1/3 от учениците не отделят достатъчно време за учене

През 2020 г. отсъствията са се увеличили със 70%
23 юли 2021 13:12, Ния Христова
39
1/3 от учениците не отделят достатъчно време за учене
Снимка: БГНЕС
Всеки трети ученик не отделя достатъчно време за учене. Това показват данните от проучване на Министерството на образованието и науката за дистанционното обучение, предаде БГНЕС.
 
През 2020 г. отсъствията са се увеличили със 70%, което означава, че някои ученици са присъствали само на част от онлайн уроците, а други са отсъствали постоянно. 
 
Според доклада 38% на сто от учениците не са имали достъп до електронно устройство за онлайн обучение.
 
Министерството ще настоява за присъствено обучение  през идната учебна година. За детските градини и децата със специални образователни потребности не се препоръчва да не присъстват, затварянето на градините трябва да е в краен случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
АнонименПитанка преди 2 години
Чудно ми е защо учителят е длъжен да се ваксинира, след като насреща му има 25 пишлемета всички до един неваксинирани. Учителят ли е проблем?
36
0
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 години
До АнонименТака е , но защо е така?"Даскале , пиши му тройка , че друго ако не стане ,поне един даскал да стане!"
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32Не си доволен от СУ" Ив.Вазов", а явно от Митев си доволен, а?Той е в основата на всичко!!Хм, явно детето ти е било при мъж кл.ръководител- при Антонов,така ли е?
34
1
 
9
 
! Отговори
мама и тати преди 2 години
за това пък отделят достатъчно време за фейсо , тик ток_о , туитър_о , и други такива много образователни прОграми :)
33
0
 
5
 
! Отговори
Eй! преди 2 години
До До 14Трябват масови проверки на училищни директори ,евросредства,какви неща ще изскочат!
32
2
 
4
 
! Отговори
Да, да преди 2 години
До АнонименДа криминализират частните уроци. безобразна корупция!Солени глоби!
31
0
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Щом си ваксиниран/а, тогава ваксинирай и децата си и въпросът е решен. Остави на всеки да прецени сам дали да се васкинира. Между другото, дали не наближава времето да се ваксинираш отново, защото мутациите на вируса продължават и фармацевтичните компании работят упорито за нови ваксини?
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗ ПЪК НЕ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ СУ ИВАН ВАЗОВ - ПЛЕВЕН. ДОБРЕ ,Ч Е ДЕТЕТО МИ ГО МАХНАХ ОТ ТАМ. ПРЕВЪРНАХ СЕ В УЧИТЕЛКА ПО БЕЛ И МАТЕМАТИКА, ЗА ДА МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМЕ ПРИЕМНИЯ ИЗПИТ ЗА 8 КЛАС! АБСОЛЮТНА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ ОТ КЛАСНИЯ РЪКОВОДИТЕЛ И МАТЕМАТИЧКА! БЪЛГАРИЧКАТА МУ ПИСА ПО- НИСКА ОЦЕНКА В ДИПЛОМАТА, ОТКОЛКОТО ИЗКАРА НА САМИЯ ИЗПИТ- ЕТО КОЛКО Е КОМПЕТЕНТА!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА МНО УЧЕНИЦИТЕ МУ ВИНОВНИ... И СЕ ОПЛАКВА. ТО ТОВА Е СИНДРОМЪТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ. И НЕ СЕ УСЕЩАТ ДАЖЕ,Ч Е ОЗЛОБЯВАТ ТАКАК ХОРАТА СРЕЩУ СЕБЕ СИ! ЩОТО Е ДАЛЕЧЕ ОТ МАНТАЛИТЕТЪТ ИМ КАК СЕ БАЧКА НА ЧАСТНО. ЗАТОВА И ТОЛКОЗ НЕГАТИВНИ КОМЕНТАРИ. СЪЩОТО Е И С ПОСТОЯННО НЕДОВОЛНИТЕ И СТАЧКУВАЩИ ДОКТОРИ И ПОЛИЦАИ. А КАТО ИМ ВИДИШ КАЛПАВАТА РАБОТА, ТИ ИДЕ ДА ГИ ПСУВАШ!
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като "ни погнат да се ваксинираме" няма нищо да направим, защото тези от нас които имат IQ повече от 25 вече са го сторили... Редно е тези, които отказват имунизация да им бъде отказан всякъв достъп до медицинска помощ до живот, нека се лекуват с корени в гората, с аюрведа, с мечо грозде, с йога и кабала които са много по-сигурни от съвременната медицина.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааааа, не думай.....
26
0
 
