Държавата я е страх от етническо напрежение

Първанов: Има риск от етническо напрежение; Станишев: Необходимо е сериозно разследване за етническите конфликти в София
16 авг 2007 16:09,
83
Държавата я е страх от етническо напрежение
Президентът и премиерът са на мнение, че има риск от етническо напрежение. Снимка: БГНЕС
"Не се наемам да давам отговор на въпроса кой е по-виновен, но във всеки случай това крие голям риск от етническо напрежение и трябва бързо да бъде преодоляно".

Това каза във Велико Търново президентът Георги Първанов по повод сблъсъците в софийския квартал "Красна поляна".

Първанов призова всички, които могат да допринесат за бързото решаване на проблемите в столичния квартал "Красна поляна", да се намесят с цялата строгост на закона.

Държавният глава коментира допустимо ли е полицията да не се намесва, когато в този квартал се разхождат с брадви и ножове така:

"Аз съм "за" това полицията да респектира всеки нарушител на реда, независимо от това от какъв етнос или религия е“, каза Първанов.  

На свой ред във Варна премиерът Сергей Станишев заяви, че е необходимо да се направи сериозно разследване за установяване на източниците на етническите конфликти в столицата.

Станишев информира, че и Министерството на вътрешните работи и прокуратурата извършват цялостен преглед на случилите се събития въз основа на наличните кадри.

„Не са малко политическите партии, които продължават да насаждат етническа омраза, търсейки виновници за едни или друг неуспех“, каза премиерът.

Според него в продължение на дни на ромите им е било внушавано, че ще бъдат бити от скинари.

Попитан кой има интерес от създаването на етнически конфликти, Станишев отговори, че по приказките им ще бъдат разпознати.

„България трябва да бъде общ единен дом за всички, независимо какъв е етническия им произход и всички трябва да имат равни права и задължения“, каза още министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
Angel преди 16 години
Awe mn ste prosti nemojete li da gledate obektivno na ne6tata,za da se dignat taka tia *** i policiata da ne se namesva,iavno ima niakakva politi4eska namesav tiahna polza.A *** kato sa tolkova otvoreni da hodat da sta4kuvat niakoi p1t pred NDK,kogato ima ma4 LEVSKI-cska na nacionalnia stadion,da vidime dali 6te ima koi da spre agitkite,sled tova 6te vidim dali 6te vikat sm1rt za Balgarite.Niama kak da se obediniat skinari,levskari,4orbari,anarhisti i sekvi drugi koito obi4at Balgaria i biha dali vsi4ko za neia da se razbere vedn1j zavinagi 4e mojem da se opraviame s etni4eskite malcinstva v sobstvenata si d1rjava,a s16to iskam da spomena i tia bokluci deto mi za6titavat 6ibanite *** maikata 6te im *** !!!
81
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
МРЪСНИ НАГЛИ ДОЛНИ КОМУНИСТИ - ПРОДАДОХА ДЪРЖАВАТА НА *** И ТУРЦИТЕ - НАС НИ ИЗХВЪРЛИХА НА ***
80
0
 
1
 
! Отговори
b0rislav преди 16 години
Нашата хилядолетна държавица ще бъде раздробена. Скоро ще е. *** са само един от инструментите, който може да бъде ползван. Спомнете си къде ходи Сорос, когато случайно посети почти по едно и също време с Буш България... В *** гета, ако не сте забелязали.. Той (Сорос) е един светец, който е посветил живота си за да помага на *** и др. подобни.. Все повече се чудя как може да сме толкова глупави и слепи...Май медиите наистина лумпенизираха народа..
79
0
 
1
 
! Отговори
# преди 16 години
Криминалният преход към неокапитализъм, който стана по български, тоест - по най-вулгарния, ганьовски начин на натрупване на капитали, бе израз на откровен цинизъм. Цялото народно богатство, създавано в продължение на десетилетия, отиде в нечистите и алчни ръце на избраниците, които никога през живота си не са направили една копка, не са положили една лопата бетон или тухла, не са посадили едно дръвче. Това са лапачите, богоугодните, властните. Това са синовете, дъщерите, внуците на старата партийна номенклатура.
78
0
 
