МВР се оплете в най-рекламираната си операция

Преглед на печата за днес 17 май 2012 година
Обновена: 17 май 2012 08:45 | 17 май 2012 07:40,
61
МВР се оплете в най-рекламираната си операция
ГДБОП в акция. Снимка: МВР

МВР се оплете в най-рекламираната си операция, коментира в заглавие "Сега". Вътрешното министерство пропусна да сложи име на "най-ювелирната" си спасителна операция. Така вече неколкогодишната традиция на МВР да лепи етикети на акциите си, започнала още с "Наглите", "Килърите", "Октопода", "Дупетата", "Огнярите" и др., изведнъж бе прекъсната.

Малко след обявяването й пък заподозрените бяха тотално объркани. В ранни зори вчера вътрешният министър Цветан Цветанов се похвали, че ГДБОП и останалите служби в МВР са спасили от поръчково убийство столичен бизнесмен с богато криминално досие. Арестувани били един черногорец и трима арменци, които трябвало да извършат разстрела. Но се оказа, че е станала грешка. Черногорецът бил албанец, а арменците - прибрани случайно.

В интервю за "Труд" зам.шефа на полицията в Мадрид Еусебио Фрагуас Санчес подчертава: "Като цяло българските емигранти не представляват проблем за испанската полиция, включително и за Мадрид. Има много други националности, които имат по-голям брой емигранти. С тях имаме проблем, но с българите не, тъй като не са много. Те се занимават основно с кражби на коли, проституция и дрога. Проявите им обаче са спорадични. Моето мнение е, че в Мадрид в момента имаме проблем с арабите и южноамериканците. "

Време е да стимулираме бизнеса, за да ограничим безработицата, призовава в интервю за "24 часа" еврокомисар Кристалина Георгиева. "При растяща безработица сега е времето да помислим как да стимулираме бизнеса и чрез него - заетостта. В това отношение отлична инициатива на правителството е програмата за енергийна ефективност - особено частта за саниране на сгради. Тя насърчава малкия и средния бизнес, създава работни места, но също пести пари на хората и повишава стойността на техните домове", подчертава Георгиева.

Данни на "Евробарометър" показват, че и европейците и българите са готови да помагат при бедствия. "Отчасти това се дължи на високата концентрация на драматични бедствия и конфликти през тези 2 г., но е възможно също кризата да ни отрезвява и кара да мислим повече за тези, които имат значително по-малко от нас. Относително по-малката симпатия към жертвите на лошо финансово управление вероятно идва от това, че става дума не за стихии извън нашия контрол, а за грешки, към които потърпевшите имат отношение - като избиратели, данъкоплатци,участници в политиките", смята еврокомисарят.

Водещата вътрешнополитическа новина и днес продължава да бъде свързана със сътресенията в Синията коалиция. Румен Христов или Борис Марков вероятно ще бъде избран за временен лидер на СДС, информира "Новинар". Само Сините са изчерпан проект, избирателите отиват към ГЕРБ, прогнозира в интервю за "Монитор" социологът Антоний Гълъбов.

"Очакването в началото на 2009 г. беше за изграждане на обща политическа платформа с ГЕРБ, така че да има ясно дефинирано  идеологически управление. А съвсем друг въпрос е, че имаше  изключително много усилия да бъде разрушен стратегическият съюз между Синята коалиция и ГЕРБ. Очевидно е, че това притеснява определен тип политически стратегии. Обяснението с личности е обяснение, в което липсват политики. Големият проблем пред сините е доколко има смислен политически проект. Големият проблем е в изчерпването на самия проект. Затова и много от сините избиратели се ориентираха към ГЕРБ. ГЕРБ е политически конкурент, който успя да привлече голяма част от традиционните избиратели на традиционната десница", аргументира се социологът.

По думите му сините страдат от липсата на политически идеи и от реализирането на политики. Според Гълъбов не е възможно само лидерът на една партия да бъде пречка за обединението вдясно.

"Проблемите са вътре в сините. И това колкото по-бързо се разбере, толкова по-добре", смята експертът.

