Няма вирус, няма страх: Готвят балове за 20 000 лв., партита с 300 гости...

Шият се рокли, купуват се костюми, плаща се капаро
11 мар 2021 12:21,
242
Няма вирус, няма страх: Готвят балове за 20 000 лв., партита с 300 гости...
Снимка: БГНЕС

Въпреки връщането на рестриктивните мерки срещу COVID-19, дванайсетокласниците  в Благоевград запазват отсега ресторанти за абитуриентските си вечери. Родителите пък купуват рокли и костюми.

"Запазихме ресторант за 23 май. Засега сме дали само капаро от 100 лева", споделя пред "Монитор" абитуриентка от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост.

"Лошото е, че заведенията работят до 22 часа, но пък нали обещаха от 1 април да отворят дискотеките. Така че се надяваме да можем да съчетаем нещата", допълва момичето.

Последният учебен ден за дванадесетокласниците е на 14 май. Тогава 29-те абитуриенти на ПГТЛП "Гоце Делчев" смятат да се съберат в училищния двор. И за да бъде изпращането им подобаващо, вече са ангажирали и диджей.

"Готова съм за бала. Ще имам две рокли, една за изпращането на 14 май, а другата за бала. В момента се шие, ще излезе към 900 лева. Специална е и е само за абитуриентската, не мисля, че ще я облека по друг повод", разказа бъдещата фризьорка от Симитли Емилия Димитрова.

"Поканихме 300 гости. При нас традициите са такива. Трябва да бъде пищно", обясни абитуриентката, която е от заможно семейство. Тя коментира, че не може да определи колко е разумната сума за бал, смята, че това зависи от възможностите на хората, но специално нейната абитуриентска вечер с всички приготовления и гости ще излезе към 20 000 лв.

Вълненията си сподели и бъдещият готвач Александър Гогов, който си е харесал костюм за 800 лв. Заради пандемията, неяснотите при излизане от страната и писиар тестовете, абитуриентите не плануват традиционната втора вечер в Гърция, но обсъждат вариант да си организират празника някъде в България.

Освен абитуриентите от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост на същата дата – 23 май, в същото заведение завършването си планират да празнуват и 130-те дванадесетокласници на Професионалната гимназия по икономика.

Абитуриенти от други благоевградски училища също са направили резервации в двата популярни ресторанта, където през последните години по традиция се провеждат баловете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
2
 
! Отговори
от Плевен преди 3 години
Моят син ходи само с анцуг, ама изтъркан, мръсен ..!Не е пран от както го кух.През 2022 той завършва 12 клас, но пари за дрехи няма да му дам; за какво са му, все пак, той никога не е ходил официално, например с костюм.Един нов анцуг и това е.Партита в къщи няма да има, пари нямам, а пък някои да ми дойде в къщата и да ми ходи из жилището, това също няма как да стане.
182
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така пищите все едно фризьорите и готвачите са най-долните професии. Те ще имат късмет, ако това станат. Ама най-много са за пишман блогърки. А иначе обществото има нужда от добри фризьорки и готвачи, няма срамна професия, където честно и с труд се изкарват парите.
181
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че тия кога и колко учиха че завършват !онлайн и учителите ,на пракитика фалшива диплома)да правят и бала онлайн )
180
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искрено се надявам тая просташка традиция да отмре някой ден.Беси неземното постижение-завършил средно.Навремето може да е било нещо, край на доста ограничения, стъпка в живота и т.н но сега е дивотия , комплексарщина и изхвърляне.
179
3
 
7
 
! Отговори
Алкохолик преди 3 години
Ами то първо празник за завършването, после погребения. Важното е рикийка да има.
178
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсурдно! Дори и без пандемия звучи повече от абсурдно. Костюми и рокли за по близо 1000 лв. за бъдещи готвачи, фризьорки и сервитьорки... Какво толкова празнуват? Винаги съм се чудел, то животът до бала е 1000 пъти по-безгрижен от този след това. Празнуват края на безгрижието си облечени като пауни и танцувайки кючеци...
177
6
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Ами освен от все сърце да ви пожелая да се разболете и да умр*те, какво друго. И без това сме много, ще има повече място бза мен.
176
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Док АлексНе си го преживял, вчера ме изписаха, 22 дни в Александровска, едвам ме спасиха колегите, замалко да ме интубират. -----А що не си миеш ръцете ?
175
4
 
8
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Една бъдеща фризьорка , един бъдещ готвач и едва от заможно семейство свикнала само да хапва без да работи. Това ли е бъдещото поколение в България?-------Ами Ваша милост кой еи защо се безпокои?
174
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една бъдеща фризьорка , един бъдещ готвач и едва от заможно семейство свикнала само да хапва без да работи. Това ли е бъдещото поколение в България?
173
9
 
3
 
! Отговори
някъв преди 3 години
До реалнафантазияВиж брат образователната ни система е *** така че всеки би се радвал да не вижда дъртата склероза дет дрънка 40 мин и нищо не ти се набива в главата и аз кат завърша ще съм щастлив за това сега съм 9 клас още 3 години
172
5
 
12
 
! Отговори
Док Алекс преди 3 години
До АнонименНе си го преживял, вчера ме изписаха, 22 дни в Александровска, едвам ме спасиха колегите, замалко да ме интубират. А започна с едно драскане по гърлото, температурка, отпадналост, но след осмия ден стана страшно. На никого не го пожелавам.
171
11
 
12
 
! Отговори
усещам завист преди 3 години
Яд ли ви е ***,че не успяхте да уплашите българския народ?
170
7
 
17
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Кви балове в пандемия?онлай да са по добре.
169
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E*ати страшния вирус, дето трябва денонощно да ни обясняват колко е страшен в продължение на година!
168
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес бях в препълнено заведение, в което само сервитьорчето беше с маска под носа. На никой не му дреме за онова нещо и ако щабните мършояди оставят хората на мира бързо ще го забравим или ще се научим да живеем с него, ако изобщо го има
167
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете децата на мира! Нека се забавляват, щом мама и татко имат парички. Икономиката трябва да върви. Стига сте обвинявали децата за Кашличка-19 . Напомням ви, че лятото след началото на протеста %тът заразени не се повиши. Който иска да се окопава.
166
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И целият този панаир и селЕния само защото са избутали някак си едно просто средно образование
165
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До реалнафантазияНийл де грас Тайсън е мазен чалгар, намазал слава покрай Карл Сейгън. Виновен е за разжалването на Плутон като планета. И сега си имаме само планетки в Слънчевата система.
164
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селянията продължава с пълна сила, едната щяла да си купи рокля за 900 лева и ще покани 300 гости кой от кой по голям ц ърву л, другия костюм за 800... Общото между тях е че в бъдеще такива ще бъдат и заплатите им, фризьор ка 900 лева и готвач с 800 лева заплата. А родителите им 2 години ще карат на хляб и лук за да избият разноските за балове те на дечица та си.