1
 
! Отговори
() преди 16 години
Преди седемнадесет години българите очакваха и се надяваха на една действителна, радикална промяна, а не на демагогска и акробатична политическа измама. Зловещият сценарий на прехода беше написан цяло десетилетие преди прословутия 10 ноември 1989 година. Авторката бе известна стара дама, майката столетница - партията безсмъртница, която в старата си, износена утроба скорострелно отгледа нейните свидни отрочета: ДПС, НДСВ и още десетки незначителни изтърсачета. И започна последното действие от многовековната българска трагедия. Бутафорията и еуфорията на прехода веднага лъсна. Да излъжеш и да заблудиш цял народ, да го приспиш цели седемнадесет години и той още да не може да се събуди, говори не за интелигентност, а за политическа безскрупулност. Макар той доброволно да избра своите унищожители. Те знаят какво да правят с такъв народ, който е разединен. Вътрешно разкъсан от социални противоречия, национална несъстоятелност, разделен на червени, сини, зелени, жълти, пембени, такъв народ е обречен. И те го обрекоха - като жертвен агнец, подложиха го на духовен и физически геноцид. Погрешен преход. Всъщност той не само е погрешен, той е дълбоко грешен, греховен, защото е престъпен, криминален. Престъпност и корупция. Така в България разбират пазарната икономика. И българският народ започна да измира масово от стрес, от страх. Раждаемост няма, и как да има, когато над един милион образовани, способни, интелигентни млади хора бяха прогонени от родината си. Те щяха да пречат на управляващата политическа каста, на която не са им нужни умни, интелигентни хора. За да са вечни във властта!
77
0
 
1
 
! Отговори
Spiderman преди 16 години
Това става,като си стоим в къщи,а ***,комунистите и "туристите" от Анадола решават вместо нас.Ще става и по-зле.Тези приятелчета утре ще поискат автономия,мултинационална държава,анклави,няколко официални езика,няколко оф.религии и т.н.Ама ние сме толерантни.Толерантноста вижте до къде води-*** тичат по улиците с брадви в ръка и крещят:смърт на българите.Утре ще тичат с автомати/ДПС ще им ги набави от ислямските братя от арабските страни или директно от армейските складове,те ще командват и армията/.Това е само началото,нещата се развиват по косовски сценарий."смърт на българите","автономия","вашта мама гяурска"-това ще го чуваме все по-често.Крайната цел е България или поне части от нея,отново да стане турски вилает.Това е драги сънародници,колкото и да не ви се вярва.Турция никога не се е отказвала от бившата си провинция.Да не забравяме и ислямските фундаменталисти от арабския свят.Исляма войнствено и агресивно настъпва навсякъде,вкл.и в Европа,а ние сме на топа на устата.Проблемите тепърва предстоят,а ние продължаваме да се правим на толерантни.Много хора продължават да се заблуждават,че ДПС,Евророма,Български Хелзинкски Комитет и други такива работят в полза на България.Блаженни са вярващите. Хората ще го осъзнаят,ама ще бъде късно.Ще го осъзнаят когато когато *** вдигнат автомата и кажат-искаме автономия,тук вече не е българско,когато на жълтите павета направят джамия,когато влезът в домът ти и кажат-***,дай да ям,а след това ще оправя и жена ти.Тогава ще го осъзнаят,ама ще бъде много късно.Спомнете си как България е паднала под турско робство-българите са били разделени,кой как ще води бащина дружина,резултата е известен-500 години.Малко ли ни е било ,още ли искаме?Всички да излязат да гласуват,за когото искат,но да е българин,а не *** или предател.
76
0
 
1
 
! Отговори
фантомас преди 16 години
Президента агент Гоце и глупавия Станишев ги е страх от етническо напрежение,а народа го е страх от АГЕНТИ,МУТРИ и НЕКАДЪРНИ УПРАВНИЦИ ***....Долу корумпираното комунистическо правителство....Дайте да ги изметем бе хора...Направиха ни на луди...
75
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 16 години
Goce-*** mrasen,da ti ubiiat decata dano!!!
74
0
 
1
 
! Отговори
bozadjia преди 16 години
*** si znajt pravata.nikoi nema daim naleti predi izborite.sega e momenta da napadat kogoto i kakto si iskat.vonj,nerazborij,kriminogenna sreda v ciganskite mahali,vlasta mal4i.policaite sa INSTRUKTIRANI da ne zaka4at ***.stojt si na6ite jandar4eta kato jivi i zdravi i v tozi edin moment *** si pravjt ek6ana,6toto sega im e padnalo.bulgarino,ti si bezza6titen.tazi policia ne e tvoj zakrilnica.no milostivo ti e razre6eno da si pla6ta6 danacite i da obrazuva6 zaplatite na policaite-manekeni.hak ti e-pak idi da glasuva6 za bsp i dps.ili po dobre izob6to ne glasuvai stoi si v ka6ti-drugi da re6avat tvojta sudba,ti si pii rakiikata i si slu6ai 4algata.moje bi za posledno,utre *** 6te te namerjt i v doma ti.
73
0
 
