Стаматов: Повече извинени отсъствия по домашни причини

Решението би облекчило родителите на малки ученици
Обновена: 29 сеп 2020 18:13 | 29 сеп 2020 17:45, Ния Христова
9
Стаматов: Повече извинени отсъствия по домашни причини
Снимка: БГНЕС
"В COVID ситуацията е разумно да се увеличат извинените отсъствия на учениците по домашни причини и то най-вече в начален етап. Това би облекчило сериозно родителите на малките ученици при хрема, леки настинки и слабо неразположение". Това каза Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директор на столичното 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов". 
 
Ученик от училището преди дни е дал положителна проба за коронавирус, а една паралелка от петокласници е под карантина.
 
Стаматов смята, че възможността да се изпрати декларацията от родител за влошеното състояние на детето по електронен път би облекчила дейностите през един кризисен период.
 
"Днес много родители работят от домовете си и грижата за децата им е мног опо-различна от преди година", заяви Стаматов, цитиран от БТА.
 
Той обясни, че за да се получи това, е необходимо да се облекчат процедурите за отсъствия по домашни причини, както и регламентирането им за повече дни - например по 15 дни за година при сегашните 3. 
 
"Вярвам, че родителите са отговорни към образованието на децата си и не биха допуснали злоупотреби с отсъствието им. Много неща не са същите и няма да бъдат в извънредната ситуация. Трябва да се пазим взаимно", коментира още Диян Стаматов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно съгласна с предложението, но за всички ученици! Големите учат по 7-8 часа на ден и 70 отсъствия са точно 10 учебни дни. Малките имат по 5 часа и 70 отсъствия за тях са 14 учебни дни! 4 дни разлика само заради възрастта! Нито е честно, нито е правилно, защото болестите са еднакви, а и често малките се оправят по-бързо!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седим в един ресторант а на съседната масе едни студенчета по право от София се хвалят колко били платили за да вземат изпита, а други как преписвали. Квестори/Лектори знаели и виждали ама хич не им пукало ...
4
4
 
11
 
! Отговори
tyo преди 3 години
Тоя лалугер изобщо не трябва да бъде слушан. Винати след него остава огромен хаос
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно, на робовладелците не им трябват умни хора. За посредствена работа и заплата от 800лв, без да възразяват скоро ще го направят и на 4 дневен учебен ден. След 20г може и въобще да не ходят ...Замислете се хора колко показно се унищожи една силна учебна система и как се славехме с много подготвени и умни ... сега е обратното, селянин до селянина
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
целта ви е да затворите училищата и въобще да не ги отваряте. Децата ще страдат най-много от тези ковид откачалки.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А още по-разумно е да се премине на онлайн обучение. Сега, а не после!