Родители в подкрепа на учителка от с. Яна, ще се види ли "гредата" сред учениците?

Според близките на Фани Стоянова бабата на ученичка е нападнала учителката
Обновена: 15 окт 2019 09:47 | 15 окт 2019 09:47, Боряна Павлова
43

Родители излязоха в защита на обвинената в насилие учителка от 116-о училище в село Яна.

Миналата седмица шестокласничка от училище "Паисий Хилендарски" обяви, че е ударено от своя преподавателка с чин.

"Тук единствено физически контакт и насилие е имало само срещу нея от бабата на пострадалото момиче, която е нахлула в училище по време на час, пред учениците, обърнала е чин върху нея", обясни дъщерята на Фани Стоянова - Ралица.

Още по темата
Семейството на учителката има снимки на синините върху Фани Стоянова, както и медицинско свидетелство.

"Физическо насилие от учителя към това момиче не е имало. Не е имало никакъв физически контакт", посочи дъщеря й.

Зет ѝ Антон беше категоричен, че бабата на въпросната ученичка е дошла в училището и е почнала да заплашва учителката.

Според него Фани Стоянова има проблем, защото тя пише отсъствия и закъснения, когато децата не са в клас.

"В последните 8 години има голям проблем в училището. Преди бяха 80 деца в училището, сега са 40. Г-жа Стоянова пише реално отсъствия на децата, дори ходи по домовете им, за да ги търси и да ги води в час", каза Антон пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"По-миналата седмица е установено, че 300 лева са откраднати от чантата на майка ми. Децата са си признали, че те са ги взели. Тук не става въпрос за парите, а за това, че не трябва да се позволяват такива неща в българските училища", каза още дъщерята на г-жа Стоянова.


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Митев преди 1 година
Казано е: " Бий дупе да не биеш дупище!" Да влезе баща ми да се разправя с УЧИТЕЛЯ, че нещо е станало в клас?! Това и на сън не мога да си го представя. Щях да изям една гора бой и толкова. Аман от либаралзъм! Детето трябва да си знае мястото и в училище и в къщи!
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министърът да си подава оставката. Що за изявления прави при неразследван случай!
33
0
 
23
 
! Отговори
Подчовеците да преди 1 година
върнат парите и да се засрамят - само дето това чувство у тях е непознато. Те смятат, че ние, БЪЛГАРИТЕ сме им длъжници!
32
0
 
32
 
! Отговори
65 преди 1 година
Гледах само първият репортаж.Вярвам на учителката на 100%. Децата са станали отвратителни,нагли. Префи години плашеха с бащите си,кой е по-по-най мутра.Сега имат смелостта да унижават словесно учителите. Вярвам и на ученичката,че е ударена от чина ,когато го е повдигнала.Не мисля ,че е искала да я заболи.Друго не може да и направи.
31
0
 
47
 
! Отговори
malart преди 1 година
Никой няма да се извини на охулената учителка, защото в системата са пълни непрофесионалисти. Такова охулване има почти всеки ден и инспекторатите, и министерството никога не защитават набедения учител.
30
1
 
56
 
! Отговори
27115 преди 1 година
До БПФ

Нее само министърчето, но и медиите, които надуваха балони и дъвки срещу учителката трябва да й поднесат извинения и да помолят за прошка. Наскоро гледах кадри от телефон на дете от едно от най-елитните училища. Потресох се как беснеят малки ученичета, как учителката и оханителят смирено стоят и чакат вилнеещите да благоволят да влязат в класната стая. действието се развива не в междучасие. Какъв е смисълът детето да посещава такова училище!
29
2
 
53
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Сега министърът ще се извини ли на тая учителка? Или пак ще се чуди, защо българските учители не желаят да преподават в хъхряшки училища, макар че - абсолютно противозаконно - им предлагат за това повече пари, отколкото на тези, които работят с нормални и учещи ученици?
28
1
 
32
 
! Отговори
Най-умен е народът преди 1 година
Именно народът е казал нещо за моркова и тоягата.
27
0
 
48
 
! Отговори
Зависи от етноса преди 1 година
Някои деца възприемат като тежко и посрамващо наказание дори само мъмренето заради дребно провинение.
В други случаи трябва да има строшена крадлива ръчичка, посинени от бой д/пета на онези, които безучастно са гледали как краде техен съученик и спиране на всякакви надбавки и помощи на семействата им за 1 година. При второ, макар и дребно нарушение на обществения ред - спиране на тези лесни пари завинаги!
Няма друг начин. Характер се формира до 7 г. После можеш само да респектираш
чрез санкции.
26
0
 
58
 
! Отговори
Имаме ли държава? преди 1 година
Бабата в пандиза и да заплати на учителката минимум 10 000 лв обезщетение!
Ако няма пари, да отработва!
25
0
 
56
 
! Отговори
Ако имаме държава преди 1 година
Човек в шести клас е вече достатъчно зрял, за да може да прецени що е това клевета.
Ако наглата лъжа на малката ромка се размине безнаказано, това ще стане пример за подражание за повечето от децата от тази етническа група във въпросното училище.

