Заслужено: Грамота за поморийката, върнала 1750 евро

Все още не е намерен собственикът на валутата
Обновена: 22 мар 2017 15:56 | 22 мар 2017 15:00, Анисия Иванова
24

Стефка Тодорова, която намери и върна 1750 евро в Поморие, бе наградена с грамота от главен инспектор Георги Куцаров, началник на местното районно управление.

Тодорова е служител във фирмата, която отговаря за сметопочистването и сметоизвозването в Поморие. Вчера рано сутринта тя открила 1750 евро в кутия за обувки, изхвърлена в контейнер. Веднага е сигнализирала в полицията и е предала парите.

Все още не е установен собственикът на валутата. В случай, че никой не потърси парите, те се превеждат по сметката на МВР - Бургас, обясни Георги Куцаров.

Стефка обаче поиска откритата валута да бъде дарена на деца в нужда.

Пред журналисти тя разказа, че имала нужда от пари, но не помислила да ги задържи за себе си, защото били чужди и съвестта не й позволявала.

Тя каза, че заплатата й като чистачка е 460 лева, има и две големи дъщери. През 2016 година, Тодорова също намира голяма сума. Тогава тя била в размер на 16 000 лева и отново ги предала в полицията, тогава обаче получила 200 лева награда от собственика на парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Миленко преди 7 години
Тия всички лъжат. Аз исках да изкарам някой лев отгоре, защото не ми достигат парите за да гледам семейството си, благодарение на калпавото управление на държавниците ни в големи кавички. Опарих се от някакви си СГЛ МС ИЮ, дето и лиценз нямат даже да търгуват с акции. После се оказа, че са нелегални тук. Аман от измами и измамни управници!
20
0
 
0
 
! Отговори
кано преди 7 години
Лихвите се брутални. Що за глупости. Както и че заплатата у София била 1000лв средна... как не съм забелязал подобна тенденция. Най-добре са само мошеници, като 24 трейд с шефа си Тави Петреску , дето те лъжат за да купуваш акции. То на тия скоро икономическа полиция им е направила проверка по офисите. Трябва да плащат глоби и ги съдят,м ама въпреки това лъжат хората да им дават още пари. Белким някой балама се навие. После, като почне да печели пари и вложи реални пари и е до там. Рязко почват
19
0
 
0
 
! Отговори
Амундсен преди 7 години
Държавата се управлява от ***! Такъв е Тави Петреску !
18
0
 
0
 
! Отговори
Skot преди 7 години
Ами и тези и онези съсипаха държавата. Хората мизеруват. Аз не знам какможе даса нагли и БСП и ГЕРБ до такава степен, че да не им пука за народа. Щяха да вдигат заплати едно друго, а накрая нищо. Или и да има увеличение е мизерно на фона на покачващите се цени. Аз не съм от голям град и респективно доходите са ниски.Как да се лекувам, как да помагамна роднините си, като има измамници, като 24 трейд с шеф Петреску, СГЛ МС ИЮ с шефка Яна николова. Няма онази сигурност от договор и заплата. Това
17
0
 
0
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
В затвора трябва да е Василев, Тави Петрееску, Павел Кочалка. Това са все хора създали пирамиди и искащи да ограбятклетия българин дето няма пари, като го лъжат, че ще търгуват с акции. Всъюност им даваш колкото пари имаш, вероятно последни спестявания и се получават измами и кражби.
16
0
 
3
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Чета коментарите и не мога да повярвам ,честните -грамотните -умните-образованите ..не могат да разберат една ромка -бедна-неграмотна-"лъжкиня"-"крадлива" (те всичките роми краднат така се втълпява на народа) постъпва правилно по съвест (е ако някои имат и разбират какво е съвест ) и е научена на честност от родителите си да предаде чуждото ,а не като повечето тук които се имат за правилно възпитани да се чудят -защо . Криворазбрана човещина -жената постъпи като Човек.И 17 е прав и аз съм "ЗА"
15
0
 
4
 
! Отговори
Франсоа преди 7 години
А защо не като във Франция, който намери пари, ценности или други неща, ги получава, ако не се открие собственика в разстояние на 12 месеца. Ясно и просто.Но така е в цивилизованите държави.Вие знаете ли защо във Великобритания през последните 10 години се намериха няколко много големи съкровища - археологически находки - защото който ги намери -получава 50% от сумата, оценка от независими музеи. ТОЧКА. Няма иманяри, няма органи на властта, които да харчат едни луди пари да разследват, умна р
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам логиката да се правиш на толкова честен.Ако беше портмоне или портфейл...с данни..лична карта да знаеш на кого са парите и да ги върнеш го разбирам.Но така да ги върнеш и никой ако не ги потърси и да отидат за сметка на държавата...трудно за приемане.Това си е чиста доза късмет да намериш ничии пари и да си изпортиш късмета.Пак ще кажа.....няма логика...
13
4
 
6
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
И коментиращите, да не забравите, че Стефка е ромка :)
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива като тази жена са един на 5 милиарда. Кой е този който ще намери пари в кофата за *** и ще ги върне? Аз поне не се сещам за такъв. Тези пари нито са крадени нито са от криминална сделка нито са откраданти от джоба на някой. Така че едвали ако беше някой друг щеше да ги предава в полицията. За награда да и дадът поне една четвърт от сумата. Но едвали като ги знам нашите закони няма как да стане. Собственика няма да се намери и парите ще влезнат на някой шеф в джоба.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За един умен ,двама простаци давам ,но кой ще ги вземе.БГ.поговорка.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пие една поморийска ,и после да се гръмне.Била е толкова проста че не е знаела това пари ли са или нещо друго.Кога е виждала ***-----та евро.
9
2
 
11
 
! Отговори
СТАРИЯ ГЛАРУС преди 7 години
БРАВО ГРАДСКО....ИМА ЧЕСТНИ ХОРА ВСЕ ОЩЕ...НО ПОНЕ ДА БЯХА НАГРАДИЛИ СТЕФКА С МАЛКА СУМА..НАПРИМЕР 100 ЕВРО.....НЕЙСЕ.....ВСЕ ПАК ТАЗИ ЖЕНА Е ПОСТЪПИЛА ЧЕСТНО....
8
7
 
7
 
! Отговори
Бай Хор преди 7 години
Грамота за балама на месеца!
7
0
 
16
 
! Отговори
Нико преди 7 години
В случай, че никой не потърси парите, те се превеждат по сметката на МВР - Бургас, обясни Георги Куцаров.Това ако не е шега е много гнусно.Защо ако никой не потърси парите не бъдат дадени на жената,а за полицаите грамота?! Не вярвам те да имат по голяма нужда от нея.НЕЩАСТНИЦИ!!!!
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С фенер да я търсиш, Стефка не можеш да я намериш..че и тръгнали да и се подиграват на жената, разбирачите български. Затова сте на това положение, защото сте добри, съвестни, солидарни и много човечни!!Жал ми е за малкото Стефки , които живеят сред вас, за другите оскотели морално индивиди,бих казал, че им е малко адът, в който се превърна България...защото те и тяхното мислене са първопричината. Целувате портрета на премиера с едната книга, лягате на мутрите, а по достойните хора плюете?!?!?
5
9
 
9
 
! Отговори
Уле Улафсон преди 7 години
Айде сега Стефке, тая грамота си я заври в.....знаеш къде....Ама то ум царува, ум робува, Ум белия делфин...
4
1
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
По закон не трябва ли да получи процент от тези пари ???
3
2
 
11
 
! Отговори
Че Гевара преди 7 години
Защо да ги харчат полицай ,а ти си гледаш грамотата ?
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стефка премиер!