ораб с български мор€ци заседна край »станбул

Ѕългарите са евакуирани и настанени в хотел в града
30 €ну 2012 21:18, ћиглена »ванова
30
 ораб с български мор€ци заседна край »станбул
—нимка: архив, Reuters

“оварен кораб с български екипаж, плаващ под флага на ћолдова, заседна край »станбул, съобщи ЅЌ“.

Ќ€ма жертви при инцидента, който е станал заради лошото време.

Ќа борда на кораба "–она" има деветима мор€ци. —поред интернет-сайта "ћеритайм.бг" те са от ¬арна, Ѕургас и –оман.

ћор€ците са евакуирани и настанени в хотел в »станбул.

«аради силни€ в€тър и вълни котвените вериги на "–она" са се скъсали и корабът е бил отнесен към брега. ¬ момента той се намира на около 15-20 м от него и се е наклонил.

 орабът е плавал към пристанище ¬арна.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


30
ќще по темата: кораббългарски мор€ци
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
25
2
 
2
 
! ќтговори
до є 27’апьо преди 12 години
≈ как реши, че мисленето има нещо общо с начетеноста? “о има много, огромен брой хора, които не зна€т да четат и пишат но са умни, интелигентни. ћисленето, възпри€тие, разсъждение и умозаключение, са дар от бога. ј ти с клешенцето на издателите... ѕонтересувай се за —лава —еврикова, та да видиш какво може да прави един неграмотен човек! ўото за ¬анга си чувал, в€рвам. » какво ще кажеж? “€ не е чела книжки, нали?
24
3
 
1
 
! ќтговори
’апльогрупа Џ преди 12 години
ƒнес всеки хапльо знае за хаплогрупи, пише се за гол€м специалист - знае хаплогрупите на айну, алонгкините и на тези от ”шуай€. «нае за Y-ƒЌ , за m-ƒЌ . »зобщо културен разцвет, XXI-ви век, »нтернет, ¬ики! ƒа жевее прогресът! ќстава и да се научим да мислим!  ойто не е чел книжки на млада възраст, н€ма шанс! Ќеграмотността е неизкоренима, но тр€бва да бъде доведена до санитарни€ минимум! ¬ "онези" времена "жел€зната лейди" “атчър съветваше нашите да не пипат образованието, защото е много добро.
23
2
 
6
 
! ќтговори
“урчин с фес преди 12 години
"иматели,хаидъти,«апските ,«наетели ,възстание , нее ,тругите , сопуланко ,софи€,попитаи ".—трахотен български език.јко това е бъдещето на Ѕългари€,то Ѕългари€ н€ма бъдеще.
22
7
 
0
 
! ќтговори
тато преди 12 години
Ќищо незнаете иматели поне основно образувание или всички сте хванати от гората знаетели коло хаидъти е имало знаетели колко въстани€ е имало.„ели ли се ре «апските на «ахари,«наетели защо именно априлското възстание нее като тругите предшестващите го.ј пък ти отворко дето имало етническа търпимост какво знаеш ти първо за кюрдите в сегашно време че все още ги кол€т като овни. акво знаеш ти сопуланко за църквата света софи€ преди около 10 години та дори и сега попитаи уроде кога се е чула камбана
21
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
Statiyata za kakwo e, a komentarite pak izbiha na drakane...
20
2
 
11
 
! ќтговори
“урчин с фес преди 12 години
ƒо tato:1.„алмилие-не се пише сл€то.2.Ќеси-не се пише сл€то.3.≈дикаквиси-не се пише сл€то.4.ћаи-се пише май.5.Ќе се пише изстори€,а истори€.6.Ќе се пише анолира,а анулира.“и въобще българин ли си?“и ли си образеца на днешни€ българин?
19
8
 
