицинско свидетелство.

"Физическо насилие от учителя към това момиче не е имало. Не е имало никакъв физически контакт", посочи дъщеря й.

Зет ѝ Антон беше категоричен, че бабата на въпросната ученичка е дошла в училището и е почнала да заплашва учителката.

Според него Фани Стоянова има проблем, защото тя пише отсъствия и закъснения, когато децата не са в клас.

"В последните 8 години има голям проблем в училището. Преди бяха 80 деца в училището, сега са 40. Г-жа Стоянова пише реално отсъствия на децата, дори ходи по домовете им, за да ги търси и да ги води в час", каза Антон пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"По-миналата седмица е установено, че 300 лева са откраднати от чантата на майка ми. Децата са си признали, че те са ги взели. Тук не става въпрос за парите, а за това, че не трябва да се позволяват такива неща в българските училища", каза още дъщерята на г-жа Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Митев преди 4 години
Казано е: " Бий дупе да не биеш дупище!" Да влезе баща ми да се разправя с УЧИТЕЛЯ, че нещо е станало в клас?! Това и на сън не мога да си го представя. Щях да изям една гора бой и толкова. Аман от либаралзъм! Детето трябва да си знае мястото и в училище и в къщи!
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Министърът да си подава оставката. Що за изявления прави при неразследван случай!
33
0
 
23
 
! Отговори
Подчовеците да преди 4 години
върнат парите и да се засрамят - само дето това чувство у тях е непознато. Те смятат, че ние, БЪЛГАРИТЕ сме им длъжници!
32
0
 
32
 
! Отговори
65 преди 4 години
Гледах само първият репортаж.Вярвам на учителката на 100%. Децата са станали отвратителни,нагли. Префи години плашеха с бащите си,кой е по-по-най мутра.Сега имат смелостта да унижават словесно учителите. Вярвам и на ученичката,че е ударена от чина ,когато го е повдигнала.Не мисля ,че е искала да я заболи.Друго не може да и направи.
31
0
 
47
 
! Отговори
malart преди 4 години
Никой няма да се извини на охулената учителка, защото в системата са пълни непрофесионалисти. Такова охулване има почти всеки ден и инспекторатите, и министерството никога не защитават набедения учител.
30
1
 
56
 
! Отговори
27115 преди 4 години
До БПФНее само министърчето, но и медиите, които надуваха балони и дъвки срещу учителката трябва да й поднесат извинения и да помолят за прошка. Наскоро гледах кадри от телефон на дете от едно от най-елитните училища. Потресох се как беснеят малки ученичета, как учителката и оханителят смирено стоят и чакат вилнеещите да благоволят да влязат в класната стая. действието се развива не в междучасие. Какъв е смисълът детето да посещава такова училище!
29
2
 
53
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Сега министърът ще се извини ли на тая учителка? Или пак ще се чуди, защо българските учители не желаят да преподават в хъхряшки училища, макар че - абсолютно противозаконно - им предлагат за това повече пари, отколкото на тези, които работят с нормални и учещи ученици?
28
1
 
32
 
! Отговори
Най-умен е народът преди 4 години
Именно народът е казал нещо за моркова и тоягата.
27
0
 
48
 
! Отговори
Зависи от етноса преди 4 години
Някои деца възприемат като тежко и посрамващо наказание дори само мъмренето заради дребно провинение.В други случаи трябва да има строшена крадлива ръчичка, посинени от бой д/пета на онези, които безучастно са гледали как краде техен съученик и спиране на всякакви надбавки и помощи на семействата им за 1 година. При второ, макар и дребно нарушение на обществения ред - спиране на тези лесни пари завинаги!Няма друг начин. Характер се формира до 7 г. После можеш само да респектирашчрез санкции.
26
0
 
58
 
! Отговори
Имаме ли държава? преди 4 години
Бабата в пандиза и да заплати на учителката минимум 10 000 лв обезщетение!Ако няма пари, да отработва!
25
0
 