Под заглавие "Големият финал на Иван Костов" "24 часа" коментира по темата: СДС вече не иска Иван Костов. Тази прясна новина звучи като логичен финал на историята за една от най-мрачните и противоречиви фигури в съвременната българска политика. Любопитното в неговия случай е, че стигна до тъжния залез на кариерата си съвсем сам, без чужда помощ. В това отношение Костов няма конкуренция. Според анализа в "Труд" "паническият страх на Мартин вредеше на СДС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
до СТРАНДЖАТА преди 11 години
Какво става с тебе бе,човек! Уж ти беше минала болестта...На зле вървиш... То и болестта носи твое име " СИНДРОМ СТРАНДЖАТА " Явно пак те е хванала...
47
0
 
0
 
! Отговори
IVAN преди 11 години
KVO DA SAOBSHTAVAT TA TE SE IZ4ERPAXE BE ....NQMAT DUMI A TI GI ZASHTITAVASH
46
0
 
1
 
! Отговори
fen преди 11 години
до 51. Не е минала модата, просто спряха да ги съобщават
45
22
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Време е вече DEA да проведат операция Тиквите и да приберат Бойко и Цецко на топло!
44
1
 
17
 
! Отговори
...? преди 11 години
А "КОТАРАЦИТЕ"......,КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ?
43
1
 
14
 
! Отговори
Аноннимен преди 11 години
До 36Много си прав, че полицаите май хабер си нямат от закона. Гледал съм едно място дето всички са в нарушение и полицията го гледа, но никой досега не знам да е бил спиран.А как минават колите по релсовия път пред Стротелния техникум.... Във ужасно нарушение и то пред училище! Ама понеже повечето са магистрати, а останалите дебеловрати баровци, та закона не ги касае. Той е само прах в нашите очи.
42
2
 
23
 
! Отговори
spawn преди 11 години
МВР си е оплетено...но най-вече в ръцете на Цвъкито и на вожда Празната Тиква.....
41
1
 
2
 
! Отговори
Аноннимен преди 11 години
Някакви магически сили се опитват да разцепят десницата. Така разбирам от телевизии и вестници. Някак не е по силите на десницата да се противопостави на тази зла магия. Иначе казано, не зависи ли от вас дали ще ви разцепват или не!? Не сте ли хора със свободна воля. И щом не сте, накъде ни водите тогава!?
40
1
 
27
 
! Отговори
ужасен преди 11 години
Цяла България е оплетена в рекламни операции .Нищо добро не се случва . Тези некадърници дори унищожиха и българския спорт . СТИГА !
39
2
 
11
 
! Отговори
Д0 40 преди 11 години
Изглежда забравяш че точно френските съдии издадоха осъдителна присъда на двама българи убили нашенец във Франция .Тукашният съд ги оправда и трябваше да стане международен скандал за да ги осъдят.Така че тези приказки ги разправяй на шапката ми.
38
2
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 11 години
Препоръчвам ти хлорпромазин, много ефективен за всякакъв вид налудности. Една инжекция и си там.
37
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Цецо, браво на МВР!!! Арестуваха Брендо, Амигоса, вчера и един престъпник, търсен от Интерпол. Тези действия на МВР показват за сетен път, че полицията работи много добре за разлика от корумпираната ни съдебна система. Защото от както ГЕРБ са на власт, започнаха да ловят масово престъпниците, но Гоцевия съд продължава да ги пуска по най-наглия и безобразен начин. Уж нямало достатъчни доказателства. Спомням си министъра на правосъдието на Франция, който ядосан, че БГ съда след 2 годишно протакане на делото, накрая е пуснал на свобода двамата българи - убийци на състудента си във Франция каза, че за БГ съда и най-добрата полиция в света не може да намери достатъчно доказателства. След като екстрадираха убийците във Франция, същите само за месец получиха 20 г. присъди! Надявам се, че скоро и нашата държава ще успее да надделее над тези нагли и арогантни престъпници, но трябва от съдебната система да се изгонят всички назначени от БСП и Гоце съдии и прокурори, работили за мафията. Даже и в момента съдия Магдалинчева продължава да пуска на свобода доказани престъпници! До кога? Плевнелиев да си седне на д,ъто и сериозно да се захване с най-важното: реформа в съдебната ни система!!!!!
36
2
 
18
 
! Отговори
до Вуте преди 11 години
Не, не е така, защото сега от чист късмет единия арестуван е проестъпник! Утре по погрешка може да си ти, аз или всеки един от нас....
35
1
 
