Китното хотелче в Китен – с чудна хигиена, без нарушения

Агенцията по храните в Бургас: Това е фалшив сигнал!
Обновена: 17 авг 2017 11:28 | 17 авг 2017 11:23, Анисия Иванова
51
Китното хотелче в Китен – с чудна хигиена, без нарушения
Архив: Булфото

Агенцията по храните в Бургас е установила добра хигиена и липса на нарушения в хотел-ресторанта в Китен, за който бивш украински служител алармира за мръсотията в него. Това са изводите на институцията след проверката на обекта.

Разказът за ужасните условия в кухнята на хотела се появи преди дни в украинския сайт "Турправда". Авторът му - 22-годишният Иван Дончев от Киев, работил в хотела от 3 до 31 юли тази година.

Още по темата

По думите му храната за клиентите се изхвърляла едва, когато вече миришела на развалено, алкохолът се наливал в туби, кухненският персонал - 5 ромки, изглеждали мръсни и не минавали през медицински прегледи, но работели по 16-20 часа в денонощието.

За доказателство на думите си авторът публикува и снимки как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна, а персоналът рови в храната – без ръкавици и без шапки.

Проверката на агенцията по храните констатира друго, поясни началникът на бургаската дирекция Георги Митев пред БНР.

"Изключително добро състояние на обекта, с изключително добри уреди, с добра хигиена, със здравни книжки, проследяемост на хранителните продукти, съхранение на хранителните продукти. Нищо вярно нямаше в това, което беше описано в жалбата, по-скоро в оплакването", обясни Митев.

Спред него има вероятност нещата умишлено да са представени по този начин. Все повече са фалшивите сигнали, на които се изпраща агенцията. Причините може да са конкуренция или недоволни служители, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
SILANCE преди 6 години
До Без имеукраинецЪЪЪТТТ е прав! Това се учи в отделенията!
44
2
 
3
 
! Отговори
гост преди 6 години
Аз вярвам на украинеца,защото съм работил в хотел и съм виждал подобни изпълнения,въобще не е платен репортажа,а за проверката са се подготвили,повярвайте нищо не се хвърля.
43
3
 
16
 
! Отговори
Иванова преди 6 години
И сега , колко разочаровани сеирджии!На мнозина не им се иска в България всичко да е наред! Истината е,че винаги може по- добре!Посетила съм много хотели ! Не знам какви са претенциите на някои за море, плаж, храна .В България нямаме морски таралежи!Имаме златен пясък, топло море, вкусна храна .Персоналът ни е по- любезен от гръцките хотелиери, камериери !
42
2
 
8
 
! Отговори
Мария преди 6 години
Продажници,добре ли Ви платиха?
41
3
 
7
 
! Отговори
Vero преди 6 години
Snimki i video da vidim...real...
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уоу .. смее ли агенцията да каже нещо. Половината хотели я хранят, другата половина я заплашват, че няма да си видят децата. А кервана си вървиии ....
39
3
 
9
 
! Отговори
само да питам преди 6 години
има една дюнерджийница срещу баня Мадара там по-чисто ли е ? в центъра на София .
38
2
 
13
 
! Отговори
Анна преди 6 години
Като са си платили какво да кажат от агенцията...за Бг е нормално.
37
3
 
22
 
! Отговори
Без име преди 6 години
Работел съм като сервитьор и смея да кажа,че украинеца е прав
36
0
 
4
 
! Отговори
китеник преди 6 години
Това, което написах, е ДОПУСКАНЕ, с надеждата да има такива хотели и ресторанти у нас. Защото ми се иска да е така и да се случва на всеки, като отиде на рецепцията да си плати сметката за престоя, да ЗНАЕ за какво точно плаща - вкл. и за хигиена, качество и количество на храната и .т н. Дори не го знам кой е този ресторант. Може ли някой да напише името на заведението, та и аз да го видя, как го оценяват гостите...
35
0
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Е, снимките от там ли са или не?
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименУкраинска.
33
0
 
5
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Това да не е хотела на далаверката?
32
1
 
33
 
! Отговори
А дали е така ? преди 6 години
Прочетете какво пишат гостите на хотела в сайта Bookong и ще видите огромното разминаване с резултата от проверката на Агенцията по храните. Аз вярвам на гостите, а не на чиновниците.
31
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китен е голяма селяния.
30
2
 
19
 
! Отговори
Foxy преди 6 години
И аз съм отсядала в този хотел преди 3-4 години и мога да потвърдя, че хигиената и храната в ресторанта са зле. Още на втория ден ми излезе херпес на устата от недобре измитите прибори и чаши в ресторанта. А храната - на обяд ти сервират печени наденички, за вечеря ги ядеш под формата на мусака (вместо кайма ги слагат). От евтиния алкохол на ол инклузива ме боля стомаха. Общо взето - под всякаква критика и аз се чудех, дали да не им пусна сигнал за проверка, защото си заслужаваха.
29
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинеца е трябвало да подаде сигнала до някоя медия и от там да изпратят репортер под прикрите,за да разберем истината.А след като е вдигнал толкова шум,естествено,че управата на хотела ще вземе мерки и проверяващите няма да открият нищо.Да не говорим,че честа практика на проверяващите е да предупреждават хотелиерите.
28
3
 
18
 
! Отговори
ТОТИ преди 6 години
Така е вярно е мръсно много.Но нали държавата ни е мафиотска платили и сега даже едва ли не рекламират заведението. Нещастници.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До pontiМиналата седмица, за голямо мое разочарование, в едно хубаво столично заведение с два изхода - към ул."Граф Игнатиев" и към ул."Христо Белчев", ми сервираха от типичните за тях 300-милилитрови шишета с вода, за която претендират, че е изключително чиста и че била преминала през двойна осмоза. Водата имаше дъх и вкус на такава, която е налята от чешма, която дълго време не е била ползвана и затова водата в тръбите й има дъх на застояло и вкус на ръждиво!На тези шишета пише Н2О.
26
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руска мишка. Дошла да бачка ...изгонили я и почнал да плюе. Сега хотела трябва да заведе дело срещу него и да работи още 10 години да плаща.