От Столипиново за бутането на къщите: Т’ва е срамота!

Къде се намира тая държава, недоволстват роми от квартала
Обновена: 23 фев 2017 06:51 | 22 фев 2017 20:18, Анисия Иванова
36
От Столипиново за бутането на къщите: Т’ва е срамота!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Напрежение и в пловдивския квартал "Столипиново”. Причината е предстоящото събаряне на незаконни постройки. Ромите в квартала недоволстват срещу мярката, която ще ги остави на улицата, и настояват за общински жилища.
Сребрина живее в една от къщите на улица "Бъндерица". Има шест деца и трима внуци.

„Т’ва е срамота! Много е срамота! Трима внуци имам, не мога да ги оставя без жилище!", възмущава се Сребрина, жител на квартала.

През октомври тя и другите семейства в 34-те незаконни постройки получили писма, че предстои събаряне на имотите.

"И казаха, че ще бутат. Дадоха ни един срок, за да обжалваме. Хората нямат пари, за да наемат адвокати, за да обжалват. Що не са предвидили досега, да са дошли – хората да не живеят, да не се настаняват толкова бързо", оплаква се Иван.

Ромите в квартала се опасяват, че ще останат на улицата.

"Ще спя пред на кмета вратата, на Общината, да. Как ще ни бутат? На бежанците помагат, нас ще ни бутат. Къде се намира тая държава?”, заканва се мъж от Столипиново.

Хората, които останат без дом и нямат друго жилище, ще бъдат настанени временно в кризисни центрове, обясниха от районното кметство. Сребрина обаче настоява да й дадат общинско жилище.

"Част от тези хора, ако отговарят на изискванията за наемане на общински жилища и ако подадат по съответния ред документи, могат да получат общинско жилище”, обяснява пред камерата на Bulgaria ON AIR Николай Чунчуков, кмет на район "Източен".

Причините за събарянето на незаконните къщи били две – предстоящо разширяване на улицата и опасната близост при някои от тях до река Марица. Разрушаването на постройките обаче ще започне след няколко
месеца, тъй като все още тече обследването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ZÀKONA E KATEGORICHEN IMASCH PARCEL I RAZRESCHITELNO STROISCH AKO NJMASCHSI NOSISCH POSLEDICITE DOKOGA ** STE SE SMJTAT ZA IZKLUCHENIE KAKTO ZA IVAN TAKA I ZA HASAN NIKAKVIIZKLUCHENIA.DRUGOTO E DISKRIMINIRANE NA OSTANITE ETNOSI V BALGAR
27
0
 
4
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Сабаряй законът не е срамота!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е твойте внуци...убиват...грабят...и крадат..и твойте деца...ми кат са намерили лиглювци да управляват ..скрити под фразата демократи..щото за честните.и мирни хора са не демократи
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом и те завидяха на бежанците! :-D Никой не ги спира и те да бягат.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха, да ровте в общинските кофи можете, а да си извадите разрешително за строеж - не можете?
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хулава новина, не може да се бутат незаконни къщи на българи, а целите незаконни гета по градовете да стоят, нека се бутнат и на тяхно място да се направи нещо читаво, градовете ни не може да приличат на коптори. Нямаш документи за имота, айде долу. Тези хора непрекъснато се възприемат, като общество, на което трябва да помагаме и даваме безвъзмездно, а защо питам аз! Живеем в демокрация и свободна страна, всеки да се оправя сам, защо трябва да издържам други.
22
0
 
13
 
! Отговори
Избягах слава на Бог преди 7 години
Тези с професията майчинство и доживотна заплата социални трябва да бъдат изселени от България защото цял живот прекарват върху гърба на българина.Да вземеш парите от трудолюбивите, които знаят, могат и искат да работят и да ги дадеш на мързеливите, които не знаят и не искат да работят срещу корупционна такса и избирателен глас, от където и да го гледате това си е ЧИСТО ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА !
21
0
 
3
 
! Отговори
outlaw преди 7 години
Я Спас Русев да построи веднага няколко блока.
20
0
 
19
 
! Отговори
Асен преди 7 години
А наема за ползване с години на общинска земя, кога ще ги платите ?Или плаща или работа в общината, докато не ги изплати .Миячи и чистачи винаги се търсят...
19
0
 
