Тежко остава състоянието на битите момчета от Бяла и Смолян

Александър е в медикаментозна кома, Георги е с хематом в мозъка
10 юли 2017 10:26, Анисия Иванова
68
Тежко остава състоянието на битите момчета от Бяла и Смолян
Архив: Булфото

Състоянието на двете момчета - от Смолян и Бяла, които бяха пребити от роми в почивните дни, остава тежко, събощи БНТ.

Александър от Бяла, който беше нападнат и пребит на излизане от дискотека, продължава да е много тежко. Младежът е с опасност за живота, съобщиха от русенската болница. Момчето е в медикаментозна кома.

Още по темата

Инцидентът стана рано сутринта на 8 юли. Скандалът избухнал между две компании на излизане от дискотеката. Едно от момчетата поискало цигара на 18-годишния Александър, който им отказал.

32-годишният мъж, който го е ударил със стъклена бутилка, е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.

27-годишният Георги Кадиев беше пребит в Смолян. Младежът беше опериран по спешност, но състоянието му също остава непроменено и тежко. Той е с хематом в мозъка. Георги е ударен няколко пъти с дървени колове по главата.

Свадата е избухнала заради момиче. Двамата нападатели – на 21 и 23 години, са от ромски произход и не са местни, а са от хасковско село. Те били в Смолян за обучение във фирма, която отрива свой клон в Хасково.

Роднини организираха кампания "Ние сме Смолян" за събиране на средства за лечението на младежа, тъй като той не е здравно осигурен. Срещу нападателите му са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост.

Вчера и в двата града се проведоха протести заради срещу безнаказания терор и своеволията. Многохиляден протест имаше и в Асеновград, където местни младежи също пострадаха от ромско насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
20
 
! Отговори
Средни... преди 6 години
телесни повреди, а утре ще си отидат от тоя свят момчетата... Как се излиза от медикаментозна кома а? Ами с хематом в мозъка как се оживява? Забравете да има последствия за тия, няма да има нито съд и справедливост - докато не почнем да ги пребиваме и газим и ние с камиони, както е модерно в момента, няма да се оправим никога!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Повредакакво тогава е опит за убийство?това ще е ако опънaт съдията или някой мaзен адвокат :)
37
1
 
20
 
! Отговори
МУХЛЬО преди 6 години
Тежко остава състоянието на битите момчета от Бяла и Смолян...Тежко остава ПОЛОЖЕНИЕТО на БЪЛГАРИТЕ.....
36
1
 
2
 
! Отговори
Sahleem преди 6 години
Bg medii sa partizanska mafia...puskat partizanski sluhove...da skrivat mafiotskute partizanski ministri...i deputati...
35
0
 
22
 
! Отговори
ядосан преди 6 години
Цял живот ги носим на ръце-детски, помощи, подарено образование,после периодично в затвора.Ако започна да смятам поне 5 човека работим за да издържаме един.После-бедни сме били...Докога?
34
0
 
1
 
! Отговори
нищо.. преди 6 години
няма междуетническа война! да не си помислите бла бла....
33
0
 
9
 
! Отговори
До ТЪ** 38 преди 6 години
Аз пък не подкрепям - "Аз като *** нападат за цигари и пари им ги давам всичките и си ходя да спя спокоен ."Аз съм ги изкарал някой мързелив *** ще ми ги взима.... ХАХАХ Щом си тарикат давай. Кажи къде си да дойда да взема и аз пък ти си спинкай
32
15
 
2
 
! Отговори
Тъ** преди 6 години
А защо не е здравно осигурен като ходи по барове !Значи за алкохол пари има , а за лечения няма .Ако не беше толкова стиснат сега щеше да си е добре .Аз като *** нападат за цигари и пари им ги давам всичките и си ходя да спя спокоен .А е ставало с ножове и без около дискотеки ,барове ,клубове от българи не роми .Не подкрепям сабирането на здравни .
31
0
 
18
 
! Отговори
Мишел Пфайфър преди 6 години
До Гиб МелсънПо-първобитните пребиват по-цивилизованите.
30
0
 
26
 
! Отговори
Повреда преди 6 години
Ако това е само нанасяне на телесна повреда, какво тогава е опит за убийство?
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе е..аси и историите, дискотеки, цигари, жени, неусигурени...изобщо, свинщина и диващини
28
0
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 6 години
Такива са природните закони. По-коравите и по-добре организираните пребиват и надделяват над по-слабите и по-неорганизираните. За жертвите остава утешението да си правят протестчета.
27
0
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Повдигнато обвинение за средна телесна повреда.Каква средна телесна повреда те са с опасност за живота и да но не се случи най лошото.Прокуратурата да си вършат работата както трябва "обвинение за предумишлено убийство" това е истината.
26
0
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Време е за няколко неща в таядържава. Управниците да отворят ктарите учебници, и да видят, що е това "революционна ситуация", и до какво ще се стигне, ако се продължава така. Народът също да отвори книгите, и да чете за Хайдутското движение, за да е подготвен, как да действа. Защото Баце ще смаже всяка съпротива по места сега, няма да иска да хвърля пак оставки, няма да му разрешат "началниците". Четете и се подготвяйте от рано, бъдещето е по-мрачно, от колкото ви казват.
25
4
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Според снимката, поне един от пострадалите е напуснал болницата!??
24
4
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 8Този спрей, ако го насочите към неподходящ човек, може да се озове в изненадващо за вас място... По-добре опитайте с плюшено мече и остроумни плакати!
23
0
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До kretiБезкнижна, неграмотна твар!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туй са поръчкови побой.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Турция *** са много добре интегрирани.ББ да ги подари на Ердоган да ги интегрира щом тук политиканите са безпомощни.Без това бай Тошо внесе от Турция и Гърция 250 000 от тях.
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега нашите да ги почват и бой до пребиване.Държавата ми дава самочувствие за недосегаеми.