Жените и насилието – лесните жертви на силовите мераци

Динко от Ямбол разпали стария дебат за насилието над слабия пол
17 апр 2017 15:00,
90
Жените и насилието – лесните жертви на силовите мераци

По празниците "ловецът на мигранти" Динко от Ямбол се прочу поради още една причина - приятелката му оповести, че любимият ѝ е посегнал. Той веднага отрече казаното от нея, като отправи контраобвинения към възлюбената си.

Така или иначе случаят отново разпали дебата за насилието над жени. По темата в "България сутрин" говориха журналистът Патриция Кирилова, младата актриса Анна-Мария Николаева и адвокат Елена Кръстева от Сдружение "Алианс за защита от насилие, основано на пола".

"Първото нещо, което трябва да се направи е обаждане в полицията на 112, изваждане на медицинско и оттам нататък жената по най-бързия начин трябва да получи психологическа подкрепа и да заведе дело", коментира адвокат Кръстева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ много жени не се осмеляват да потърсят помощ от страх и срам. Това обаче не трябва да е така, продължи тя, а вече има и центрове, които са фокусирани в това да помогнат на дамите, които са станали жертва на насилие.

Журналистът Патриция Кирилова пък сподели, че самата тя има преки наблюдения върху проблема, тъй като са ѝ били отправяни заплахи онлайн, заради материали, които публикува.

"За съжаление нашите мъже бъркат посоките на своите силови мераци, за да ги реализират. С жени е много лесно и показва едно ниско ниво на еволюция, което е доста притеснително", посочи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
най ннщастният човек в европа това е българина а българката е наложена на робство в европа и насилие .кои е виновен без работицата и ниско платената раота ето ви демокрация през живково време тези неща не съществуваха кото се появи такъв прболем и на белене храна за свинете
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, де. Жената пиела, псувала ви и т.н. абе, вие умници не сте ли чували за разводи и раздяла? Като не ви допада как се държи, културно и казвате Край и кой от къде е.
60
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дама не се удря. Женско животно-да!
59
1
 
8
 
! Отговори
дзъ преди 6 години
Ами като си падат по такива със 150 кила мускулна маса....кво си мислят, че свирят на пиано ли... натъпкани с хормони и с 3 грама мозък, колкото да прекарат контрабандата и наркотиците .... проблемът на жените е в самите тях
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен""Значи това което е нужно за жената е много бой и много любофф! Редовно!",от такива Ориенталци като теб,жените предпочитат мъжете на Запад.--------Хе хе, ами заминавай да си търсиш мъж на Запад. Ама трябва да си под 23, за да се класираш за някой 49 годишен западен чичка с шкембенце, иначе ако си стара чанта вече към трийсетака нямаш шанс."---------Аз съм омъжена отдавна,***!И нямам проблем със съпруга си.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
П.С. Да попитам плашливите мъжлета, ако дете им посегне да ги удари, ще го биете ли до посиняване и фрактури? За един приятел питам. Щото за това също могат да ви осъдят. А съдът е грозна работа - плащаш за адвокати, гледат те лошо и се отнасят с теб като с ***, накрая плащаш и разноските по делото, може и децата да ти вземат ако имаш. По-добре се научете да си владеете гнева и да не биете хората (мъже, жени и деца), отколкото после да издържате съдебната система.
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драги мъже, които толкова ви е страх жена да ви посегне че едва ли не оправдавате побой ако някоя се напие и ви плесне шамар. Искамда ви кажа едно. Вие за себе си може да си разсъждавате колкото искате и да се оправдавате колкото искате, но в крайна сметка, домашното насилие е подсъдно и като шамаросате жена си, тя ще отиде в полицията, ще си извади медицинско и после ще ви осъди. Пък тогава като сменяте работата и ви трябва свидетелство за съдимост, ще разберете защо жена никога не се удря.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде ги намирате тези простачки дето псуват и налитат да се бият??Кажи й, че с простачки не ти се занимава и се фръцни и оттегли в по-приятна обстановка.
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не оправдава побоя над жена, освен произхода и примитивното възпитание.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другата възможност е той да се занимава със сутеньорство.
52
0
 