28
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Абе Чахкини и вие сте срамота, абе много срамота ама ............!!!!!Бягаите при Меркелица да ви гледа! Нали ви покани, от цял свят !
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 13Ти прочети по-внимателно - "В настоящия момент България не може да си позволи това."Не можем да си позволим, при сегашния фукарлък, да плащаме на едно семейство, за да отглежда децата на друго семейство.Затова е предложено тези деца да отиват в соц.домове, но издръжката им да не е за наша сметка. Родителите им принудително да бъдат заставяни да работят, за да плащат издръжката на децата си. Какво не разбра?Докога разни чрез децата си ще ни изнудват да ги храним?
17
4
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
Я прочети пак какво си написал. Отнемане на деца и даването им да друго семейство, или приемно семейство. Каква разлика виждаш. В " нормалните" държави има приемни семейства много отдавна и също са високо за платени. Няма нещо, което се случва у нас, да не се е случило вече на Запад или в САЩ. Няма такова!
16
0
 
30
 
! Отговори
ХЕЙ,туареги преди 7 години
Държавата си е на мястото,ами вие къде се намирате? Какво давате и КАКВО ВЗИМАТЕ от държавата.
15
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък в Индия не бутат къщи.
14
0
 
48
 
! Отговори
от пазарджик преди 7 години
Пък и пита" Къде е тази държава?!". Ами да бе прочел малко и щеше да разбере, че тази държава се намира на много добро стратегическо место. Само дето такива като него ги мързи да работят , но в чужбина се пишат за българи та другите се срамуват вместо тях.Нека да каже дали си знае задълженията освен това да прави дсеца.47632
13
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези постройки които са нарочени за събаряне са построени в новото време на мутро капиталистическият строй. Преди когато имаше жителство никой неможеше да отиде и да се настани в друг град. Веднага милицията се задействаше и те връщаха там от където си дошъл. Но тава време беше друго. Сега може да отидеш в който си град поискаш иможе да си построиш една барачка и докато се усетят си нароил един футболен отбор и после кой ми с.ра в гащите.Така е при мутро капитализма!
12
0
 
54
 
! Отговори
В нормалните държави преди 7 години
Ако някой е създал деца, но не може да им осигури нормални условия за живот, социалните служби му ги отнемат и ги дават на друго семейство.У нас се спекулира с тази възможност - за да бъдат отглеждани безотговорно създадените им деца, се дават луди пари на приемни семейства, с което отново биваме ощетявани ние,данъкоплатците.В настоящия момент България не може да си позволи това.Затова,такива деца - в социални домове, а родителите им в трудови лагери, за да отработват издръжката на децата си!
11
1
 
73
 
! Отговори
Жилища за децата им? преди 7 години
А за нашите деца?!Имала била внуци и не можела да ги остави без жилище!А ние първо си осигуряваме жилище, после създаваме деца! Защото не можем да се доредим до общински жилища на нормиран наем, тях ги строят с парите от нашите данъци, но ги предоставят на тези, които не са внесли нищо в хазната, но тикат напред издутите си бременни кореми и децата, които са нацвъкали най-безотговорно!Първо създават проблеми, после викат "Дай!" От къде на къде, бе?Който е създал проблеми, ще си ги решава сам
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве,кога таз държава ше се отръска от *** и ше вземе да ги приведе в ред тез!!Таз така нема да я биде повеке!! :-)
9
2
 
68
 
! Отговори
Ей, роми, СТИГА преди 7 години
ни тикахте в лицето децата и внуците си, чрез които ни изнудвате и насила измъквате хляба от устата на нашите деца, а не рядко просто им пречите да се родят!Нали държавата ни граби, за да хрантути вас!Има колкото щете изоставени бивши военни имоти.Ще подадете молби да ви настанят там. Ще ги ремонтирате със СОБСТВЕНИ СИЛИ и СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА !ЩЕ ПЛАЩАТЕ НАЕМ, за това, че ги ползвате и ще обработвате близките земеделски земи, за да се храните,като за целта ЩЕ ПЛАЩАТЕ НАЕМ на собствениците им!