Хейтърството: Критикуваме, но поглеждаме ли себе си?

Ако "мразиш" нещо – не мрънкай, опитай се да промениш нещо!
2 май 2017 15:30,
60

Защо коментираме другите и поглеждаме ли себе си, също? Дали "хейтърството" (от "hate" - мразя, превод от английски, бел.ред) не се превърна в социално явление в България и обичаме ли да мразим?

"Коментираме другите, защото сме невъзпитани, вторачени в миналото, а не в бъдещето. Ампутирали сме способността си да се зарадваме на успеха на другите, а това е градивно, позитивно и може да ни донесе успех и на нас", каза PR-експертът Ива Екимова.

След последната боксова победа на българин, коментари заляха социалната мрежа. Кубрат Пулев бе обвинен, че уреждал мачовете си и подбирал по-лесни противници. Ива Екимова и учителят по история Емил Джасим коментираха пред Bulgaria ON AIR защо хората пишат злобни коментари в социалните мрежи.

Според PR-експертът хората са изолирали общуването помежду си и са избрали комуникацията в социалните мрежи, криейки се, по думите й, зад профилите си, позволявайки си да кажат неща, които не биха изрекли очи в очи.

Във всяко общество има хора, на които най-голямото постижение им е да не се сбият, когато се напият, твърди Емил Джасим.

"Това по-скоро е израз на лична неудовлетвореност и невъзможност да реализират потенциала си, някои хора просто нямат такъв", отсече учителят по история.

Джасим продължи, че той, заедно със свои бивши колеги, са приключили конкурс, който се казва "Репортийн" под надслов "Обичам хейта", чрез който се опитали да "впрегнат" енергията на скритото коментиране зад профилите в социалните мрежи.

"Опитахме се да обърнем думата "хейт" и да кажем, че ако наистина "хейтиш" нещо, недей да мрънкаш, а го промени", категоричен бе Джасим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Особено като критикувам *** или Нестинаркова гледам себе си и се чувствам свръхморален гений.
43
0
 
0
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 41,Това е напълно възможно, не споря! Кажи ти, като компетентен по въпроса, кой е този Герман Греф и закакво е сложен? Явно знаеш повече и от руснаците, които яко го оплюват по форумите!
42
0
 
3
 
! Отговори
Реален хейт преди 6 години
Докато има такива като *** като Джасим, ще има хейтъри, защото Джасим наистина заслужава да бъде презиран и мразен. Той да се благодари, че го хейтват само виртуално, защото не знам човек нормален, който да се сдържи да го хейтне съвсем реално.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да променим като постоянно пречат. Ето, критикуваме ББ, но пак го избираме по силата на навика ли, фалшифициране на избора ли, не се знае. Като че ли не ни стига колко се налапа и тия покрай него, че още му се дава възможност. Не бил същия, бил по-опитен. Само козинката смени той. А Емил Джасим не го слушам изобщо, по-добре да отива да работи в Дойче Веле, при тия които обичат да плюят по България. Малко акъл му наляха, че иска още. Паразитира тука на спокойствие.
40
0
 
2
 
! Отговори
X преди 6 години
Ми хе съм съгласен ,че като изкоментираш някой абсолютен некадърни.к или г.лупаво политическо решение или някоя самозабравила се общност е хейтърство. То е просто твоята първична реакция на глупостта.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето едни дрънканици осъждащи "хейтърите" в типичен хейтърски стил.
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е страшно да си хейтър. Виж, ако си хейтър краварофил това вече говори за сериозни психични проблеми и много нисък интелект.
37
1
 
0
 
! Отговори
Винету преди 6 години
До 37. И защо точно това име избра, като има още хиляди, а? Аз ще ти кажа - защото си ур.од, който си е навил на пръста едно нещо и само с това се занимава. А, ама ти си пак оня анонимник, нали?
36
1
 
2
 
! Отговори
Винету преди 6 години
42 и много други. Ето го пак червеният олигоффрен, наречен анонимен, който не спира да се плюнчи под всяка новина, и то с десетки смешни коментари.
35
1
 
1
 
! Отговори
retour преди 6 години
tova bg iavlenie e bg pozitivnata energia kam bg pozitivnite medii...
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамочевадно е , че на представа си нямаш кой е Герман Греф и за какво е сложен !
33
1
 
2
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 33,Един от най-видните антикомунисти в Русия, Герман Греф неведнъж е показвал "обичта" си към държавата, която го е направила мултимилиардер, а също и към сънародниците си! Ясно им е на руснаците и колко "достоен" е този също! Затова постоянно изразяват "обичта" си към него по руските форуми! Та толкова за "свободните хора"!
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това по-скоро е израз на лична неудовлетвореност и невъзможност да реализират потенциала си, някои хора просто нямат такъв",................................ТОЧНО КАЗАНО!
31
3
 
2
 
! Отговори
БОЙКО КОМУНИСТ преди 6 години
ХЕЙТЪР ЛИ Е?
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има едни комплексари, които и за пингвините да е темата, ти винаги пишат за Русия или за Путин. Това им е амплоато, друго не могат.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хехех, само комунист може да мрази ! Никой друг!
28
4
 
4
 
! Отговори
един там преди 6 години
До Станой,Само да те питам това плюене по Путин, не се ли явява и то вид хейтване?Пък иначе си плюй по него колкото си искаш, щом това те прави щастлив!
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунист = Хейт , Омраза , убийство, изнасилване, геноцид, мафия, обир, лошо! Свободен човек = Обич, достойнство , разбирателство, приятелство, помощ, добро!
26
0
 
7
 
! Отговори
Джасим хейтър N 1 преди 6 години
Аз пък този Джасим го хейтя (мразя). Ега ти михлюzina. Той ще ми прави изследвания и ще ми дава тон в живота кой бил хетър пък кой не бил и ще съди като кадия нищожеството тъпоглавесто и противно. Той пък Джасим хейти всичко българско и родно, хейти Левски, Раковски го изкара заклет мюсюлманин и всякакви хейтове измисля мерзки омерзителни, омерзяващи и противни. Джасим е главен противен хейтър на българщината. И учениците му го хейтят като мен, но се ползва с протекции от ДСБ и Костов.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най - много омраза идва от комунистите ! Те така се раждат ! Мразят всичко и всички !