129 години Военноморски сили

Министърът на отбраната Николай Цонев и началникът на ГЩ на БА генерал Златан Стойков участват в тържествата във Варна
10 авг 2008 09:58,
4
129 години Военноморски сили
Снимка: Булфото

Министърът на отбраната Николай Цонев и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще участват в заключителните тържества, с които се отбелязват 129 години от създаването на Военноморските сили във Варна.

Двамата ще участват в ритуала за тържествено вдигане на флаговете на корабите от ВМС и във военния ритуал за производство в първо офицерско звание на випускниците на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров”.

През тази година 24 кадрови военнослужещи завършват най-старото висше техническо учебно заведение в България

Първенците на Випуск - 2008 са курсант мичман Красимир Петров, специалност „Корабни машини и механизми”, курсант мичман Росен Стоянов, специалност „Военноморски корабни радиотехнически средства” и курсант мичман Николай Викторов, специалност „Корабоводене”.

След приключването на военния ритуал министърът на отбраната Николай Цонев и командващият ВМС вицеадмирал Минко Кавалджиев ще направят изявление за медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
14
 
! Отговори
Gio преди 15 години
Господ да пази момчетата ни - и на военните, и на останалите съдове... Само ние си знаем що за живот е... Но живеем със съзнанието, че сме посмели да се изправим пред трудностите... и да отлеем по чашка за тези, които останаха там...при трудностите... Бог да се смили над душите им!..
2
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Да са живи и здрави момчетата!дано като идат по поделенията ,не се разочароват тотално от службата...А ние още ли имаме боен флот?Чудо не чувано!Мислех, че отдавна е нарязан за скраб, и е останала само една фрегата втора употреба, с която да се перчим че сме в НАТО...
1
0
 
14
 
! Отговори
tq преди 15 години
istinski maje