56
 
! Отговори
Ако имаме държава преди 4 години
Човек в шести клас е вече достатъчно зрял, за да може да прецени що е това клевета.Ако наглата лъжа на малката ромка се размине безнаказано, това ще стане пример за подражание за повечето от децата от тази етническа група във въпросното училище.Съвсем друг ще е ефектът, ако заради тази лъжа малката измамница бъде изключена за вечни времена от всички български училища, а семейството й бъде атакувано със зверски глоби, ако шестокласничката не взима успешно всички изпити като частна ученичка.
24
0
 
67
 
! Отговори
Извод преди 4 години
Ако ромка нахлуе по време на учебен час и метне чин по даскалицата пред очите на учениците, това е в реда на нещата. Никой не реагира, нито праща сигнал някъде.Но ако някой прати невярно съобщение, че същото действие си е позволила учителката, тогава се вдига врява до небето и се искат най-тежки санкции за преподавателката.После английската преса гърми, че у нас имало расистки настроения. Защо не се запитат каква е причината те да възникнат?Случилото се в с.Яна не е изключение, то е практика!
23
0
 
62
 
! Отговори
Ясно преди 4 години
Българка учителка си е позволила да наруши кефа на малките питиенца, като им пише закъснения - да не могат да отспят до 9.00-10.00 ч., иска от тях да са в час още в 7.30 ч. Как може така?!Застрашила е и рахата на семействата им - пише отсъствия, току виж следващия месец им спрели някои от помощите и надбавките!Посмяла да негодува, когато питиенцата упражнили културните си традиции - като видят дамска чанта, да вземат парите, намиращи се в нея! Как смее да им пречи да изразят идентичността си?
22
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Експерт 13"Трето поколение неграмотни" е прекалено изящен и неточен израз за ***, сред чиито предци няма НИТО един грамотен - такива дори не подозират за какво става дума. За почти 4 милиарда години еволюция разликата между тях и чехълчетата е в умението да бият, убиват и да казват "ДАЙ"; в разплождането са много по-добри от тях.А ние съсипваме образованието и мерилото за добро на собствените си деца и под натиска на неолиберастката гнилоч разрушаваме цялото общество.
21
2
 
37
 
! Отговори
Веско преди 4 години
До !!!!!Абе децата направо се отвеждат в интернат и детските се спират! Ама "журналистите" бетер от премиера и мунистъра МУ.
20
2
 
40
 
! Отговори
Е ми преди 4 години
Тези *** как ги приемат в училище след като са доказано неграмотни?Що не ги санкционират при некадърни резултати - да връщат парите на държавата за тяхното обучение! Или пък да им отнемат помощите!!! За ТАРИКАТИ, ХИТРТреци(да натопят, да измамят, да изиграят някого), за НАГЛИ И УПОРИТО НЕГРАМОТНИ не трябва да има ПОМОЩИ. При започване на работа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ИЗИСКВА ДОКУМЕНТ ЗА ЗАВЪРШЕНО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ.
19
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Е, онзи човек дето се опитваше да озапти чудовището със специални потребности, нали с усмивка напусна? Човека бивш треньор по борба! На кадрите се виждаше как бие карамболи на озверялата девойка, через болката да я разсее и да я накара да пусне косата на другото момиче. Карамбола не може да те докара до комоцио или сътресение на мозъка. Колко пъти и каза да спре? Направихте го на нищо! Кой луд ще ходи за нищо пари да издевателстват над него?
18
0
 
47
 
! Отговори
споко преди 4 години
Системата е на доизживяване и скоро ще издъхне, като се пенсионират учителите, и не се намерят нови!
17
0
 
64
 
! Отговори
!!!!! преди 4 години
Когато ученик, или негов роднина прояви агресия в училище, ученикът да бъде изключван от системата на държавното образование.
16
0
 
93
 
! Отговори
гост преди 4 години
Резултатът, когато на учениците им се четат само правата: как никой не трябва да ги бие или унижава... Питам, защо никой не им чете за задълженията? Абсолютни лигльовци и мързеливци, и устати, качества растящи в тях от малки..., като порастнат ще са още по-зле, никакъв морал и ценности. МОН трябва да защитава учителите си, когато са в правото си, и те са хора с права, които не бива да унижаваш и обиждаш..., особено на работното им място. Да съдят МОН, за нанесени морални щети на работното място