Вълчев: При електронното обучение децата учат дори повече

В изпитите няма да има учебен материал, който да не е изучаван
Обновена: 5 апр 2020 19:17 | 5 апр 2020 19:16, Анисия Иванова
76
Вълчев: При електронното обучение децата учат дори повече
Снимка: БГНЕС

В момента децата учат дори повече, отколкото в присъствена форма на обучение, според полученото като обратна връзка до момента. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред Нова тв.

По думите му електронното обучение е спасило учебната година.

Още по темата

Той отново потвърди, че държавните зрелостни изпити след 12 клас ще бъдат на 30 май и на 1 юни.

"Външното оценяване след 7 клас ще бъде на 13 и на 15 юни. Това засега е относително малко изместване във времето. Готови сме и за варианти, в които отлагането е по-голямо“. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

"В изпитите няма да има учебен материал, който да не е изучаван от децата. В момента средно сме на около 70% от материала. Броим и материала, който се усвоява по време на електронното обучение, защото то стартира ефективно за много голяма част от учениците“, каза още той.

По думите му има пропуски, но до голяма степен синхронното обучение е заместило обучението в присъствена форма.

„В края на този месец ще направим проучване кой докъде е успял да стигне. Ще се съобразим и с тези, които са с най-бавно темпо. За тях няма да има материал в изпитите, който не е изучаван“, съобщи Вълчев.


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
8
 
! Отговори
$$$ преди 3 месеца
За този министър не са важни знанията, важно е да "отбие номер" с матурите. Побърка и деца и родители и учители,в тези трудни времена! ОСТАВКА!!!
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С тия делегирани бюджети, това означава повече от нищо. Качеството на образованието започва от основното през средното та до висшето, всичко е пълна трагедия, а качеството на човек се определя от качеството на неговото възпитание и образование. Преди повече от 10 год. ББ говореше за качеството на материала и за това време абсолютно нищо не направи по въпроса.
67
0
 
2
 
! Отговори
Ммдаа преди 3 месеца
Да остане само то тогава
То пък са се разучили....
Поне малко цялата нация да се ограмоти малко.
Шведите дръжте и поддържайте , всичко за тях прави властта!
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С това електронно обучение в най скапаният си вид които измислихте попъркахте и учители и родители .
65
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А някой от вас запитвал ли се е,какво би се случило ако се обяви ,нулева година'' А? Нали всичките даскаля ще трябва да върнат част от заплатите си,а също и да не получават такива в следващите месеци.Просто учебната година трябва да се приключи на всяка цена.Защото всички други сценарии които са възможни,ще осакатят така или иначе не дотам доброто качество на образованието в момента.Така че оставете Министърът да си свърши работата на спокойствие.Бъдещето е на младите,а те са зависими от МО-то
64
8
 
6
 
! Отговори
До 65 преди 3 месеца
До Анонимен
При нас положението е същото. Децата си имат онлайн часове, г-жата обяснява, изпитва... поставя задачи, проекти...Тя самата споделя, че е приятно изненадана от ентусиазма на децата и желанието им да учат. Дори деца, с които е имала много проблеми досега, проявяват интерес към учебните занятия
63
0
 
8
 
! Отговори
Десетокласник преди 3 месеца
Говори си министърчето за 7ми и 12ти клас, ама за тези изпити на 10ти клас, които и без това се правят за първа година и няма почти никаква информация за тях, нищо не казва. Нас кучета ни яли! Същото важи и за този напълно ненужен изпит в 4ти клас.
А нека не говорим за това как всяко училище подхожда различно с това дистанционно обучение и едни взимат много повече мателиал от други, но в крайна сметка изпитът е еднакъв за всички и няма никакъв шанс да е съобразен с тези, които са взели най-малко
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е, кво очаквате? Половината даскали са в пенсия или пред пенсия. Получават заплати над 1200 и пенсии над 700 - два бона месечен доход - държавна пара. Най-много са възпитателките-пенсионерки. Някой са в отпуска, други се клатят краката. Лятото като няма никой в училище ще работят. Дааам! Ние гледайте клипчета и решавайте задачи.
61
11
 
6
 
! Отговори
До Иван преди 3 месеца
Напълно вярно! Наблюденията ми като родител са същите.Дори вие отделяте цели 4 часа дневно,евала! На нас ни пускат уча.се без звук,че даксалицата още не се е научика как :) А работата на другата ни даскалица е да запише и изпрати по вайбър кратка “диктовчица” от 2 изречения и да каже детето да чете от “букварчето”. 15 минути работа дневно, цяла надница.
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам за вашите деца, но моето учи. Учителите са в жива връзка, дават им домашно, което ако не е качено до точно оредрлен час после не може да се качи и се води непредадено. Оценява се. Учителите обясняват всяко нещо, което не са харесали и изискват поправка. Която също се качва до определен час. Имат постоянен контакт с учителите. И сме държавно училище! Аз съм много приятно изненадана колко добре се справят и децата и учителите. И да, учат повече! Поне при нас е така.
59
1
 
16
 
! Отговори
Anitta преди 3 месеца
Дистанционното обучение се случва по един или друг начин, през 100 различни платформи и социални мрежи за комуникация, докато се напаснат учители и ученици, но то в никакъв случай не е ефективно. Не е ефективно, особено когато говорим за тези ученици, на които им предстоят важни изпити. Г-н Министър Вълчев, не е лека Вашата задача в тази извънредна ситуация, но в случая децата няма да са поставени при равни условия, ако включите в матурите материал, уж преподаден дистанционно.
58
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой вярва на тия..те училище не учат,та електронно ,я стига трошите народни пари за нищо!!7
57
1
 
13
 
! Отговори
до анонимен преди 3 месеца
Гледам едно комшийче - 6-ти клас - от сутрин до вечер скита навън, не знам как го обучават електронно.
---------------

Абе, кът му сложат "чипа" и шъ има неизвинени отсъствия!
-)))))

ПС
Вече има мобилни приложения които показват дали си у дома си или си нарушил карантината.
Всичко с времето си, колега, при това много скоро!
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гледам едно комшийче - 6-ти клас - от сутрин до вечер скита навън, не знам как го обучават електронно.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много неща ще се изпробват...
- онлайн обучение
- дистанционо разпознаване по лицето
- мед. преглед дистанционо/онлайн (два пъти ми правиха такъв преглед и е по-евтино вместо 50 €, 20€, рецептата също онлай на телефона)
- безпарично разплащане ( в Ирландия в повечето магазините вече не приемат кеш заради вируса, само карти).
54
7
 
24
 
! Отговори
Fil преди 3 месеца
Не е вярно, министре. Не учат, нито научават повече.
53
3
 
23
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 месеца
И ако нямаш компютър кво праим с тях,ще повтарят ли?
52
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пълна глупост е, че децата учили дори повече в момента. Този министър е тотално неадекватен!
51
0
 
15
 
! Отговори
Тояга преди 3 месеца
Урока по математика със заека и морковите(събиране и изваждане) беше много як, колегата ти Горанов непременно да го гледа.
50
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А на бас, че на мин. 80% от тия г о в не н ца, ако им вземем смартфона или таблета и му дадем химикал и лист хартия нищо няма да напишат/щото са неграмотни... Това са вашите деца...