Репресираните при комунизма с по-високи добавки към пенсиите

Увеличението е заради ръста на средната пенсия, засяга 8624 души
37
Репресираните при комунизма с по-високи добавки към пенсиите
Снимка: архив Булфото

Репресираните по време на тоталитаризма ще получат увеличение на добавките към пенсиите си през март, съобщиха от Националния осигурителен институт.

Заедно с новия размер на добавката ще бъдат изплатени и сумите за доплащане за месеците януари и февруари 2017 г., допълниха от НОИ.

От Института напомнят, че промяната в размера на добавката е според текст в закона, който сумата е процент от средната пенсия за осигурителен стаж и възраст, определена от НОИ за предходната година.

"Нарастването на средната пенсия, която за 2016 г. е в размер на 361,96 лв., налага и преизчисляване на размера на добавката. Това ще се отрази на пенсиите на 8 624 лица, получаващи добавки като репресирани у нас", съобщиха още от НОИ.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
himera преди 3 години
Допускам, че всички заслужено получават пенсии. Като нескопосан и хитър начин, по балкански, за реабилитация на миналото. Но се питам, ако са известни репресираните, защо не са известни репресиращите, които да им плащат пенсиите, а не данъкоплатците, които нямат вина. И защо агентите на държавна сигурност сега просперират, дори и като ректори на български университети. Всъщност, това са въпроси за журналисти, социолози, политолози....и интелигенция, ако въобще има такива.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи САМО 8524 репресирани е имало? К`во тогава ни разправят за стотици хиляди
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВДИГАТ НАРОДНИТЕ ПЕНСИИ НА СИНИТЕ АКТИВНИ БОРЦИ.
32
3
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
През март 1944 са били 2,320 души, На 10 септември са 5,000- Десет години по късно са 50,000 партизани и 200,000 ятаци.Имаше парадокс .Най младата АБПФК беше родена през .....1944г.
31
1
 
0
 
! Отговори
ДО 28 преди 4 години
Отговарям ти С каква заплата се е пенсионирала ***?Кои са последните години върху които са взети най силните. Ако 1997 е вътре /виж в Гугъла/ А какви усигоровки е внасяла.А за теб е сигурно че ако работиш както казваш и не криеш доход/получаваш едно а се осигуряваш на друго/ просто няма как да не вземеш много по голяма пенсия от майка си.Обикновенно е около 70-80 процента от последната ти БРУТНА заплата. При 800лв е около500 лева.Столкова се пенсионирах през2011г.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде и тези шушумиги се изкараха активни борци. За каквото и да са били репресирани, са си го заслужавали. Надали по партийна линия, а най обикновени хулигани.
29
9
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Лица под 30 години просто нямат място в този ,,дебат". Не може да имаш мнение и претенции за нещо от което си нямаш хал хабер. Живота не е бил само в ИНТЕРНЕТ.Имаше реален такъв, който няма нищо общо със днешната вихреща се слободия и безнаказаност.Днешните млади не знаят що е то лишения,мъки и диктатура,и по добре да не я изпитат никога. Не можете да го проумеете ,самонадеяни и неитересуващи се от нищомлади люде.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мислете или питайте
Ами да питам тогава. За колко лева става дума? Вурху каква основна пенсия? Защото майка ми не е репресирана, работила е цял живот и взема пенсия 220 лева. А аз, я взема я не - без да съм бил безработен нито ден.
27
14
 
3
 
! Отговори
Мислете или питайте преди 4 години
Абе пубери защо всички говорите за последните 7-8 години.Спрете се и питайте какво беше и преди 30 и преди 20 години.Защо мислите че живота почва през 2009 ? Нямаше интернет ,нямаше плюещи невръстни и платени тролове Имаше хора с позиция.Сега за пет лева се плюе наляво и надясно без капка мисъл. Ппеживелите предпочитаме днешната,,разруха" пред Виденовия разцвет. Ще го осъзнаете но късно и ние пак трябва ,,да ручаме жабетата"заради престарели чугунени глави и неузрели млади тикви.
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези не им ли викаха реститутки? Какви репресирани, какви 5 лева? Ако са били репресирани, щяха ли да доживеят до 80-90 години? Младите мрат като мухи или бягат, а тези изкопаеми ще лапат и ще са най-едрите рентиери в София! Хайде холан!
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да има и група пенсионери "репресирани от ГЕРБ". Те ще са повече от тези 8624.
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички крадци и бандюги от преди 1989-та сега са в списъка на репресираните.
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайдеееее, нова вълна от АБПФК. Само че не против ФК, а против СоциализамЪт. Добре, който е пострадал но истински, има право да получи. Какво да кажем за тези хиляди известни и неизвестни, малки и средни бизнесмени смазани от Доцент Борисов, от Цецо Цървула? A тези които арестува и държа по арестите и за да ги пусне ги принуди да му платят стотици хиляди евро? И те имат пълното право да получат обещетения, защото повярваха на доцента, че ще има Свободен бизнес? Няма ли да станат много?
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще спрете с тези идиотщини? Вместо да измисляте нови активни борци, измислете нещо полезно и смислено за младите хора в тая страна.
21
3
 
11
 
! Отговори
Бранник преди 4 години
Колко живи репресирани останаха. Пък и съюза на репресирате беше завзет от криминални. Покойния ми баща беше затворен в концлагера язовир Росица. мечтаеше човека да си купи шлифер и подаде заявление за обезщетяване. За нещастие имаше документ с вписана само датата на освобождаването му. Признаха, че е репресиран но не му признаха нито ден в затвора и концлагера и за това, че е бил там без присъда.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Репресираните като Боков Тиквата ли - възпитанка на Симеоново ли?
19
3
 
13
 
! Отговори
Аз преди 4 години
репресирана ли съм, след като на кандидатстудентския изпит по история ми поставиха двойка, поради това че съм дала положителна оценка на цар Борис?!
18
0
 
23
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
СДС навремето още си гласува един закон според който на всички репресирани трябва да им се върнат имотите. По силата на този закон например бившия правен министър от правителството на СДС /забравих му името, от Кюстендил/ си върна 11 магазина в центъра на София.
Ти не си ли върна нещо? А сега се уреждаш и с пенсия.
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде сега се започна пак! Преди 89-та получаваха по- високи пенсии репресираните при капитализма, така наречените борци против фашизма. Сега тези. Тогава постепенно те нарастваха с всяка година и стигнаха до 200. 000 сега ще гледаме новите репресирани.
16
1
 
28
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 4 години
Ей, след всеки преврат ще се намерят активни борци, които си търсят някакви заслуги в паричен еквивалент !Да се задавят дано и тия и предишните и следващите !