6 и 11 клас седмица по-рано в класните стаи – от 10 май

В клас те ще останат поне до края на месеца
5
6 и 11 клас седмица по-рано в класните стаи – от 10 май
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шестокласниците и единайсетокласните се връщат към присъствено обучение седмица по-рано от планираното - на 10 вместо на 17 май.

Съгласно заповед на здравния министър в оставка в клас те ще останат поне до края на месеца. Учениците от 5, 9 и 12 клас, които се върнаха в училищата на 26 април, ще продължат да учат присъствено до края на тази седмица.

В началото на следващата, на 17 май, тези ученици, с изключение на зрелостниците, които завършват в петък, ще преминат отново към дистанционно обучение, за да може присъствено в училищата на тяхно място от същата дата също до края на месеца да учат седмокласниците, осмокласниците и десетокласниците, уточнява БНР.

И занапред остава възможността за провеждане на присъствени учебни занятия за всички ученици от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответният випуск на училището. Учениците от 1 до 4 клас в цялата страна продължават да учат присъствено.

Според последните заявки от просветния министър в оставка, учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването на зрелостниците, чиито последен учебен ден е 14 май.

Последните седмици от учебната година са изключително важни за подготовката  на  учениците от 4,7,10 и 12 клас, след като стана ясно, че въпреки дистанционното обучение техните външни оценявания и матури ще се проведат по график и от тях няма да отпада учебен материал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: училищеученици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да измислят някава болест и малките наркомани да почнат да измират.Твърде много групи от безпризорни наркомани и клошари има в София.Събират се на групички да се наливат с евтина пиячка да се надрусат с еврина китайска синтетика и да трупат отпадъци докато се изживяват като хипер гангстери крещекйи "брат,брато,п*дерас,к*пеле "и още няколко псувни.Пропаднали хора без особено бъдеще.По-добре да ги няма.
4
1
 
4
 
! Отговори
ДежаВю преди 2 години
Така беше и преди 3 тата вълна.
3
0
 
10
 
! Отговори
Учител преди 2 години
"Съгласно заповед на здравния министър в оставка в клас те ще останат поне до края на месеца.""В началото на следващата, на 17 май, тези ученици, с изключение на зрелостниците, които завършват в петък, ще преминат отново към дистанционно обучение, за да може..."Ако може авторът и да чете какво е написал...
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа, така не става. Според банкянскию кофпомпиер, коци ботокса, и генерал плазмодиев, всички трябва да са зачулени, забулени, с каски, маски, ръкавици и да не излизат, че уханската кихавица е много опасна, пречи на герберастите да не крадат.
1
3
 
4
 
! Отговори
ан те такааа преди 2 години
Браво!