Джигитка лети с 247 км/ч на "Тракия"

Рекордът обаче е цели 251 км/ч
13 ное 2012 20:06,
207
Джигитка лети с 247 км/ч на "Тракия"
Въпреки неравностите по "Тракия" шофьорка е развила скорост от 247 км/ч. Снимка: архив, Булфото

Лек автомобил с марка БМВ е засечен да се движи с 247 километра в час на автомагистрала „Тракия” в района на Пазарджик. Това съобщи за Dnes.bg началникът на КАТ в града главен инспектор Тодор Тодоров.

Установено било, че шофьорът на лъскавата кола е жена. В 13,40 часа в събота тя профучала покрай стационарна камера, разположена до бензиностанция на аутобана. Въпреки неравностите по магистралата в този участък шофьорката е развила скорост от 247 км/ч.

Едва 30 минути по-рано същата камера е засякла друга кола да се движи с 237 километра в час. Двамата „състезатели” ги очаква електронен фиш от 800 лева.

"Полагаме огромни усилия да ограничим нарушенията на пътя, но въпреки всичко регистрираме подобни рекорди”, коментира още шефът на КАТ в Пазарджик.

Истинският български рекорд обаче държи автомобил, който миналата година е преминал покрай Пловдив със скорост от 251 км/ч.

„Шофирането с превишена скорост създава сериозни рискове от пътни инциденти с фатален край”, предупреждават от „Пътна полиция”.

ОТ МВР съобщиха, че до края на следващата година ще монтират по родните пътища още 173 стационарни камери, които ще следят за превишена скорост и по този начин техният брой ще се увеличи с 8 пъти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя няма да могат да го изчагъркат от асфалта ако.....
113
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сложете легнали полицаи на магистралите.ха-ха-ха.
112
4
 
12
 
! Отговори
- преди 11 години
Глобите трябва да се определят според дохода на човека, няма как един човек с доход 400 лв да плати фиш дори за 200 или 300лв. Докато мъжа на тази жена ще си плати фиша от 800лв и ще го подмине. Ако бяха 8000лв щеше да е друго.
111
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жените стават все по-агресивни и все по-нагли. Не знам накъде е тръгнал света, ама Той вероятно така иска да е. Аз нямам против жената да работи, пък аз да си седя в къщи, ама като стане въпрос за трудности жените вечно дават заден, пък за облаги са все най-отпред...:)
110
1
 
19
 
! Отговори
пю преди 11 години
ОВЦА,и при една ситуация на пътя вдига ръце и крака най-вече и е до там
109
0
 
28
 
! Отговори
физик преди 11 години
Тази скорост е достатъчна за размазване при инцидент независимо от екстрите за сигурност на колата. При удар с такава скорост вътрешните органи в човешкото тяло се пръскат като спукан балон. Самоубийците да си намерят друго място за намеренията си за да няма невинни жертви.
108
0
 
2
 
! Отговори
Lo_Ridah преди 11 години
До Анонимен4 средни работни са около 2 000лв.. Даже май и толкова няма.
107
0
 
11
 
! Отговори
800lv !!!! uauuu преди 11 години
za takiva globata trqbva da e pone 10000lv. v Shveicariq hvanaha edin shved s podobna skorost,vzemaha mu kolata i globa or 2 miliona franka.
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАРАЙ КАТО БЕЗСМЪРТЕН ТОЙ ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА
105
0
 
27
 
! Отговори
Toдор преди 11 години
Хора карайте разумно, помнете, че някой ви чака там, за където сте тръгнали!
104
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Канада глобата за такова превишение на скоростта е 10 000$!!!! Което се равнява на горе-долу 4 средни заплати.
103
2
 
23
 
! Отговори
браво преди 11 години
повечето коментари са на 12 годишни...на спечелилите честити 8 стотака глоба,всяка такава геройска постъпка избива по една камера,браво! който не е доволен, Германия е на 1500 км, да кара там по магистралите. скоростта добре, ама защо не пуснат лелки с принтерчета,дето слагат бележки на чистачките. неправилно паркиране-30 кинта, ще е доста доходно за общините, мога да им покажа много места,които дори след "господари на ефира" пак са пълни с дръгелите на селяни,които за 10 метра блокират платното
102
2
 
73
 
! Отговори
RADAREN преди 11 години
"Рекордът се държи..." Докато пишете и говорите за рекорди вместо безумие и опастност за живот, ще има и желаещи даго подобряват. Мисленето на българина е сбъркано. Мирогледа е изкривен до неузнаваемост, ценят се ку.р.вите, чалгата (и като явление и като начин на живот), цени се пошлостта, дебеловратите и т.н Колко дебеловрати интелигентни познавате? Колко свестни певици познавате, който да не са си дали *** за некой др лев и лъскаво возилце? Интелектът на България е извън нея!
101
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За такива нагли нарушения на закона, трябва да има не само глоба, но и затвор. В Сърбия за превишение с над 70 км. се дава 30 дена затвор+глобата. Трябва да има и повечко мобилни камерки в цивилни автомобили, които да следят не само за скорост, но и най-вече за наглите и много опасни изпреварвания, които отнемат живота на стотици всяка година.Може и да се помисли за отнемане на книжката докато не се плати глобата, която да е голяма, та като си много отворен да събираш с месеци за да я платиш.
100
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак казвам - обикновенния ***, дето си е купил кола с 150+ кс. не знае още какво да си вземе и/или няма пари (едва са стигнали и за кола и газова и гориво ,). Такива като мен камера няма как да ме хване, освен ако не започне да излъчва рентген.
99
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мен радари не ме ловят. С техника съм, дето ако не ме види с очите си, няма и да разберя, че съм минавал някога от там.
98
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само камери и солени глоби навсякъде, не само на скоростните пътища
97
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както вече писах, не всички карат като хората. Някои само си мислят, че могат. От там идват и проблемите - когато ги задмине някой ас като мен (а те не са чак толко много в България - познавам ги както в клуба на BMW, така и в този на Mercedes, ние имаме по едно Porshe или Ferari още, освен другите коли) обикновенните скапаняци се впрягат и правят куп глупости на пътя. И ако първия път станат, след това ги повтарят безброй пъти...
96
11
 
15
 
! Отговори
Боби преди 11 години
"...Въпреки неравностите по магистралата в този участък ..." Нямам думи - магистрала с неравности?! Така е у нас. Но вместо да се дават пари за ремонти, прочие - това са парите от прескъпите винетки, харчат се за камери. Мно'о яка далавера.
95
7
 
61
 
! Отговори
asd преди 11 години
Доста "състезатели" са се изказали гледам. Някои дори ми обясняват, че с 250 км/ч в нова кола било по-безопасно от 140 км/ч във стара. Сигурно реакциите ви се ускоряват в новата кола? Вие сте жалки комплексирани човечета, които са опасни за обществото. И тъй като полицията и съдебната система ви оставят да си правите каквото искате, заради парите на тате или мутрата дето ви ***, хората трябва да ви трепят на място. След катастрофа, ако оцелеем, излизаме от колите и не чакаме полицията ...