1
 
! Отговори
черноризец храбър преди 16 години
Трябва да се сменят тия некадърници в които е власта в момента за да се оправи поне нещо в милата ни родина.*** се разкарват с брадви а Станишчо излиза и казва призовавам полицията да бъде строга.Ми той е начело на държавата не трябва да ми приказва общи приказки по медиите а да заповяда на министъра си бой и арест по нарушителите.Абе пълни некадърници.Неадекватни в ралния живот.
72
0
 
1
 
! Отговори
Du Hast преди 16 години
Gotse obicha tsiganete i tsiganite obichat Gotse....
71
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
boi i ebene tova gi oprava *** i turcite i zatvor za politicite inak opravia nema da ima
70
0
 
1
 
! Отговори
Axion Estin преди 16 години
Gotse i partijata mu obichat tsiganite i tsiganite obichat Gotse i partijata mu!
69
0
 
1
 
! Отговори
историкът преди 16 години
Преди много години в една европеиска страна ба6тата-крал събрал своите синове и искал да предаде властта на наи-умния .попитал ги кои, как мисли да се справи с кражбите и престъпността .двамата по-големи синове запалено обяснявали как правосъдието 6те възтържествува с тяхна помо6т.наи-малкият казал: даи ми тате властта и 6те види6 за 1 месец какво мога .послу6ал ба6тата сина си и му предал властта.тогава, младият крал поръ4ал на входа на всяко населено место да построят кабинка само за 1/един/4овек.когато някои извър6ил престъпление го вкарвали в кабинката.но нали имало и други престъпници ? тогава властите попитали младия крал какво да правят със следва6тите негодяи /нали кабинката била само за един/ : УБИИТЕ ПЪРВИЯТ И НА НЕГОВО МЯСТО ВКАРАИТЕ ДРУГИЯ !!! ТАКА МЛАДИЯТ КРАЛ РЕ6ИЛ ВЪПРОСА ЗА ПРЕСТЪПНОСТТА .:)))
68
0
 
1
 
! Отговори
nadi преди 16 години
Darzavata i pravitelsvoto da poemat otgovornosti na naroda njama sajanie i da mrazjat romi!No te ne sa vinovni narodi! zastoto te ne obraztaha vnimanie i ne pravjat dobro obstestvo na romi!Kogato bulgari narodi mrazjt i ne go uvajavat a te romi pravjat kato revansh.Ne bivase taka!Vsi4ki sme normalni hora!Da mislm dobro sarce i postiva!I togava ste mojem da badem dobri otnosenie!Ne biva da podigrjavat tezi sa cigania.kradci......to e 4oevska prava koeto lipsvat obstestvo v BG!
67
0
 
1
 
! Отговори
mariana преди 16 години
и да се гласува нищо не се променя.тези за които гласуваш си правят коалиции с които си искат.работят си в тяхна полза,а ние все чакаме нещо по-добро.и малцинството се оказваме ние българите,за съжаление!
66
0
 
1
 
! Отговори
Mati преди 16 години
Znaete li kyde se namira ciganskata mahala vyv Varna? - V centralnata chast na grada... mai niama kakvo poveche da kaja...
65
0
 
1
 
! Отговори
zet преди 16 години
*** са нивото между развитието на мамуната и човека/ въпреки че има читави работещи хоре от тях/. Няма държава в която *** да живеят като нормални хора независимо от стандарта на живот на дадената държава и ако им се даде малко свобода както е в нашия случай стават големи циганийки. По тошово време ниамаше текива работи защото имаше контрол. Не трябва да се мисли че като има контрол говорим за диктатура.
64
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Мисля, че не си прав за сабите. Да, не са били на въоръжение в армията, но и аз не говоря за армия... Както и да е, не е това най-важното... Въпросът е, че когато отделни групи се вдигат с оръжие срещу държавата, трябва да се действа по този начин срещу тях (е, сега нали сме демократи - няма да са саби и кучета, ами сълзотворен газ и маркучи). Без значение дали си ***, турчин или българин...Всеки, който вдига оръжие срещу държавата, трябва да разбере, че това боли... Вижте какво стана във Франция когато един крадец, бягайки от полицията, се скри в един трафопост и изгоря. Нали се вдигнаха *** срещу полицията тогава... Някой да обяви Франция за недемократична страна тогава?Ама днес в България май боли само ако си траеш...
63
0
 
1
 
! Отговори
koi_si_ti преди 16 години
България трябва да бъде общ единен дом за всички, независимо какъв е етническия им произход и всички трябва да имат равни права и задължения, каза още министър-председателят.Не мога да повярвам ,давай да прибираме всички кои от къде го изхвърлят няма проблеми,България ще ви даде убежищет,СРАМОТА