2
 
! ќтговори
tato преди 12 години
јбе то€ форум само от чалмилие.јми като мислите че са толкова готини *** защо неси хванете задниците и не идете там ве ***.“урци€ била създадена от едикаквиси.“е били крили петко воивода.јми не са ли те в основата на освобождението ни.ћаи те б€ха а че се застъпаха за нас и ни освободиха мърлювци  акво нова изстори€ ли ще пишете като она€ дето за 2000евро се продаде и се опита да анолира баташкото клане и не само там.«абравете само за филмите.ј знаетели за изстори€та си каво знаете
18
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
„е  апитан ѕетко войвода да не са го крили анадолските турци,бе чоджум? рили са го в Ѕългари€,нашите български турци.
17
1
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
ќт личен опит знам,че истинските турци са добри,честни и гостоприемни хора!Ќе говор€ за нашите т.нар.български турци,макар и между т€х има свестни хора!≈дин пример:легендарни€т  апитан ѕетко войвода са го крили и са му помагали повече турци отколкото българи!ƒоста българи за жалост са го предавали...
16
2
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
ƒа ти пикам на хаплогрупите.—ъвременна турци€ е съставена от изселници от Ѕългари€,√ърци€,ћакедони€,Ѕосна и ’ерцеговина,„ерна √ора,—ърби€,–умъни€,ћолдова, римски€ полуостров,„ечн€ и  авказите,»рак,—ири€,ѕалестина,≈гипет и от къде ли не още.ѕрез 1878 г. “урци€ е само 10 милиона.ƒнешните турци са наследници основно на тези изселници.“очно в “урци€ никой,никога,никого не пита какъв е и що е.¬сички хора са толерантни равни помежду си.≈тническа нетърпимост има само в Ѕългари€.
15
11
 
8
 
! ќтговори
ѕравете разлика преди 12 години
ѕравете разлика между обикновенни€ турчин в “урци€ и нашите "***", които се турче€т и т€хното поведение не се приема, както от Ѕългарите в Ѕългари€, така също и от наистина “урчина в “урци€. Ќашите "***-турци" имат същите Ѕалкански хаплогрупи, както Ѕългарите, а не както “урците и затова правилно “урците ги определ€т, като ***. —амо че пропагандата всред т€х е много силна, пропаганда провеждана от “урски националистически среди ( не от обикновенните “урци) и от »сл€мски духовници в Ѕългари€
14
3
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
Ќ€кой ден,тъпите българи ще разберем,че помощ може да получим единствено от комши€та си,който е на същи€ хал като нас.«а богатите европедерасти винаги ще сме втора ръка хора.
13
3
 
19
 
! ќтговори
Ѕай √аньо преди 12 години
Ѕраво на турците,отвръщат на злото,което се лее от Ѕългари€,спр€мо т€х с добро.
12
2
 
24
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
Ќие плюем турците,те спас€ват нашите мор€ци.¬ кого е грешката?
11
2
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
Ќ€ма как да отречем —ъседите че са доста повече дисциплинирани от нас при такива ситуации, вс€ка година ход€ в “урци€ поне 2 пъти, обслужването направо впечатл€ващо в ’отелите.
10
3
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
Ѕћ‘ са пианки и алкохолици!!! ≈й това е причината.
9
1
 
10
 
! ќтговори
mariner преди 12 години
“о€ кораб е н€каква бръкма изгнила, скъсали се били веригите...как не е излет€ла надстройката...
8
7
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 12 години
не ми се мисли ако в Ѕългари€ заседнат турски краждани какво ще стане :)
7
17
 
12
 
! ќтговори
do 6 преди 12 години
 омши€та си е комши€ и това е ,виж студа 1.Ќ€ма значение кой плаща хотела. и 2всички са живи и здрави да им - tegliat po edin rezak , i da se varnat v bg kato istinski geroii !!!!Nali mrazime turcite kakav go tarsiat tam !!
6
5
 
6
 
! ќтговори
мор€к преди 12 години
 ое беше най-гол€мато морско пристанище на ћолдова, че не си спомн€м...? ;-)