Съвсем друг ще е ефектът, ако заради тази лъжа малката измамница бъде изключена за вечни времена от всички български училища, а семейството й бъде атакувано със зверски глоби, ако шестокласничката не взима успешно всички изпити като частна ученичка.
24
0
 
67
 
! Отговори
Извод преди 1 година
Ако ромка нахлуе по време на учебен час и метне чин по даскалицата пред очите на учениците, това е в реда на нещата. Никой не реагира, нито праща сигнал някъде.
Но ако някой прати невярно съобщение, че същото действие си е позволила учителката, тогава се вдига врява до небето и се искат най-тежки санкции за преподавателката.
После английската преса гърми, че у нас имало расистки настроения. Защо не се запитат каква е причината те да възникнат?
Случилото се в с.Яна не е изключение, то е практика!
23
0
 
62
 
! Отговори
Ясно преди 1 година
Българка учителка си е позволила да наруши кефа на малките питиенца, като им пише закъснения - да не могат да отспят до 9.00-10.00 ч., иска от тях да са в час още в 7.30 ч. Как може така?!
Застрашила е и рахата на семействата им - пише отсъствия, току виж следващия месец им спрели някои от помощите и надбавките!
Посмяла да негодува, когато питиенцата упражнили културните си традиции - като видят дамска чанта, да вземат парите, намиращи се в нея! Как смее да им пречи да изразят идентичността си?
22
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Експерт 13
"Трето поколение неграмотни" е прекалено изящен и неточен израз за ***, сред чиито предци няма НИТО един грамотен - такива дори не подозират за какво става дума. За почти 4 милиарда години еволюция разликата между тях и чехълчетата е в умението да бият, убиват и да казват "ДАЙ"; в разплождането са много по-добри от тях.
А ние съсипваме образованието и мерилото за добро на собствените си деца и под натиска на неолиберастката гнилоч разрушаваме цялото общество.
21
2
 
37
 
! Отговори
Веско преди 1 година
До !!!!!
Абе децата направо се отвеждат в интернат и детските се спират! Ама "журналистите" бетер от премиера и мунистъра МУ.
20
2
 
40
 
! Отговори
Е ми преди 1 година
Тези *** как ги приемат в училище след като са доказано неграмотни?
Що не ги санкционират при некадърни резултати - да връщат парите на държавата за тяхното обучение! Или пък да им отнемат помощите!!! За ТАРИКАТИ, ХИТРТреци(да натопят, да измамят, да изиграят някого), за НАГЛИ И УПОРИТО НЕГРАМОТНИ не трябва да има ПОМОЩИ. При започване на работа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ИЗИСКВА ДОКУМЕНТ ЗА ЗАВЪРШЕНО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ.
19
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2
Е, онзи човек дето се опитваше да озапти чудовището със специални потребности, нали с усмивка напусна? Човека бивш треньор по борба! На кадрите се виждаше как бие карамболи на озверялата девойка, через болката да я разсее и да я накара да пусне косата на другото момиче. Карамбола не може да те докара до комоцио или сътресение на мозъка. Колко пъти и каза да спре? Направихте го на нищо! Кой луд ще ходи за нищо пари да издевателстват над него?
18
0
 
47
 
! Отговори
споко преди 1 година
Системата е на доизживяване и скоро ще издъхне, като се пенсионират учителите, и не се намерят нови!
17
0
 
64
 
! Отговори
!!!!! преди 1 година
Когато ученик, или негов роднина прояви агресия в училище, ученикът да бъде изключван от системата на държавното образование.
16
0
 
93
 
! Отговори
гост преди 1 година
Резултатът, когато на учениците им се четат само правата: как никой не трябва да ги бие или унижава... Питам, защо никой не им чете за задълженията? Абсолютни лигльовци и мързеливци, и устати, качества растящи в тях от малки..., като порастнат ще са още по-зле, никакъв морал и ценности. МОН трябва да защитава учителите си, когато са в правото си, и те са хора с права, които не бива да унижаваш и обиждаш..., особено на работното им място. Да съдят МОН, за нанесени морални щети на работното място