12
 
! Отговори
Jino преди 6 години
Доста прости коментари изчетох от сорта на: Динко много я обича тази но тя най вероятно го е првокирала и той за това е пребил.Колко *** СЕЛЯНИН трябва да си ако жена ти се напие и ти налита на бой ти да е пребиеш като куче? Голяма любов е показал.Истината е, че 'ГОЛЕМИЯ и ИЗВЕСТЕН' Динко се е самозабравил от временната заинтересованост на медийте около него и е решил да покаже как се бие 'имигрант'. Ако пък мадамата наистина се е напила и го е издразнила то пак не му прави чест на ДИНКО!
51
4
 
3
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 6 години
Всичко зависи от това по какво си избираш половинката по външността или по душата .Това се отнася и за двата пола ! В случая ми изглежда нещо от рода "ти щом си известен и аз ше стана..*** на твой гръб" Дали я е бил незнам ,ама е неслучайно чак сега е търъгнала по разни телевизии да разправяш че я е бил !
50
0
 
11
 
! Отговори
Ася преди 6 години
Имам много основателно подозрение, че въпросният ***, именуван "Динко", е усвоил някои елементарни умения на цивилизацията. В резултат на което, чете какво се пише тук, осмисля около 15 % от написаното, но пък коментира на 115% - тъпо, агресивно, и с голЕма досада за Фскички четящи... Еми, това е. Нали ние - ВИЕ - си произведохме герой от тоя парапитек?
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДо Кчев"Значи това което е нужно за жената е много бой и много любофф! Редовно!",от такива Ориенталци като теб,жените предпочитат мъжете на Запад.Хе хе, ами заминавай да си търсиш мъж на Запад. Ама трябва да си под 23, за да се класираш за някой 49 годишен западен чичка с шкембенце, иначе ако си стара чанта вече към трийсетака нямаш шанс.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте кво ако жена ви е посегнала хващаш я и я изкарваш от къщата и заключваш. Това е. Няма какво да я удряш, освен ако не е 150кила ***. Съжалявам ама 50кг жена да ви удари и вие да ми разправяте че е същото мъж да я удари нея е просто жалко. Друг е въпроса за досадният начин, по който се гледа на тоя проблем. "Насилиe базирано на пол" Защото нали жените ги бият само защото са жени.
47
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Тео, Ами ЕДИ Ела е работата и няма нужда повече за обяснения. Тя се е напила и го е предизвикала дали с псувни, дали с думи. И жалкото е че се изкарва тази жертва за пред цяла България. Кое не разбра?
46
3
 
2
 
! Отговори
Teo преди 6 години
До Анонимен'Тео, ами ако тя му е посегнала първа? Що си мислиш, че винаги Мъжът само е агресивния, а паччата само си кротува?'Моля, четете докрай - писал съм, че ако тя му е посегнала ***-ела, и че крушката винаги си има опашка. Всеки зрял мъж такава няма да я търпи и ще я изхвърли като мръсно коте. Риба в морето - бол. А ако я е ударил за някаква простотия е пън та дрънка. Фен на Коко Динев - разплодителя. Не че и неговите бяха стока де, ама ... бой да има! Идилия!
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тео, ами ако тя му е посегнала първа? Що си мислиш, че винаги Мъжът само е агресивния, а паччата само си кротува?
44
2
 
2
 
! Отговори
Тео преди 6 години
В цялата история има нещо недоизказано.Ако този Динко ли е, Минко ли е не я изхвърли час по-скоро като мръсно коте на улицата значи и той не е света вода ненапита. Крушката винаги си има опашка, я изневяра я опит за психически тормоз от страна на жената. Културния подход на един успял мъж е да посочи вратата на съответната персона. Но от къде толкова акъл в тази глава? Странна работа е мъж да бие. Ако тя е ударила първа - ***-ела, но иначе ... Да са живи и здрави! Честит Великден!
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моме, следващият път пак напсувай селянина Динко на пияна глава!Ще те дърмони не ами.....