Братска помощ! Как Христо помага на болния Тошко

Десетокласник направи сайт, за да събира пари за рехабилитация
Обновена: 20 апр 2015 09:44 | 20 апр 2015 09:42,
5
Братска помощ! Как Христо помага на болния Тошко
Снимка: bTV

Десетокласник от Павликени трогна социалната мрежа със зова си за помощ.

Христо Христов е направил сайт за набиране на средства в помощ на по-малкия му брат, който страда от тежко заболяване.

Тошко страда от Синдрома на Нунан и детска целебрална парализа. Преди години семейството се отказва от безплатната рехабилитация, която им се полага, защото не давала очаквания резултат. Доверили се на рехабилитатор, който в продължение на шест години ги посещава в дома им и успява да вдигне момчето на крака.

"Моят мъж от четвъртия етаж, на ръце го е носил до долу, на ръце го е качвал нагоре. А сега може съвсем самичък да слезе до долу, да отиде на магазина да си напазарува. Съвсем самичък се съблича и облича, съвсем самичък се храни", разказа майката на момчетата Севда Христова пред bTV.

Но има опасност развитието му да спре, тъй като семейството изнемогва и не може да отделя по 600 лв на месец за рехабилитация.

Заплатата на бащата, инвалидната помощ на майката и малкия син, детските – това са парите, които определят бюджета на семейство Христови, около 1000 лева на месец. Но ипотеката, консумативите, лекарствата и храната поглъщат почти всичко.

На Христо Христов му хрумва идеята да направи сайт за набиране на средства. След 7 часа труд, без задълбочени познания в областта на компютрите, сайтът е готов.

"В последно време е много трудно да заделят родителите ми пари за толкова важната рехабилитация. А на мен ми е много трудно да ги гледам и не мога да им помогна с нищо", завършва емоционалното обръщение на десетокласника.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
21
 
! Отговори
Мария преди 8 години
А линк към сайта?