Оплакваме се от КАТ чрез нова система

Патрулите вече ще спират коли само при определени случаи
26 сеп 2013 20:19, Красимир Ангелов
57
Оплакваме се от КАТ чрез нова система
КАТ вече ще ни спира само за определени нарушения. Снимка: Булфото

МВР ще въведе система, чрез която хората ще могат да подават оплаквания от неправомерни действия от патрулите на КАТ, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, цитиран от БНР.

По думите му с новата технология сигнали ще могат да се подават както по телефона, така и в интернет.

"Патрулите на КАТ ще могат вече да спират автомобили само в определени случаи, когато има фрапиращо нарушение на правилата на движение по пътя. Ще бъде въведена и система, в която всеки един от полицаите, които са от "Охранителна полиция" и от патрулите на КАТ, ще бъде снабден с GPS", заяви Йовчев.

Още по темата
По думите му по този начин ще се знае къде точно се намира патрулът в момента и дали точно изпълнява разпорежданията на съответния си ръководител.

В патрулните автомобили пък ще бъдат раздадени таблети на патрулните полицаи. В новата техника задължително ще бъде въвеждана детайлна информация за всички случаи, в които има спрян автомобил.

Според новите правила водачите ще бъдат спирани само при 4 случая - при видимо нарушение на правилата, когато се вози опасен товар, ако има съмнение, че водачът е употребил алкохол и когато има данни, че шофьорът е участник в катастрофа или престъпление.

"Всичко това се прави, за да се предотвратят случаите на корупция от поделенията на "Пътна полиция", каза вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Той се закани, че за всички спрени автомобили в най-скоро време ще бъде съобщавано по радиостанцията, заедно с конкретните причини, поради които е спряна колата.

Работата на пътните полицаи ще се оценява с намаляването на жертвите и на пострадалите, а не с наложените глоби и наказаните водачи", категоричен бе МВР шефът.

Вътрешният министър посочи още, че за момента няма да има сериозни кадрови промени в поделенията на КАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
4
 
! Отговори
Krastanov преди 10 години
po-dobre da reklamirame bg policai i slujbi ot KAT s izobilni snimki i video v web?!
31
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ако има съмнение, че водачът е употребил алкохол "И как се установява това "СЪМНЕНИЕ"???Аз се съмнявам че Борисов е бандит.ИСКАМ проверка!!!
30
0
 
10
 
! Отговори
Върл Левскар преди 10 години
Много бързо искат да се сравняват с Германия и USA .Не е така Господа или другари ! Дреме ми , но ще сърбате пресолена попара .Приемете и книжката да ми е на прозореца и пълномощно от баща ми и жена ми и всички коли на фирмата и иииииии от не дай боже пострадал да го закарам с неговата кола . Я да се е... правилно бе бузлуджанци !
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
У нас загиналите в катастрофи за периода 2000-2011 година са намалели с 15%. По данни на Европейската комисия за периода 2011-2012 г. жертвите на пътя у нас са намалели с още 8%.....Някой май иска да прецака систематааа ;]
28
3
 
7
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Наскоро писах тук,че ако бях на мястото на г-н Йовчев ,щях да уволня ВСИЧКИ служители на КАТ.Всички до един:От редовия чиновник ,през редовия пътен бирник, до редовия Началник на структурата.ЗАЩОТО по време на "ПРЕХОДА" структурите на КАТ се изродиха и олицетвориха най-грозната форма на прехода:1.Катаджии зад храстите.2.Катаджии зад знак.3.Катаджии зад ресторант.4.Катажд. зад гише.....Ясно е, че няма как да ги уволни ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН.и аз на негово място шях да оставя 10-на човека
27
5
 
