Държавата отпуска 151 милиона лв. за ремонт на общежития

Ще бъдат използвани за обновяването на 25 училищни общежития
15 ное 2022 11:37, Йоана Цонева
5
Държавата отпуска 151 милиона лв. за ремонт на общежития
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието и науката ще отпусне 151 милиона лева за ремонт на общежития, съобщават от пресцентъра на МОН. Средствата ще бъдат използвани за обновяването на 25 училищни общежития.

Това е предвидено в публикувания за обществено обсъждане проект за Насоки за кандидатстване за средства от Механизма за възстановяване и устойчивост по процедурата "Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование".

Още по темата
Максималният размер на инвестиция е 6 млн. лева. Ще се финансират ремонт, реконструкция, основно обновяване, доставка, монтаж на оборудване и обзавеждане на общежития, уточняват от МОН.

За финансиране по проекта могат да кандидатстват общински училища с общежития (начални/основни/обединени/средни училища, профилирани и професионални гимназии), държавни професионални гимназии с общежития към МОН и Центрове за подкрепа за личностно развитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Ремонт 25 общежития по 6 милиона = 150 милиона :)))
4
1
 
1
 
! Отговори
ноа преди 1 година
А в студентските общежития родителите ремонтират стаите и баните на децата си. Длъжни са да плащат и непрекъснато увеличаващата се такса, срещу която се предлагат мизерни условия. С реновиране на 1-2 общежития си изтриха ръцете. Но за МОН СЪЩЕСТВУВАТ САМО УЧИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ. Що за абсурдни министри и министерства сте ? Каква е тази сбъркана политика която правите за псевдовъзстановяване и комично развитие! Отчетите Ви пак ще са лъжливи, парите окрадени, а условията за живот мизерни.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ?!? - Каккъв регистър за деца с аутизъм и каква е позлата от него?
2
4
 
2
 
! Отговори
?!? преди 1 година
За регистър на децата с аутизъм няма ли 5 лева. Или Йотова само така ди говореше вчера, очертаеайки тежкият проблем с липсата му
1
2
 
6
 
! Отговори
Хайде СПРЕТЕ СЕ преди 1 година
1500 апартамента струват 150 милиона лева!