МОН обмисля да спре на програмата за медиаторите?

Специалистите са необходими, иначе децата няма се върнат в училище
5 май 2023 20:08, Йоана Цонева
12
МОН обмисля да спре на програмата за медиаторите?
Снимка: БГНЕС

Ще успеят ли учебните заведения да продължат работата си с образователните медиатори?

Възможно е Министерството на образованието и науката да прекратят Националната програма за подкрепа на образователните медиатори в училищата от 1 юли. Ако това се случи, има риск учебните заведения да останат без тяхната подкрепа поради невъзможността да отделят средства от бюджета си за заплати.

"Ако нас ни няма в училището, голяма част от децата ще си останат вкъщи - няма да завършват образованието си", коментира медиаторът Ева Грекова.

"Образователните медиатори са необходими за училищата. Работата на терен с родители, деца и общността има огромна роля за това учениците да се върнат в учебните заведения", каза училищният психолог Росица Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Да спре на какво?
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И това ли им подсигуряваме на римляните? Медиатори, безплатен транспорт, безплатна храна, учебници, пособия, докато нашите деца имащи желание да се учат ходят в разбити тоалетни и училищата приличат на коптори, а същевременно щавят родителите за всичко възможно даже и да карта да градски транспорт.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С тях и без тях, онези не ходвт на училище!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма страшно тъъпака Крумчо - министър на правосъдието възнамерява да ги въведе за всички граждански дела, да стане процеса още по-дълъг и да им плащате. В смисъл съдилищата ще бъдат задължени първо да има медиатори, ако няма споразумение, чак тогава ще има дело и страните ще плащат на тея медиатори от ромските махали без образование. Не се лъжете, че ще са по дела. В закона за медиацията изискване за образование няма.
3
1
 
15
 
! Отговори
гост преди 11 месеца
Имам позната медиаторка, която работи в местното училище в селото ми. Емии, искам да споделя, че абсолютно нищо не прави по цял ден. Да не говори и за ресурсните учители и логопеди, които навлезнаха и в детските градини от няколко години! Абсолютно с нищо не занимават децата, пускат им детски филмчета или книжки за оцветяване им дават и това е. Напълно безмислени са тези пари, които се харчат от МОН.
2
0
 
12
 
! Отговори
Правилно преди 11 месеца
Може ли някой да обясни за какво точно трябва да се харчат пари за медиатори ? По добре да предвидят бонуси за учителите при добро представяне
1
0
 
14
 
! Отговори
Асан преди 11 месеца
Кви са тез медиатори :)))