10
 
! Отговори
КАТ преди 10 години
ХА ХА ХА НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЧЕ КАТО НЕ СИ ПОСТАВЯТЕ КОЛАНА СТЕ В НАРУШЕНИЕ И ИМА ПОВОД ЗА СПИРАНЕ И ВИ НАБИВАТ АКТА ПАК СЕ ОБАЖДАЙТЕ КЪДЕТО СИ ИСКАТЕ.И ЕДНО ЗАПОМНЕТЕ ЩЕ ПРЕДЛАГАТЕ ДА ЧЕРПИТЕ ГАДЖЕТАТА СИ И ЖЕНИТЕ СИ И КАТО СТЕ В НАРУШЕНИЯ И ВИ ПИШАТ АКТ СИ ТРАЙТЕ НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА МНЕНИЕТО
26
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи мога да си карам без книжка, подпийнал и без никакви застраховки? И ако не правя очевидни нарушения никой не може да ме спре за проверка? Айде сега се замислете колко неправоспособни водачи току що бяха окуражени да излизат на улицата... поредните гениални ходове на това тъжно управление!
25
0
 
12
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Ако само се "УСЪМНЯ" в добронамереността на управляващите не излизам на улицата да им искам оставката.Излизам тогава,когато съм УБЕДЕН,че трябва да реагирам на Липсата им на политически Морал и Култура.Айде и КАТ-аджиите да не ме спират поради 'СЪМНЕНИЯ".Който наруши закон или разпоредба за движение по пътя илиима подаден сигнал за неправомерно поведение на пътя,нека да бъде спрян ,проверен и санкциониран.ОБАЧЕ ЗА" СЪМНЕНИЯ" да ме спира някой си е пълно Извращение и Изнудване.
24
6
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Напивайте се, не плащайте граждански....условието е да си включвате фаровете и да си слагате колана! Кръвнината после Й-в да я оправя!
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега масово *** ще карат пияни.Това е възможно в нормални държави,а тука и таксиджиите са пияни и убиват
22
3
 
27
 
! Отговори
питам се преди 10 години
Кога най-накрая полицаите ще карат с колани и със светлини, както колегите им на запад? Веднъж се заядоха, че не ми светел задния стоп, веднага вадя резервна крушка и сменям на място, спира патрулка до нас на нея ни габарити ни стоп свети и го питам как става...не било моя работа и ми писа фиш.....спазвам законите, но има много *** измежду полицаите за ринене
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
maloymnici v bg kolkoti izkash .edna darjava i vs.tapanari .
20
1
 
12
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Обаче,какво означава :", ако има съмнение, че водачът е употребил алкохол "Или има видими нарушения или сигнали.На" съмнения" за употреба на алкохол,може да се позове всяка патрулка...А за съмнения за използването на Наркотични средства,че се спира ли и къде и как ше се проверява.Оправи си проекто -наредбата,г-н Йовчев.Сигурно си наясно с опита в Европейските Държави и си наясно,че не спират поради "Съмнения"
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИдеята не е да си доволен, че си се оттървал евтино при нарушение. Идеята е толкова да те е страх от последствията, че да не правиш нарушения. А тия, за малките и безобидни нарушения, по-добре не ги разправяй на шофьори... И още нещо: през дедовия ми е, че някой бил "нередовен", ако кара безопасно. Главочите, дето правят свинщината по пътищата, са със златни талони, щото нямат и по един акт написан...
18
4
 
7
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Моята ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА ТОВА!Ако това стане,ще сме направили крачка напред.КАТ е структура ,която има нужда от сериозна реформа и това е най-гладкият път за това.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Думата компромис я забравете,нито платен,нито безплатен.
16
2
 
26
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Питане: А пияния *** с каруцата, дето кара като на кушия и бие садистично коня-него как ще го оправят!!
15
0
 
6
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Глупости само хахааххаах
14
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз карам кола близо 30г.Досега нито един път не са ме спирали без повод.Правел съм десетки нарушения,за щастие без последствия,колан,телефон,"полужълто"и най-вече скорост.В 90%съм си плащал на ръка.И аз доволен и те.8 е прав.Нередовните карат най-стриктно.И ако по някакъв начин може да се провери дали автомобила има гражданска и гтп,то как да познаеш дали водачът има книжка,дали е пил или дрогиран.Но съм съгласен,че не трябва да се крият.Напротив трябва да бъдат на всеки опасен участък.
13
0
 
21
 
! Отговори
а,сега де! преди 10 години
Значи ще се спира автомобила само когато водача е в нарушение на закона за движение по пътищата?А закона е така направен че,водача е винаги в нарушение!И кога ще се премахне определението от катаджийте,несъобразена скорост с пътните уславия?