23
 
! Отговори
ТАТО2 преди 11 години
ЛЪЖАТ НЕПРЕКЪСНАТО ПОВЕЧЕТО ИМ АКЦИИ СА ИЗМИСЛИЦИ ДА СЕ ПРАВИ РЕЙТИНГ НА УМРЕЛАТА БАЩИЦА ЗА ДА МОЖЕ ДА ЦИЦА ТЯ РЕЗЕРВА НА БЪЛГАРИЯ.
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е проми ви мозъка бат би Бойко..От години прокламира "ние ги ловим-те ги пускат",и вие като шарани се хванахте на въдицата.А някой от вас да е видял обинителения акт,а?Няма съдя нито български,нито американски,нито европейски, който да даде осъдителна присъда,ако липсва добре аргументиран и подплатен с доказателства обвинителен акт.Помня имаше случай,арестуван за едно,а в акта цитиран член за съвсем различно престъпление и разбира се делото приключи с оправдателна присъда.Проблема в досъдебното
33
20
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 11 години
ДО ДНЕС.БГ... ВИЕ ДА НЕ СТЕ ОТ МАКЕДОНСКИ ДНЕВНИК ??? ДАЛИ МВР СЕ Е ОПЛЕЛО ИЛИ НЕ НЕ Е ВАЖНО ... ВАЖНОТО Е ЧЕ ИМА АРЕСТУВАНИ , ТАКА ЛИ Е ???
32
2
 
29
 
! Отговори
МЕЛ ГИБСЪН преди 11 години
ЦВЪК ЦВЪК И ПОРЕДЕН ОЦВЪК. С ТИЯ ***, КАТО ДНЕШНИТЕ УПРАВНИЦИ, ЩЕ Е ТАКА. РОДНАТА ПОЛИЦИЯ ПАК СГАФИ. И НЯМА КАК ДА Е ИНАЧЕ С ТОЯ ФИЗКУЛТ УРА ДА ЗАМАЗВА *** *** И ДА РАБОТИ НЕЩО, ОТ КОЕТО НИЩО НЕ РАЗБИРА.
31
1
 
20
 
! Отговори
Razbira4 преди 11 години
Кристалина Георгиева защо не си гледа бедствията и авариите по света и тя тръгнала да оправя българската икономика. След като това правителство по всякакъв начин смачка малкият и среден бизнес и производство което беше останало , за сметка на монополите , сега искат да заробят хората с кредити към банките да си опаковат със стеропор панелките.
30
1
 
16
 
! Отговори
Тъпака 36 преди 11 години
Кой управлява държавата, прокуратурата и има възможност,у но не и интелектуален капацитет да "събира"/манипулира/ доказателствата за съда - плешко-цецко. Но след като в МВР няма мосю Поаро и/или Шерлок Холмс, кой да прочете и приложи на практика "онези" 35-40 стр. от НПК - непроменени от герб вече три години, така че някой какъвто и да е съдия да ги приложи и да осъди обществено значимити фигури. 95% от делата са с присъди, защо само по знаковите МВР проваля годните доказателства е истинския въп
29
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради Гоцевия съд, който за 18 г. не осъди нито един знаков престъпник, на улицата е пълно с такива престъпници. Така, че Браво на МВР, откакто ГЕРБ са на власт започнаха да ги ловят, но Гоцевия съд продължава да ги пуска по най-наглия и безобразен начин! Колкото до случая по объркването много ясно, че след като единия от тримата арменци е с червена бюлетина за идирване от Интерпол и е бил на мястото с поръчителя, полицията е предположила, че той е наетия килър и са ги арестували, няма лошо. Разбира се, че такива акции на МВР и Цветанов трябва да се адмирират, защото не само, че е заловен търсения от Интерпол престъпник, но чрез такива акции се всява страх сред криминалния контингент, който все още се чувства недосегам заради яловото ни правосъдие. Но се надявам, че скоро държавата ще надделее над тези нагли и арогантни престъпници, но трябва от съдебната система да се изгонят всички назначени от БСП и Гоце съдии и прокурори, работили за мафията. Даже и в момента съдия Магдалинчева продължава да пуска на свобода доказани престъпници! До кога? Плевнелиев да седне да дъто си и да се захване с най-важното: реформа в съдебната система!!!!!