За "Калиакра": Компромис между природата и хората!

Борисов разговаря с еврокомисаря по околна среда за казуса
31
За "Калиакра": Компромис между природата и хората!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов разговаря по телефона с комисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела. Двамата обсъдиха възникналия казус "Калиакра", съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Премиерът е запознал комисар Вела с развитието на ситуацията в България след издаването на заповедта на министър Нено Димов.

Двамата са се обединили около позицията, че решението на Съда на Европейския съюз трябва да се изпълни.

Беше посочено, че българските власти трябва да идентифицират подходящите мерки и начини, с които това да стане. Беше подчертано, че европейското законодателство в областта на "Натура 2000" не забранява икономически дейности, включително земеделие, и ще се търсят варианти как решението да бъде приложено, така че да не бъдат ощетени засегнатите от него хора в района на крайморска Добруджа, уточняват от МС.

Европейската комисия и българското правителство са в добър диалог по темата и полагат усилия за намиране на оптималния компромис за защита и на природата, и на интересите на хората в този край на България, е било отбелязано в разговора.

Комисар Вела приветства усилията на министър-председателя да събере всички заинтересовани страни по случая в търсене на решение. Той също така отбеляза доброто сътрудничество и усилията на министър Димов.

Премиерът Борисов покани комисар Кармену Вела заедно с еврокомисаря по регионална политика Корина Крецу да посетят България и на място да се запознаят с мерките, които са взети за опазване на защитените територии.


31
Още от
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Компромис с Бог????? преди 11 месеца
До ХОРА И УПРАВЛЯВАЩИ

Не може да се прави компромис между хората и природата. Защото без опазване на природата хората изчезват. Кой си мисли, че може да прави компромис с Бога? Само такъв, който се мисли за друг Бог, равен на Бога. Т.е. напълно изперкал. Бог не играе с нас на зарове.
24
0
 
1
 
! Отговори
Наденица стандарт ББ преди 11 месеца
Перките трябва да се демонтират веднага, защото ще платим сега и пак ще плащаме при следващо наказание, което пак ще има. На Калиакра не може да има перки. Може да има земеделие в рамките на разрешените земеделски производства, т.е. култури с плитък корен и без дълбока оран. Не може да се отглеждат кози и овце, нито лозя. Но Суджука такива малодоходни неща не ще. Друго си е рекетът и правителствената далавера.
23
1
 
2
 
! Отговори
ХОРА И УПРАВЛЯВАЩИ преди 11 месеца
"Компромис между природата и хората"

НЕ, КОМПРОМИС МЕЖДУ ХОРАТА И УПРАВЛЯВАЩИТЕ
22
0
 
0
 
! Отговори
O vremena преди 11 месеца
Premierat pravilno se e dopital s referendum do europeiskia sultan.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Европската комисиа да се произнася за нашите внутрени дела ?!?!За какъв *** го имаме това правителство и тоа плюмиер ,че да питаме за всичко комисиата .Тоа /кратун/ не осъзнава ли че трябва да защити интереса на народа и после да мисли за комисар Вела .И дали Меркел ,Макрон хеле и Орбан ще питат таа комисионерка да могат да акат и после да питат дали да си обришат г..азо .Ей тва не е правителство ,тва не е премиер ,продадоха България за да напълнят джобчетата си .
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как Ж.Мартинов - Суджука има баш там около 300 декара ?
Питам и отговор не искам !
19
2
 
10
 
! Отговори
поне един път в живо преди 11 месеца
Другарю Борисов, подай оставка! Покажи, поне един път в живота си, че си мъж! Че имаш яйца, а не яйчници!
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Простия както сам се нарича Борисов забравя че вече 8години е на власт и проблема с Калиакра не е от вчера!
перките се строяха под неговото управление и не направи нищо, обеща като дойда на власт че ще търси виновни за заменките по морето където държавата загуби милиарди, да сте чули някой да е осъден!?
Борисов приватизирана за без пари Булгартабак"и БТК в полза Пеевски а руснаците твърдят че простия Бойко прприбрали 100млн от тези сделки! Бойко е проклятието за България.
17
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КОМПРОМИС В БЪЛГАРИЯ Е КОМПРОМИСЪТ ,КОЙТО НАРОДА ПРАВИ ЕЖЕДНЕВНО С ВАШАТА ЛАКОМИЯ. ТАЗИ СИРОМАШИЯ Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАШАТА ЛАКОМИЯ.
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 44
Номера беше да се дигне шум и в суматохата да спасят перките и гол игрищата на приятелчетата!
А митряла ще плаща!
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Безнадеждно проЗДия чичка ще омайва, ще отлага и заблуждава, както прави винаги. Помните ли обещанията за Хитрино. До сега нищо!! Всичко беше да се потуши народният гняв, който беше справедлив. Успа хората, някой да споменава това нещастие в което негова фирма има участие? Никой. Управлява 15 години, и нищо не е направено. Няма време чичака, трябва да раздава държ.поръчки, да изнася и крие пари. Треска го тресе днес, папките за грабежа КТБ са в сената на САЩ и неговите сметки в ОАЕ, Катар и Оман
14
0
 
22
 
! Отговори
44 преди 11 месеца
"Двамата се обединиха..."около мнението на комисаря!Е,за какво бе този шум-просто за баламосване на публиката!Ще плащаме!
13
0
 
8
 
! Отговори
43 преди 11 месеца
До Анкета
А ти многознайко,знаеш ли кой е Джон Конъли?Да ти помогна-губернатора на Тексас,който стоеше на предната седалка на президентската кола,когато убижа Кенеди в неговия Далас!
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Двамата са се обединили около позицията, че решението на Съда на Европейския съюз трябва да се изпълни.
.............................
С КОГОТО И ДА ГОВОРИ, НЕМА ЛАБАВО.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А бе , ,,този " направи наскоро съботник на МС за катастрофите по пътищата ! За сега е успял да ги удвои ! Тикво, Тикво !
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добруджа - автономия
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Суджука и той има ветрогенератори -проверете !
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нищо не разбирате
Нали ще разрешаваме на чужденци да купуват земя
Сега на първо време ще я обезценим, после ще пратим наши момчета да купуват уж за чужденци.Земята трябва да е евтина защото е близо до морето , а там *** и става течение
7
19
 
2
 
! Отговори
inatut преди 11 месеца
Абе шумкари, кажете тия суджуци къде ви улезнаха, та толкова много ги сънувате и бленувате.
6
0
 
26
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 11 месеца
Решението е просто: земеделците си обработват земята, рибарите продължават своя улов, данъкоплатците не плащат милионни глоби на ЕС..........само трябва да се махнат ветрогенераторните паркове на Цветелина БОРИСлавОВА!!!! Да видиме шайката СУДЖУЦИТЕ 3 как ще постъпят.. ...