Репресираните при комунизма с по-високи добавки към пенсиите

Увеличението е заради ръста на средната пенсия, засяга 8624 души
6 мар 2017 15:15,
37
Репресираните при комунизма с по-високи добавки към пенсиите
Снимка: архив Булфото

Репресираните по време на тоталитаризма ще получат увеличение на добавките към пенсиите си през март, съобщиха от Националния осигурителен институт.

Заедно с новия размер на добавката ще бъдат изплатени и сумите за доплащане за месеците януари и февруари 2017 г., допълниха от НОИ.

От Института напомнят, че промяната в размера на добавката е според текст в закона, който сумата е процент от средната пенсия за осигурителен стаж и възраст, определена от НОИ за предходната година.

"Нарастването на средната пенсия, която за 2016 г. е в размер на 361,96 лв., налага и преизчисляване на размера на добавката. Това ще се отрази на пенсиите на 8 624 лица, получаващи добавки като репресирани у нас", съобщиха още от НОИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
himera преди 6 години
Допускам, че всички заслужено получават пенсии. Като нескопосан и хитър начин, по балкански, за реабилитация на миналото. Но се питам, ако са известни репресираните, защо не са известни репресиращите, които да им плащат пенсиите, а не данъкоплатците, които нямат вина. И защо агентите на държавна сигурност сега просперират, дори и като ректори на български университети. Всъщност, това са въпроси за журналисти, социолози, политолози....и интелигенция, ако въобще има такива.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи САМО 8524 репресирани е имало? К`во тогава ни разправят за стотици хиляди
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВДИГАТ НАРОДНИТЕ ПЕНСИИ НА СИНИТЕ АКТИВНИ БОРЦИ.
30
3
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
През март 1944 са били 2,320 души, На 10 септември са 5,000- Десет години по късно са 50,000 партизани и 200,000 ятаци.Имаше парадокс .Най младата АБПФК беше родена през .....1944г.
29
1
 
0
 
! Отговори
ДО 28 преди 7 години
Отговарям ти С каква заплата се е пенсионирала ***?Кои са последните години върху които са взети най силните. Ако 1997 е вътре /виж в Гугъла/ А какви усигоровки е внасяла.А за теб е сигурно че ако работиш както казваш и не криеш доход/получаваш едно а се осигуряваш на друго/ просто няма как да не вземеш много по голяма пенсия от майка си.Обикновенно е около 70-80 процента от последната ти БРУТНА заплата. При 800лв е около500 лева.Столкова се пенсионирах през2011г.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде и тези шушумиги се изкараха активни борци. За каквото и да са били репресирани, са си го заслужавали. Надали по партийна линия, а най обикновени хулигани.
27
9
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 7 години
Лица под 30 години просто нямат място в този ,,дебат". Не може да имаш мнение и претенции за нещо от което си нямаш хал хабер. Живота не е бил само в ИНТЕРНЕТ.Имаше реален такъв, който няма нищо общо със днешната вихреща се слободия и безнаказаност.Днешните млади не знаят що е то лишения,мъки и диктатура,и по добре да не я изпитат никога. Не можете да го проумеете ,самонадеяни и неитересуващи се от нищомлади люде.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мислете или питайтеАми да питам тогава. За колко лева става дума? Вурху каква основна пенсия? Защото майка ми не е репресирана, работила е цял живот и взема пенсия 220 лева. А аз, я взема я не - без да съм бил безработен нито ден.
25
14
 
3
 
! Отговори
Мислете или питайте преди 7 години
Абе пубери защо всички говорите за последните 7-8 години.Спрете се и питайте какво беше и преди 30 и преди 20 години.Защо мислите че живота почва през 2009 ? Нямаше интернет ,нямаше плюещи невръстни и платени *** Имаше хора с позиция.Сега за пет лева се плюе наляво и надясно без капка мисъл. Ппеживелите предпочитаме днешната,,разруха" пред Виденовия разцвет. Ще го осъзнаете но късно и ние пак трябва ,,да ручаме жабетата"заради престарели чугунени глави и неузрели млади тикви.
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези не им ли викаха реститутки? Какви репресирани, какви 5 лева? Ако са били репресирани, щяха ли да доживеят до 80-90 години? Младите *** като мухи или бягат, а тези изкопаеми ще лапат и ще са най-едрите рентиери в София! Хайде холан!
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам да има и група пенсионери "репресирани от ГЕРБ". Те ще са повече от тези 8624.
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички крадци и бандюги от преди 1989-та сега са в списъка на репресираните.
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайдеееее, нова вълна от АБПФК. Само че не против ФК, а против СоциализамЪт. Добре, който е пострадал но истински, има право да получи. Какво да кажем за тези хиляди известни и неизвестни, малки и средни бизнесмени смазани от Доцент Борисов, от Цецо Цървула? A тези които арестува и държа по арестите и за да ги пусне ги принуди да му платят стотици хиляди евро? И те имат пълното право да получат обещетения, защото повярваха на доцента, че ще има Свободен бизнес? Няма ли да станат много?
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще спрете с тези идиотщини? Вместо да измисляте нови активни борци, измислете нещо полезно и смислено за младите хора в тая страна.
19
3
 
11
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Колко живи репресирани останаха. Пък и съюза на репресирате беше завзет от криминални. Покойния ми баща беше затворен в концлагера язовир Росица. мечтаеше човека да си купи шлифер и подаде заявление за обезщетяване. За нещастие имаше документ с вписана само датата на освобождаването му. Признаха, че е репресиран но не му признаха нито ден в затвора и концлагера и за това, че е бил там без присъда.
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Репресираните като Боков Тиквата ли - възпитанка на Симеоново ли?
17
3
 
13
 
! Отговори
Аз преди 7 години
репресирана ли съм, след като на кандидатстудентския изпит по история ми поставиха двойка, поради това че съм дала положителна оценка на цар Борис?!
16
1
 
28
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Ей, след всеки преврат ще се намерят активни борци, които си търсят някакви заслуги в паричен еквивалент !Да се задавят дано и тия и предишните и следващите !
15
1
 
18
 
! Отговори
петев преди 7 години
Активните борци против.....,нямам против,а останалите пенсионери да *** и техните деца кат станат пенсионери ще бъдат репресирани.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''Да дадем на репресираните " икономическия модел на БСП