10
 
! Отговори
До коментиращите преди 2 години
Не се карайте, няма смисъл. Просто пак започнаха да подгряват казана - онлайн обучението не било ефективно, учителите не се справяли, децата не учели... В други статии пък постоянно излизат прогнози от "специалисти" за новия страшен делта вирус, който рязко ще покачи броя на заболелите, за мутациите, за ваксините... Ясно е като бял ден, подготвят почвата за задължителна ваксинация на учителите. Ако това стане, ще сте съгласни, нали, но като погнат вас и децата ви да ги ваксинират, тогава какво?
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък искам да знам до кога на българския учител все децата са му виновни, все родителите много изискват, все заплатите били ниски, ама учителя е прекрасен и кадърен работи има няма 6 месеца в годината до 14.00 часа и после може да вдигне ръце и да каже "Оправяйте се, ходете на частни уроци".Мениджър, който само се оплква от работниците си е за уволнение, защото е некадърник.Като не се справят с дисциплина и деца значи не са за там - некадърници.
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа, българинът разбира от футбол, образование и политика! И ваксини! Как пък все учителите са прости и неграмотни, мързеливи и алчни!? Да, след като увеличиха заплатите куцо и сакато, разбирай такива, които са били таксиджии, в офисче някъде, продавали билетчета, гледали старци в Гърция или Италия, се навряха в у-ще, смятайки, че е лесно!! Е, не е!! А пък такива като жена ми с над 25 год.стаж за вас са вресливи, "менопаузални" лелки, които не можели да си пуснат компютъра! Няма угодия!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали не може да се оспори масовата полуграмотност на кадрите във великото МОН? Там с българския писмен и говорим език са скарани. И във всични висши учреждения е тана, медиите са направо извън класацията. Ама на кого му пука бе! Нали чалгите са преуспяващи. "Не е сега време за култура а за бизнес", беше девизът на чакга мисленето след 89-та.Знаят си се кои са, но днес пак да сменили боята.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В "държава", управлявана от полуграмотен престъпник повече от десетилетие, това е повече от нормално! Хора, прочели една детска книжка до средата, са на върха на хранителната верига, а други, прочели вагони с книги получават пенсия 200 евро. Как точно да обясниш на мислещо дете, че образованието е ценност?
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още по време на новия урок в час, учениците трябва да са усвоили добре материала. Това се йазва в началото на часа, следи се за тишина и внимание, а после се орави препитване. Какво му има толкова да се опява един урок сума ти време, а после да се казва на учениците да си го учат вкъщи.Ми за какво се дреме в у-ще? За вкъщи дори ене се дава домашно, ъ. нар. домашни се пишат в клас с учител.Това дава резултати и дава и свободно време за децата.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се видя какво е нивото на българския учител - 70% антиваксъри, мързеливи и алчни, но за сметка на това без знания, умения и смешна квалификация.Децата са функционално неграмотни, защото няма как *** да ги научат на критично мислене. Тачи се преразказа, зазубрянето и папагалското рецитиране. После и на пазара на труда става страшно, защото на никого не му трябват папагали с 5 дипломи по *** хуманитарни дисциплини и те стават или касиери или ... учители.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учебните програми са наблъскани с необясними "науки", а учебниците са директно за изхвърляне, с изключение на бг. ез. и математиките. Кой ги пише тия нечетивниантиучебници? Ами разни недоразумения, снабдени с някакви дипломи по пътя на директен
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде остава ролята на родителите да контролират децата си след приключване на учебните занимания? Или за безпризорното им ходене в молове и дискотеки пак учителите виновни.